Anyukák, akiknek lisztérzékeny a gyermekük, ti hogy bírjátok anyagilag ezt a sok evést?
1.vagyok
Öcsémnek állandó hasfájása volt, de nem eszik többet, mint mi.
Egy dietetikustól kaptunk étrend összeállításokat, és recepteket, hogy mit hogyan kell megfőzni.
Persze neki sokkal drágább minden, de csak neki főzünk azokból az alapanyagokból.
Nem vagyok durván lisztérzékeny,de felpuffadok tőle, én amúgy is mindig eszek, ha unatkozom ennem kell stb, ilyenkor egy nagy tál túrós gyümisalit betápolok, vagy tojássaláta vagy akármilyen sali, reggelizni nem szoktam, illetve igen, de csak 10-11 körül suliban salit, itthon rántotta (5-7 tojás, 1 hagyma, 1 paradicsom, 1 paprika).
Amúgy ajánlom nektek a paleorecepteket, biztos vannak pénztárcakímélőek is. Persze variálhatsz rajtuk, de tudsz pl mandulalisztből sütni neki sütit vagy másfajtából kenyeret, cukrot ugyanúgy rakhatsz meg tejet, bár, aki lisztérzékeny az gyakran laktózérzékeny is.
Mi rendelünk a Mester családtól kenyér ill. sütemény lisztet. Kitapasztaltuk, hogy mit és hogyan kell finomra elkészíteni. Miket veszel neki? Persze, drágább, meg fiú, nem csoda, hogy sokat eszik :)
Irj privátot ha szeretnél recepteket vagy bármit. Anyagilag szerintem nálunk ennyire nem vészes a dolog.
1 hete diétázik.Inzulin volt az első amit néztek de jó,meg mondták is hogy ott az éhség nem hirtelen alakul ki hanem az minidg ugy van nem ugy h egy reggel felkelsz és onnantol óránként eszel.
candida....hm...nem tudom...mondtam egyzser orvosnak nézzük meg azt mondta felejtsük el/infektológus/
El fog múlni ez az állandó evés, ha rendbe jönnek a belei... Ez jó néhány hónap. Amíg a felszivódása nem okés, addig folyton ez van. Főzz olyanokat, ami gluténmentes és jól is lehet vele lakni. Pl. paprikáskrumpli :)
Lisztérzékeny vagyok én is, hónapokig csak ettem (nem csoda, 8 kilót fogytam, mire kiderült, mi a bajom)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!