Mit tennétek, ha a Ti gyermeketeket vernék meg?
Keresztfiamat tegnap este megverte hazafelé a buszon egy roma gyerek. Szülei elvitték látleletet vetetni, de a doki szerint nincs értelme feljelentést tenni, mert sérülései 8 napon belül gyógyulnak. Viszont a csávó életveszélyesen megfenyegette. Azt mondta, hogyha el mer menni a rendőrségre akkor megkéseli.
Szerintetek?
Hét én tuti elmennék a rendőrségre és addig járnák a nyakukra amíg el nem érnek valamit az ügyben, mert az ilyen ügyeket sajna nem veszik komolyan bezzeg ha fordítva lenne.
Mennyi idős a fiú?
Keresztfiam 17, a roma csávó is akörül van.
A rendőrségen ma voltak, de azt mondták, hogy menjenek vissza hétfőn, mert csak akkor tudnak jegyzőkönyvet felvenni.
Amúgy a csávó sportoló. Boxol. Ez esetleg számít valamit?
Ez a csàvo szo olyan nem jol hangzik,bocsi,ez egy cigànyok àltal hasznàlt szo...
Az hogy a tàmado boxolo az nem szàmit semmit.Mit szàmitana?Ki kell jàrni,menni menni menni,habàr te magad irtaad:8 napon belül gyogyulo sérülések,nem tudom fognak-e segiteni:(
De fenyegetésért kaphat valamit!
Szia!
Sajnos a rendőrség nem szokott segíteni addig, amíg nincs komolyabb baj, de akkor már ugye késő...
Van, hogy ők is félnek, elvégre emberek családdal. :(
Anno velünk is történt hasonló, nekünk az volt a szerencsénk, hogy volt a közelünkben bátor ember, aki elment a fenyegetőzőhöz, elkapta a grabancát, és megkérdezte tőle, hogy ugyan mire föl fenyegetőzik?
Pár nappal később jött, és bocsánatot kért, és utána sem volt semmi probléma.
Ha nem történik semmi, és a kis késelős megússza, akkor nagyon csúnya világ lesz felétek. :( Rá fog szokni teljesen erre a módszerre. De lehet, hogy már most késő... :(
Szia!
Utolsó vagyok, elfelejtettem az előbb, hogy a rendőrségnek szokása, hogy megpróbálják lebeszélni az embereket a feljelentésről. Nem tudom, miért, úgy vannak vele, hogy sokan meggondolják magukat, és visszavonják a feljelentést. Mi is így jártunk, le is pattintottak minket rendesen. :( Mai napig eszembe jut, hogy nem kellett volna hagynom, erőszakosabbnak kellett volna lennem. Akkor talán nem az szerepelt volna édesapám boncolási jegyzőkönyvében, hogy kirabolta saját magát, beütötte a homlokát, azután elfeküdt az árokparton meghalni kint a pusztában, ahol semmi keresnivalója nem volt.
Nagyon sajnálom édesapádat.
Nem tudom mi lesz, a sógornőm azt mondja, hogy neki is olyan lepattintósnak tűnt a dolog a rendőrségen, amikor azt mondták, hogy majd hétfőn menjenek vissza.
Na mindegy.
Az a baj, hogy a roma srác nagyon közel lakik, és egy busszal járnak. Félnek, hogy nehogy komolyabb dolog történjen. A roma srác korosztályos bajnok, tehát tudja, hogyan kell megütni valakit. Ismerős szerint több hasonló ügye van már folyamatban.
A pláne az egészben, hogy a rokon gyerkőc nem is rasszista, semmi baja nincs a cigányokkal. Ez azt hiszem most nagyon meg változott. A látleletet vevő orvos is kérdezte tőle, hogy rasszista-e, amikor nemmel felet, akkor pedig megkérdezte, hogy "akkor most az lettél ugye?"
Szörnyű!
Én is olyan környéken lakom, ahol elég sok roma van. A leghatékonyabb védekezés ellenük az, hogy ha nem tudják, ki vagy. Bár nem kedvelem a kapucnit, de mindig arcközépig rajtam van, így az arcomból szinte semmit sem lehet látni. Nyugodtan kell viselkedni, mert így nem mernek kötekedni az emberrel. Nem tudhatják, hogy egy 45 kilós leány, vagy egy 70 kilós kigyúrt kopasz rejlik a csuklya mögött. És ez nem csak a romákra, hanem mindenkire vonatkozik.
Egyébként, én azt ajánlom, hogy igenis tegyen a kedves Kérdező feljelentést. Elvégre erre van a rendőrség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!