Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek mennyi lenne az...

Szerintetek mennyi lenne az ideális testsúly?

Figyelt kérdés
17 éves leszek lassan, eddig sosem zavart úgy kifejezetten az alakom, de mostanában nagyon nagyon...165cm vagyok és 57kg. 2éve még nagyon sovány voltam és nagyon sokáig nem is híztam, viszont az utóbbi egy évben hirtelen szedtem fel ezt a majd' 10kilót. Hiába van heti 5 tesi, amin aktívan részt veszek és hiába lépcsőzök is nap, mint nap, mégis elégedetlen vagyok..:/ Tudom, hogy ez függ attól is, hogy milyen arányban oszlik el a testen stb stb.:) De azért mégis érdekelne, hogy szerintetek mi az optimális testsúly ilyen korban, ti elégedettek vagytok a sajátokéval? Illetve örülnék tanácsoknak is, hogy mit tehetnék azért, hogy kicsit formába rázzam magam(mit hanyagoljak az étrendemből, mit változtathatnék).:) Bármi ami eszetekbe jut írjátok le, kérlek!:)
2014. jan. 21. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

természetes a hízás a te korodban, alakváltozáson mész (és még fogsz is) keresztül menni. A 165 centidhez reálisan 53 kg-al számítanál ideálisnak, de ahogy te is írtad, nem mindegy hogy oszlik el. Te sem biztos hogy 53 kilósan olyan szépnek látnád magad mint mondjuk 54 kg-osan, ha az az egy kgot pont a melledből veszíted el :)

A formádon testmozgással tudsz javítani. A tesi órák nagy része játék, esetleg erősítés, de általában nem zsírégető gyakorlatok. Formál az ugráló kötelezés (zsírt éget) a felülés, a combra irányuló tornák és a fenék tornák. Ha széles a csípőd, felül viszont lanyha vagy, akkor súlyzózz. Ha pocakod vagy úszógumid van, akkor első a zsírégetés, és aztán jöhetnek a felülések. Nagy hassal ne csinálj felüléseket, előbb le kell adni a felesleget. Futás, biciklizés is kiváló zsírégető.

Hagy el a cukrot (helyette édesítő vagy nyírfacukor), a csipszet és az édességet. Kezdesz abba a korba érni, amikor már úgysem menő ilyeneket enni egy magára valamit adó hölgynek :) Nem csak az alakodnak, de a bőrödnek is ártasz vele. Ha tejterméket eszel, a cukros gyümi joghurt, kakaó helyett igyál tejet és natúr joghurtot. Gyümölcsöt keverhetsz bele persze.

Az alkohol tilalmat nyilván felesleges mondanom de ha már iszol, próbálj száraz borokat, esetleg fröccsöt inni. A sör, rövid italok koktélok igazi kalória bombák.

Egyél napi 5-ször inkább keveset. De ne egyél többet napi 1800 kalóriánál. Ennyi a szükségleted körülbelül alkatodhoz mérten, tehát ha fogyni akarsz, ennél inkább kevesebbet.

Minta étrend:

reggeli: két toast pirítós vaj nélkül felvágottal (kb. 300 kcal)

tízórai: gyümölcs

ebéd menza kaja: kb 600-700 kcal

uzsi: pár korpás keksz, vagy egy kis gyümölcs olajos magvakkal (sótlan magvakkal - max egy kis marék!!) kb. 200 kcal

vacsi: két toast, vagy inkább egy szelet hús zöldséggel, esetleg tojás zöldséggel, vagy felvágott zöldséggel, lehetőleg kenyér nélkül (kb. 300-400 kcal)

Ez kb. 1500 kcal. Szerintem ha ezt tudod tartani, és a tesi órák mellett még heti 2-3szor 20 percet bringázol vagy 10 percet ugráló kötelezel, akkor hamar, egy-másfél hónap alatt leadod ezt a +4 kg-ot.

de a cukor, alkohol elhagyását tartsd be, csodát művel veled kívül belül, ha megtudsz tőle válni.

