Ki ír holnap központi felvételit?
3 éve írtam, de még mindig emlékszem, hogy mennyire nevetségesen egyszerű volt. Előtte hozzá sem nyúltam semmiféle tananyaghoz, semmit nem tanultam rá, és megírtam 86-ra...
Annak, aki azt írta, nehéz volt: Ne menj gimnáziumba! Nálunk így néz ki egy átlagos témazáró...
#59: Kedves elgondolás, de nem vagyok pedagógus. Viszont jártam általánosba és középiskolába is, és pontosan jól tudom, hogy a gyerekek a nagyobb megmérettetések előtt (felvételi, érettségi, iskolai vizsgák) hetekig, ha nem hónapokig gyakorolják a típusfeladatokat. Főleg, hogy akár önszorgalomból is megoldhatták volna a korábbi feladatlapokat, amik nagyjából 4 számban és 6 szóban különböznek az ideitől. Nem beszélve arról, hogy ahogy említettem én is voltam kamasz, sőt, ismertem más kamaszokat is, így azt is tudni vélem, hogy soha nem a vizsgázó a hibás, ha valami nem sikerül, hanem a) sokkal nehezebb volt a vizsga, mint korábban; b) úgy izgultam, hogy semmi nem jutott eszembe és c) utál a tanár, azért buktam meg (jelen esetben a tanár helyett az oktatási hivatal).
Engem aztán marhára nem érdekel, hogy kinek hogyan sikerült a felvételije, de mivel minden második 13-14 éves (érdekes, aki rendesen készült az valamiért nem hisztizik most sem) azon nyíg egy napja, hogy milyen igazságtalan a világ, gondoltam hozok véleményt a másik oldalról is, hátha legalább egy elgondolkozik rajta, és a legközelebbi vizsgaalkalom előtt leül a fenekére és tanul. Egyébként meg pontosan azt írtam, mint te, hogy a vizsgahelyzetekbe bele lehet jönni, és az lenne a legjobb, ha minden iskolában lennének félévkor és év végén vizsgák, hogy a gyerekek megtanulják kezelni az ilyen helyzeteket.
Azt meg csak lábjegyzetben írom le, hogy én sem tündököltem mindig matekból, aztán idővel rájöttem, hogy talán figyelni kellene órán, és nem elkönyvelni, hogy a matek senkinek sem megy, és én hülye vagyok hozzá, így sajnos hiába gyakorlok, hát nem is teszem, és lőn, szín ötös lettem matematikából. Elképesztő.
Kedves 62-es válaszoló! Újabb egy magát sajnáltató, haszontalan 14 éves 'szidja a világot'. Ha úgy gondolod, hogy aki felkészült nem panaszkodik, most csalódnod kell. :) 4.-től kitűnő vagyok, matekból is dicséretes voltam, ebben az évben matekból csak ötösöm volt. Úgy gondolom mindent magamtól telhetőt megtettem, az összes feladatlapot megcsináltam (amik kifejezetten jók lettek) egy 15 feladat lapból álló könyvet is megcsináltam, matek tanárhoz, előkészítőre jártam, na meg persze matek órára . Nekem is a matek volt nehéz, szerintem igen is kevés volt az a 45 perc arra a 10 feladtra, voltak nagyon könnyűek de az utolsó három feladat nehéz volt. 20 pontos-ra számítok, valóban kényelmetlen, szokatlan helyzet volt. A mi matek tanárunk szerint az utolsó két feldat nem nekünk való volt, 4 éve volt ilyen nehéz a matek, még a gimmnazistákat is elgondolkodtatta az utolsó 3 feladat. Otthon én is elgondolkozgatnék rajta, megcsinálgatnám csak élesben más. :) Egyébként a medencés feladatnál nem kellett átlagot számolni. ;)
Üdv: egy felkészületlen tanuló :)
Kellett átlagot számolni. LoL
Ugyebár a két különböző hosszúságú oldalnak az átlagát (a 0,8, és a 2,2) kellett. Így 1,5*20=30 30*20 pedig 1500, a MEGOLDÁS, kb fél perc alatt, és a megoldókulcs is írja, hogy más gondolatmenet, nem feltétlenül az, amit ők írnak, csak az a jó. Szóval brühühühüü...
Úgy tűnik neked nem egy percbe tellett kiszámolni. :3 Ügyes vagy gratulálok, remélem a lelked megnyugodott, hogy itt osztod az észt pár 14 évesnek. Én máshogy csináltam és kijött bunkókám ahogy te mondanád brühühü.
Puszika :*
Úgy tűnik neked nem egy percbe tellett kiszámolni. :3 Ügyes vagy gratulálok, remélem megnyugodott a lelked , hogy itt osztod az észt pár 14 évesnek. Én máshogy csináltam és kijött bunkókám ahogy te mondanád brühühü.
Puszika :*
Kedves 64-es,
Én vagyok a 62-es, viszont sem az átlagszámolós, sem a "brühühü" nem én voltam. Viszont ahogy elnézem ő is 14 éves, mégsem ért egyet veled. Továbbra is azt gondolom, hogy ha valakinek nem sikerült, magára vessen. Esetleg vezesse fel a tanároknak, hogy szívesen vizsgázna inkább minden év végén, hogy gyakoroljon. Ha meg tudtad oldani otthon, akkor mégsem volt annyira nehéz, arról meg nem a feladat összeállítója tehet, hogy valaki nem tud stresszhelyzetben gyorsan gondolkodni. Lehet erre úgy is tekinteni, hogy ez is egy kompetencia, amire szükség van az eredményes felvételihez. Nem lehet olyan feladatsort összeállítani, ami mindenkinek könnyű, mert akkor elvész a felvételi lényege, hogy rangsoroljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!