Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit kezdjek, milyen lehetősége...

Mit kezdjek, milyen lehetőségeim vannak azzal a tanárral aki megalázza, megszégyeníti a gyerekemet?

Figyelt kérdés
Beszól neki, minősíti, bunkónak nevezi, gúnyolódik vele,egyeseket ad neki holott tud a gyerek....
2014. jan. 29. 07:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Az igazgatóhoz kellene fordulnod. Ha több gyereket is bántalmaz (szóban), akkor azoknak a szüleivel együtt. Esetleg készítsenek a gyerekek titokban hangfelvételt mobilra, akkor a bizonyítás is megvan.
2014. jan. 29. 09:50
 12/18 anonim ***** válasza:
70%

Kérdezőt!

Ha szerinted a gyerek tud, csak a tanár a szemet, akkor besétálsz az igazgatohoz es kéred, hogy a tanár mutassa meg a gyerek dolgozatait. Azt nehez pofára osztalyozni.

De nekem egyre inkabb ugy tűnik, hogy nem a tanárral van itt a probléma.....

2014. jan. 29. 09:51
 13/18 anonim ***** válasza:
86%

Nekem is volt egy ilyen tanárom, talán harmadikban. Csendes, visszahúzódó gyerek voltam, nem adtam rá okot, hogy utáljon. Anyu hiába beszélt vele. Aztán bement az igazgatóhoz, és azután az volt a kellemetlen, hogy a tanár mézes-mázos lett velem egy pár napig, de azután többé nem szemétkedett, normális lett velem.

Fiamnak is volt egy ilyen tanára, itt hiába beszéltem a tanárral is és az igazgatóval is, csak rosszabb lett a helyzet. Igaz, voltak néha kisebb viselkedési problémák a gyerekkel, de akkor is úgy gondoltam, hogy az azért sok, hogy kiközösítik és erre biztatják az osztályt is. Iskolát váltottunk. Itt már semmi gondunk nem volt, a viselkedési problémái is megszűntek, szerette a sulit, jó tanuló volt, sok barátja lett. A középiskolai tanárai is szeretik.

2014. jan. 29. 10:04
 14/18 anonim ***** válasza:
67%

"másik tanár ha nem tud valamit a lányom akkor jó de tanuld meg ekkorra ha beteg voltál, gyere monda majd fel szünetbe szal bizalmat ad neki.."

Alsóban ez lehet, hogy így volt, és még más tanárnál is így van, de a legtöbb tanárnál, és legtöbb helyen nem. Mi felsőben már nem játszhattuk el a "de beteg voltam, ne adjon már 1est". Mindig mondták a tanárok, hogy a mi kötelességünk pótolni a leckét. Szóval ilyen miatt bizony az a normális, ha beírják az 1est, és kész. (középiskolában meg már főleg nem lehet használni ilyen hülye kifogást) Azért egy 10-12 éves már nem olyan nagyon kisgyerek. Ha megjelenik az iskolában a gyerek, az nyilván azt jelenti, hogy már nem beteg. Szóval akkor 1 nappal előtte sem lehetett olyan nagyon rosszul, hogy ne tanulja meg az anyagot.

Dolgozatnál nem lehet pofára osztályozni, ellenőrzésen azonnal lebukna, ennyit nem érne meg neki.

Szóval szerintem sem a tanárral van gond feltétlenül.

Nálunk is voltak tanárok, akik hülyeségből valami sértő becenéven hívták a gyerekeket, de mindenki csak nevetett rajta, még az "áldozat" is.

2014. jan. 29. 14:14
 15/18 anonim ***** válasza:
85%
Hangfelvételt ne csináljon!! Sérti a tanár jogait.
2014. jan. 29. 18:56
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi utolsó vagyok. Öhm..Az osztálytársai viszont tanusíthatják hogy ez és ez történt.
2014. jan. 29. 18:57
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk a Fizika tanár is megmondta, hogy értelmetlen ez az egész. A gyerek szól a szülőnek, szülő bemegy, tanár hárít. Aztán a tanár szól a szülőnek, szülő hazamegy tanár hárít. A gyerek nem fogja elismerni, hogy beszólt a tanárnak, de a tanár se fogja azt mondani, hogy nem bírja a gyerek fejét.

Ha bemész akkor következő angol órán (meg utána is) szenyózni fog a gyerekkel, hogy: "Van olyan az osztályba aki beküldte a szüleit és mindenfélét összehazudozott nekik. Ezeket nem tanították meg jó modorra, bár ez a szülőn is látszott."

Szóval rögtön az igazgatóhoz fordulj, a tanárral ne is beszélj, az majd lecsitítja. Főleg ha jó tanuló, azokra "szűksége van" az iskolának.

2014. jan. 29. 22:33
 18/18 anonim ***** válasza:

Még régebben volt ilyesmi nálam is. Attól függ, milyen az igazgató(nő). Az én esetemben pont olyan volt, akivel nem lehetett beszélni, így nem sokat tudtunk tenni.

Szerintem csapj az asztalra, beszélj az igazgatóval, s ha nem megy és súlyos, akkor más suli.

2015. szept. 15. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!