Van valaki akinek a gyermeke katolikus iskolába jár? Tapasztalatokra lennék kiváncsi.
Nyilván attól függ vallásosak vagytok-e. Ha otthon is imádkoztok, akkor nem lesz nagy újdonság a suli sem. De ha ti nem vagytok mélyen hívők, akkor a gyerekre sem kéne ráerőltetni.
Egyébként én is egyetértek azzal, hogy az iskolában nincs helye a vallásnak. Ha meg egynemű iskolán gondolkodtok, akkor ne.. Az egy merénylet a gyereketek személyiségére.
szerintem ez egész változó,nálunk a városban kettő is van.
az egyik egy szakközép,ott aránylag lazán veszik a dolgot,nem szabják meg az öltözködést,a hittan órát is szeretik,mert a tanító pap sem veszi túl komolyan,nem akarja átmosni senki fejét sem,tényleg csak egy töltelék óra,és nincs nagy balhé,ha nem mennek misére.
Viszont a másik iskola(gimnázium)ráakarja erőltetni a diákokra a katolikus vallás,kötelező misére járni,a diákok nem vehetnek fel nyáron sem térd fölé érő nadrágot,pántos fölsőt,nem lehet körmöt é hajat festeni(egyébként szerintem jogi alapon nem lehet beleszólásuk abba,hogyha mondjuk egy 18 éves tanuló 4 árnyalattal világosabbra festi a haját),az igazgató nő is egy apáca.
Egyébként érdekességként megjegyezném,hogy mind a két iskolának van kollégiuma,a szakközépé teljesen normális,viszont a gimnáziumé minden hétköznap(!!) teli van törött üvegekkel,a kollégisták ott füveznek az iskola falánál..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!