Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kiskamasz lányom a sírba visz...

Kiskamasz lányom a sírba visz a sorozataival! Függősség? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Már az agyam elszáll. Kezdődik 17:20-kor a programja.

17:20-> Gyanú árnyékában

Elmegy egy órát gépezni,mert a Gyanú árnyékában-nak 18:30-kor van vége.

19:30-> Családi titkok

20:25-> Bűnök és Szerelmek

21:00-> Jóban rosszban

Valamint,ha vége a Jóban rosszban-nak,akkor utána még belenéz a Barátok köztbe is !

Egyszerűen kikészít ! 17:20-tól késő estig a nappali foglalt,mert a kiskirálylány "mese estét" tart.De már kapott tv-t,hogy ne a nappaliba nézze,de nem,neki ott kell nézni. A hajamat kiviszi. Főleg ettől a Bodzáséktól van oda,a Bűnök és szerelmekből. Mit tanácsoltok ?Hogyan kezeljem a "függőségét" ?

A lányom 13 éves.

Elsősorban szülők válaszát várom,de a kamaszok is írhatnak,szívesen elolvasom a tanácsukat.

Előre is köszönöm a válaszokat,megy a zöld pacsi!

35N

2013. febr. 8. 18:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
30%

akkor meg ne tudja, hogy a cool TV-n ismétlik a családi titkokat 18:30 és 19:30 között.. :D

Ezek egyébként nem olyan szörnyűek, talán még tanul is belőle, mert népnevelő, szájbarágós tanulságok vannak benne. A bűnök és szerelmek viszont agyrohasztó... édesanyám nézi és közben mindig érzem, ahogy csökken az IQ-m. :D

Amúgy.. ha van saját TV-je, akkor el lehet oda küldeni... De gondolom nem akar egyedül lenni. Szerintem elég furcsa elküldeni a szobájába, ha idegesít...

amúgy meg csak divat ... minden csoda 3 napig tart...

Emlékszem, mi is mindig megbeszéltük a sorozatokat a suliban. Ha nem látja, akkor nem tud beszélgetni róla, kirekesztik a társai, nem tanul meg szocializálódni, végül a társadalom peremére szorul, idős korában macskákat fog gyűjteni, a gyerekek félnek elmenni az ajtaja előtt, és amikor meghal, felfalják a macskái....

Ilyen jövőt szeretnél? :D

Egyébként biztos nincs olyan nagy kifogásotok a TV ellen, ha van sajátja. A nappaliban lévő a tiétek, és a saját TVjén mindenki azt néz, amit akar. Kapcsold el. Ha nézni akarja, majd bemegy a szobájába.

2013. febr. 8. 22:34
 12/25 anonim ***** válasza:
pontozzatok csak le,nem én leszek agy halott a sok tv bámulástól..
2013. febr. 9. 07:11
 13/25 anonim ***** válasza:
60%
Szia én 16 éves vagyok, de nekem Riválisok, Gyanú árnyékában, Híradó, Családi titkok, Bünők és szerelmek aztán Barátok közt, de a coolon is nézem minden nap dél előtt a cobra 11, miami helyszinelőket, ott is megy a gyanú de ismétlés. És szinte minden ismerösömnél ez a sztori. de most szerdánként a szulájmán is a toppon van nekem. Igaz én a szobámba tv-zek meg gépezek.
2013. febr. 9. 13:15
 14/25 anonim ***** válasza:
90%

Nem hinném, hogy rendjén van, hogy egy 13 éves kislány majdnem napi 4 órát ül a képernyő előtt...hol vannak a barátnői? Vagy ők is ezt csinálják? Egyszerűen meg kell mondani neki, hogy válasszon egyet azt megnézheti, de találjon értelmesebb elfoglaltságot... én 13 évesen imádtam olvasni vagy olvastam tanulás után vagy kimentem biciklizni ilyesmi vagy edzésre mentem...esetleg valami délutáni elfoglaltság? Járjon sportolni, táncolni, rajz szakkörre vagy amit szeret csinálni. Annyi jó program van... remélem tudtam segíteni :-)

Egy 15 éves lány

2013. febr. 9. 14:13
 15/25 A kérdező kommentje:

A lányomnak jó agya van.Hazaér 2-re,összecsapja a leckéket(amik jók is ),átolvas egyszer minden tanulnivalót,és puff kész a tanulás.És nem egy gyenge iskolába jár,ha megkérdezem vacsora közben,hogy a Habsburh Birodalom blablablabla xy az mi ? Akkor kapásból megmondja a választ.Szín ötös.Na akkor igen,ez fél 3. Akkor még tunyul,fel-alá járkál a házba,mert negyed 4-től edzése van 5-ig.Akkor gyorsan hazaszalad(15 perc gyalog sétálva,közel van az edzés helyszíne.)Kimegy a konyhába,amit főztem az megeszi,behuppan a tv elé,és kezdődik a progi.