2014. jan. 21. 14:44
 2/9 anonim ***** válasza:
2014. jan. 21. 14:51
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen normális a súlyod, semmi szükséged fogyásra. Elkezdhetsz aktívan sportolni ha izmosodni szertnél, járjál futni vagy biciklizni, de fogynod nem kell.
2014. jan. 21. 14:51
 4/9 A kérdező kommentje:
Igazán köszönöm a rendkívül hasznos választ!:)) Megpróbálok jobban odafigyelni az étkezésemre, többször kevesebbet, illetve sokáig csak barna kenyeret ettem, viszont az ünnepek alatt anyukámmal 'visszaszoktunk' a fehér kenyérre, ami alapjába véve több kalória.:S A futás és a bicózás sem probléma, tavasszal már úgysem busszal járok majd ami már napi +30perc mozgás lesz.:)Nyáron is 57 kg voltam, mégis több volt rajtam az izom a rendszeres mozgás miatt, így nem zavart az a 'plusz 4kg'..:/ de Várok még válaszokat azért.:)
2014. jan. 21. 14:53
 5/9 A kérdező kommentje:
2-es, igazából ezeknek a kalkulátoroknak nem igazán hiszek:S Több oldalon is nézegettem és mindenhol mást adott ki.:) (bár amit te linkeltél aszerint normál a testtömegindexem, ami megnyugtatott:))
2014. jan. 21. 14:56
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

ha izmos alkat vagy, vagy vastagcsontú akkor sosem leszel gebe modell alkat. Velem is ez volt egyébként, én 160 cm vagyok és 53 kg de még úgyis teltnek néztem ki mert vastag a bokám, a combom, stb. Az ilyen csajok sajna sose lesznek gebék, ezt fogadd el :)

A barna kenyér egyébként ahogy én észrevettem, kalóriában még több, mint a fehér, de nem csak a kalóriát kell nézni hanem az összetételt is. A barna kenyér egészségesebb és sokkal több rostot tartalmaz, kevesebb is elég belőle, de biztos te is észrevetted, hogy egy szelet barna kenyér annyi mint 4 zsömle telítettség érzésileg :)

Ha pluszban mozogsz még annyit amit írtál, meg ki megy a cukor, alkohol, nassok az úgy elég lesz :) de az étkezésedbe vigyél rendszert mert később még bajok lesznek ha hízékony vagy. Elkezdesz dolgozni, nem lesz időd mozgásra, stb :)

2014. jan. 21. 14:57
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Sok függ az alkattól, de ehhez a magassághoz valahol 50-60 kiló közti súly az ideális. Na meg a zsír több helyet is foglal el mint az izom.

Csak a saját példám, én is ilyen magas vagyok a súlyom is volt ennyi. Utáltam az akkori alakom, elkezdtem kicsit jobban figyelni arra hogy mit eszek négy kiló le is jött. Mondták, hogy jól nézek ki, jót tett.

Elkezdtem mozogni, a súlyom ugyanaz maradt de a távolabbi ismerősök elkezdtek aggódni, hogy túlzásba viszem a fogyókúrát.

Nem fogyókúrázok, soha nem is tettem csak abbahagytam az unalomból evést és ahova lehet gyalog megyek.

2014. jan. 21. 15:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Alkat függő.Ne sokat nassolj,tarts mértéket és akkor semmit nem kell kihagyni az étrendből,sportolj valamit,pl a spinning/szobabicikli nagyon jól formálja az alakot.

A te korodba 174cm voltam 60 kilóval,lehet soknak hangzik de nem volt rajtam felesleg,és szerencsére mellem is fenekem is volt arányosan.

2014. jan. 21. 16:45
 9/9 anonim ***** válasza:
Most van normális, egészséges testalkatod!!!
2014. jan. 22. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!