Szerintetek minek tanuljak?
Ilyen jegyekkel??
Matek:4
Irodalom:5
Nyelvtan:5
Töri: dicséretes 5
Német:5
Szerintem a többi nem számít...:)) Nagyon jó tanuló vagyok:)) Érdekelnek irodák stb..ilyen jegyekkel felvesznek valahová??
a jó tanulmányi eredmény szorgalomra vall, ha mellé még van nyelvizsgád, jogosítványod (ha jól tudom ezek plusz pontok) akkor biztos hogy be tudsz kerülni egyetemre.
Mindenképp olyan pályát válassz, ami 15 év múlva is megállja a helyét. Pl. aki 10 éve újságírást tanult, az most éhen hal mert már senkit nem érdekel a nyomtatott sajtó :(
Informatikából jó vagy? Mert akkor biztos hogy informatikai pályára mennék - programozás, fejlesztő, ezek keresnek jól.
Közgazdászból szerintem elég sok van, nem tudom mennyit bír még el a piac, de a könyvelők is elég jól keresnek. Ha a számtan az erősséged, akkor indulj erre felé, bár ha jól látom a matek 4-es.
Biológia? Ha érdekel, akkor érdemes orvosi pályára menned mert úgy látom szeretsz tanulni, és ott kell bőven.
Ugyanez vonoatkozik a jogász pályára, ha a töri közelebb áll hozzád, akkor válaszd a jogi egyetemet, Ott majd még ráérsz szakosodni, ingatlan jogász, adóügyi jogászok jól keresnek.
Az irodalom, nyelvtannal nem nagyon tudsz merre menni. A bölcsész pályát, az írói pályát kerüld.
te miről beszélsz? igen is nagyon helyes, hogy foglalkoztatja a továbbtanulás, bár inkább ezzel foglalkoznának a 13 évesek is mint a szexel.
Egyébként nem írta hány éves, lehet hogy érettségi előtt áll.
nem baj, igazad is van, én érettségi évében kezdtem el agyalni hova kéne tovább tanulni. Nem is vettek fel normális helyre, mert addig nem foglalkoztatott, csesztem nyelvizsgát és jogsit csinálni, így nem volt plusz pontom.
van még pár éved hogy kitaláld, mi az ami érdekel, de addig is használd ki hogy ingyen tanulhatsz nyelvet, és mindenképpen csinálj kettő, de legalább egy nyelvvizsgát, mert az kelleni fog a magas ponthatárok miatt.
A jogsi nyilván anyagi kérdés is, de jó ha megcsinálod, mert sok helyen elvárják hogy legyen (később munkában).
Annak menj ami érdekel.
Ha van egy kis szabadidőd már most olvasgathatod felvin a kínálatot és hátha megtetszik egy közeli egyetem szaka így célirányosan tudsz majd készülni.
Amit én ajánlok: a németre gyúrj rá és tegyél le egy nyelvvizsgát. A nyelv mindig jól jön és felvételinél plusz pontot is ad.
Emellett infóból csinálj majd előrehozott érettségit, negyedik végén annyival kevesebb marad.
Egyébként az általános iskolás jegyek nem sokat számítanak, már csak személyes példámból is. Akkor reál tárgyakból épphogy átmentem, most meg egyetemi reál szakon vagyok.
Jogsi? Na az mégis miért számítana bele az egyetemi felvételibe? :D semmi köze hozzá. A kutyát nem érdekli sem egyetemen, sem főiskolán hogy van-e vagy nincs. Viszont a nyelvek tényleg fontosak, és már csak annyi a dolgod Kérdező, hogy a következő 5 és fél évben tartsd az átlagod és annak tanulhatsz aminek akarsz. A 6.-os jegyeid alapján nem lehet eldönteni, hogy minek kellene tanulnod.. Neked kell eldöntened, hogy mi érdekel téged, (azon kívül, hogy irodai munka, ez azért egy kicsit tág így). Azt kellene inkább leírnod, hogy mi érdekel.
Amúgy meg azzal hogy ezekkel a jegyekre felvesznek-e valahová mire gondoltál pontosan? Hogy felvesznek-e gimibe? Nem teljesen értem, a hatodikos jegyek nem számítanak a gimis felvételinél (egyeteminél meg pláne :D)
A 6-os jegyeket sehol nem kérik, a félévit meg pláne nem.
Én most vagyok hetedikes. A hatodik 1000x könnyebb volt, mint a hetedik. Most minimum 6 órám van egy nap, a barátokkal szinte csak szombaton tudok találkozni( a többi napon tanulok) és még így sincs időm mindent rendesen megtanulni. A félévim így lett 4-5-ös. 13,5L
Ui: MINDEN jegy számít, ha te még azt is gondolod, hogy nem...
7-es, nem tudom hogy most hogy van, az én időmben még (7 éve) +7 vagy hány pontnak számított.
A jogsi mint írtam azért is jó, mert sok munkahelyen elvárják, hogy legyen.
Ilyen jegyekkel szinte mindenhova felvesznek.
Rajtad múlik, mit szeretnél. Engem a történelem, az irodalom érdekelt, mégis szakmát tanulok, hogy legyen legalább egy csekély esélyem később elhelyezkedni. Nem vonz az éhhalál. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!