Mit csináljak, ha nem akarok elmenni a pszichológushoz?
Az anyám azt mondja, hogy nem normális, amennyit vásárolok és a nagyanyám nyomása miatt elakar vinni pszichológushoz. De én nem akarok menni, mert már jártam egyszer pszichológushoz (más miatt) és semmi értelme nem volt, csak időpocsékolás volt az egész.
Tudom, hogy ez se anyának jutott eszébe, hanem a maradi anyja beszélte tele a fejét, mindig akkor ilyen, ha beszélnek.
Nem tudom, hogy hányszor veszek fel valamit, ahányszor a kezembe akad és úgy vagyok vele, hogy "most ehhez van kedvem".
Van néhány olyan darab, ami még nem volt rajtam, de van olyan is, ami csak a boltban tetszett, lusta voltam felpróbálni és még kicsit fogynom kell, hogy tényleg jól álljon.
Nem tudnék listát csinálni, hogy miket teszek másokért, mert önzetlenül semmit nem csinálok.
Jó, kivéve az állatoknál, mert minden kóbor babacicát hazahozok kb.
De ennyi.
Hát az valószínű, hogy a pszichológus rossz volt, pedig magánnál voltam és mások ajánlották. De nem akarok még egyszer annyi időt elpazarolni.
Ejhaj vannak itt problémák, ez szerintem látszik. Az ne tévesszen meg, hogy szerinted nincs semmi baj. Ha elmeséled egy embernek (vagy mint itt, soknak) a sztorit, és kb. mindenki azt mondja, hogy baj van, akkor tessék hinni nekik!
Másrészről, nem hiszem, hogy értelmes dolog ide kérdést felrakni így, hogy csak mentegeted magad mások véleménye elől, és kijelented, hogy mindenki hülye, csak te vagy a helikopter.
Az látszik, hogy valamiféle gyűjtögetésmániád van, ha - ahogy te is mondtad - még az állatokat is hazaviszed az utcáról, illetve minden nap veszel valamit. Nem akarok a zsebedben turkálni, de az, hogy most még a családod helyzete miatt meg tudod magadnak engedni, az nem azt jelenti, hogy később is finanszírozni tudod majd a kedvteléseidet. És akkor 10x ilyen nehéz lesz leszokni róla, mert akkor már muszáj lesz.
Én a helyedben elmennék a pszichológushoz, talán túléled, hogy abban azalatt az idő alatt nem a webshopokat túrod. Az meg a másik dolog, hogy ha az egészet a szüleid pénzéből csinálod, ennyivel megtisztelhetnéd őket. Elvégre közölhetnék egyik napról a másikra, hogy kész, nincs több pazarlás, nem adnak erre több pénzt.
Apukádról még nem meséltél, ő mit szól hozzá, neki mi szerepe van ebben az egészben?
Az viszont világos, hogy anyukáddal sincs rendben valami, ha inkább hagyja, hogy a lánya folytassa az általa kifogásolt életmódot - csak azért, hogy neki ne kelljen szembenéznie a problémáival (nekem legalábbis ennek tűnik). Ha van valami, ami nyugtalanít anyukáddal kapcsolatban (nem akarok az intim szférádba taposni), akkor miért nem beszéled meg vele? Vagy csak akkor jó zsarolni vele, ha te is szorulsz valamiért?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!