Ha lejár a hat. Idejű szerződésem dec végén, de csak márc. Közepén szülök, álláskeresésire bejelentkezhetek? Akkor mi alapján számítják a tgyást és a gyedet? Vagy milyen lehetőségeim vannak?
En is hasonlokeppen jartam :-(
Egy a lenyeg: a szules napjan biztositottnak kell lenned. Ha allakeresesi jaradekot kapsz, akkor is biztositott vagy. Sot - 4 eve meg lehetett, nem tudom, h most letezik-e - menj el passziv tappenzre az utolso munkanapod (ez lehet a felmondasi ido uccso napja) utan max 3 napon belul. Ez max 30 nap volt nekem, es utana jelentkeztem be mn-nek. Majd a szules utan a Tb-nel kellett igenyelnem a TGYAS- t, anikor lejart, visszajelentkeztem mn-nek, h ismet biztositott legyek, igy a TB-ben meg tudtam igenyelni a GYED-et.
Osszegenek alapja: a szulest megelozo NAPTARI ev atlag brutto jovedelme. Ennek a 70%-at kaptam meg
Mindez 4 eve tortent, nem tudom, h valtoztak- e azota a szabalyok. A TB-t javaslom, h felkeresd, nekem is ok segitettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!