Hogy barátnők ? Egy héten háromszor van olyan nap,hogy nálunk van 4 lány,és itt locsognak,és közbe kibeszélik a "Frenkit",vagy a "Lorenzot".A többi 2 nap,másik barátnőnél van ez a "buli".

Hogy olvasás ? Kizárt. Utál olvasni,egyedül egyetlen könyvsorozatot olvasott végig, a Szent Johanna gimit. De annak mind a 7 részét,3 hét alatt.

Szóval,úgy érzem tehetetlen vagyok...

2013. febr. 9. 15:16
 16/25 anonim ***** válasza:
85%

jó, hát akkor szavazzatok le... :)

Szerintem ez a "probléma" akkor is blőd.

És egyszerűen nem fér a fejembe, hogy minek venni TV-t egy gyereknek, ha utána sírunk, hogy túl sok TV-t néz. Mert ebből úgy tűnik, hogy csak a TV nézés helye a probléma.

Szín ötös tanuló, edzésre jár, vannak barátai, akik között ezek a műsorok a fő témák. Tényleg csak én nem látom az apokalipszist?

Nem a TV nézéstől lesz valaki agyhalott, hanem ha nem tud, nem akar, vagy meg sem próbál elgondolkodni azon, amit látott. Mindenkit megtanítanak olvasni, de attól még senki nem lesz több, hogy szabadidejében a betűket egymás után elolvassa. Mint ahogy attól sem lesz ostoba, hogy megnéz néhány műsort.

2013. febr. 9. 16:07
 17/25 anonim ***** válasza:
Az első hozzászóló vagyok. Hát akkor, ha kitűnő tanuló, két oldala van az érmének. Egyrészt (egyelőre) valóban nem ártalmas neki a sok tévézés, másrészt ahhoz valóban nincs joga, hogy a nappaliban nézzen TV-t úgy, hogy zavarja a szüleit. Tehát nem kell eltiltani a készüléktől, de csakis a saját szobájában tévézhet!
2013. febr. 9. 16:18
 18/25 anonim ***** válasza:
95%

Szia nekem 3 lányom van 18, 16 és 14évesek. Ők is a nappaliba nézik a tv-t pedig van a szobájukba is. De este bemennek és ott tévéznek. Ha akarok valamit nézni akkor elzavarom őket vagy nézik velem. Engem nem zavarnak, addig is beszélgetünk elmondják mi történt velük.

39N

2013. febr. 9. 16:24
 19/25 anonim ***** válasza:
53%

Hali !:)

16 vagyok de gondoltam írok :)

kicsit sok ez a tv lehet.. de inkább nézze a tv-t mind hogy kocsmázzon,és részegen fetrengjen valahol :)

én 2 sorozatot nézek mindig de azt nem hagyom ki:

Családi titkok,és a Jóban rosszban-t :) IMÁÁDOM

inkább tv-t nézzen mint hogy fetrengjen valahol részegen :) igaz kicsit sok a tv,mond meg h válasszon ki kettőt amit szeretne nézni. Pl: családi titkok,és Jb :) de amúgy nem halálos ez a sok tv :) legalább leköti magát. de szabd meg hogy nézze a szobájában. ha nem megy a tanulására,akkor had nézze.

2013. febr. 9. 18:09
 20/25 anonim ***** válasza:
86%
Ezek nagyon igénytelen sorozatok és a lányod gondolkodását eltorzítják. Én a helyedben megpróbálnék nyugodtan beszélgetni vele arról, hogy miért nézi ezeket, megkérném, hogy meséljen róluk. Aztán eldöntheted, hogy mennyire "függő" vagy lehet, hogy csak unatkozik és figyelemre vágyik :)
2013. febr. 10. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!