Ti a jövőtöket Magyarországon vagy külföldön képzelitek el?
Én sokáig 99%-ig biztos voltam benne, hogy külföldre fogok menni, de egyre inkább az az 1% kezd győzedelmeskedni, hiába szar a helyzet országszerte, mégis reménykedem, hogy hamarosan megoldódik minden, és van bennem egy jó adag hazaszeretet.
Szeretnék utazgatni, világot látni, de nem hiszem, hogy idegen kultúrában le tudnám élni az életem.
Annyit még,hogy egy másik országban képtelen lennék otthon érezni magam bármennyi időt is töltenék ott,az otthonom Magyarország maradna. És nem szeretném úgy leélni az egész életemet,hogy nem érzem magam otthon.
17l
Durva,de ez nálam úgy van,hogyha sikerül minden rövidtávú célom,akkor úgyis gyűjtenem kell egy darabig a pénzt,mire saját lakást tudok venni itthon,vagy külföldön.Ha külföldön munkát kapnék(mondjuk Ausztriában),akkor odaköltöznék,az biztos,ott már le lehet élni az életet,és egész jómódba.De van egy olyan elképzelésem,hogyha nem sikerül ott elhelyezkednem rögtön vagy kis idő múlva,akkor keresek olyan várost,ahol azért nem megfizethetetlenek számomra sem az albérletek,meg normálisabbak az életkörülmények is.GYMS megyében hiába van több munkalehetőség,mint mondjuk más megyében,de ramaty egy környék ez(mert az emberek lenézőek),ha meg már elmész Egerig mondjuk,akkor meg már viszonylag normális emberekkel találkozol,és még akad talán munka is,albérlet is.Aztán ott is félretennék,ha tudnék,meg gondolom a szüleim be is segítenének,hogy elkezdjem az életem.Nem egészséges szerintem,ha a szülővel marad a felnőtt,mert akkor nem tud elszakadni soha teljesen.Pedig nekem kell az elszakadás..már nagyon..de még nem tudok.
18/L
Jamaicából fogok homokot lopni! :3
egyébként légiutaskísérőként tervezem magam..
Már elég fiatal korom óta külföldön szeretnék tanulni és élni is. Persze meglátom, mi lesz két év múlva, de nem látok sok jövőt magamnak, minimum Bécs, de London lenne a cél. Ha nem is egyetem (itthoni egyetem vagy később kint) akkor dolgozni minimum. Nem jobb az életszínvonal, mert több fizetés ellenére drágábbak a dolgok, de mégis oda vágyom, egy egyszobás lakásba is akár barátnőmmel, aki hasonlóképp gondolkozik, mint én, valahol el kell kezdeni.
16/L
Egyelőre idehaza. Majd meglátjuk hogyan alakulnak a dolgok. Ha már a sz-r a nyakamig ér, akkor külföld :)
21f
Ne légy ennyire szűk látókörű 73%-os :).
Az én szüleim nem mozognak a politikában, az egészségügyben, sőt még a jogi pályán sem, mégsem élünk szűkösen.
Hát nem tudom, a környező országokhoz képest( pl. csak vegyük Romániát) szerintem a magyar orvosok igenis jól keresnek, tekintve azt, hogy némelyik olyan hülye ,hogy az már fáj(már bocsánat)vagy már fél lábbal a sírban van és már magán sem képes segíteni, nem hogy máson. Azoknak meg akiknek még magánrendelőjük is van, inkább nem írok semmit. Egy szóval nem kell őket félteni meg vannak, attól függetlenül, hogy nem keresnek 6000 eurot. Egyébként soha nem értettem, hogy Mo.-t miért kell viszonyítani mondjuk a nyugati országokhoz, hisz sajnos egyáltalán nincsenek egy szinten, ezzel csak magunkat csapjuk be. Bár az is rejtély számomra ,hogy sokan miért/hogyan is várják a változást amikor a népesség egyre inkább fogy, és ugyebár a fiatalok akiknek hajtaniuk kéne(elnézést a szóért) elhagyják országot. Így nézve, ez egyre inkább rosszabb lesz, bár ettől függetlenül a remény hal meg utoljára.
Nem szűk látókörűség, de nagyrészt így van, nem azt mondtam, hogy mással nem lehet meggazdagodni, de azért fentebbiek viszonylag járhatóak.
Nem mellesleg minek hasonlítani MO-t nyugati országokhoz?
Eu van vagy mi a szösz, bár a politika iszonyat távol áll tőlem, de ha a sok rendszabályt meg mindenféle eu-s szabályozást be tudtak olyan hirtelen vezetni, akkor már bevezethették volna azt is hogy eu-s átlag legyen itt is a fizetés.
Az, hogy a fiatalok pedig kifelé mennek egyszerű az oka: Ha családot akarnak stb. akkor ahhoz kell anyagi háttér is, anélkül nem megy, szerintem ha MO-n is lenne elég munkahely és nem aprópénzzel szúrnák ki az emberek szemét, akkor a fiatalok nagyrészének eszébe sem jutna a külföldi munka, ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!