Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ki ír holnap központi felvételit?

Ki ír holnap központi felvételit?

Figyelt kérdés
Sok sikert mindenkinek!:)

2014. jan. 17. 18:55
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
51%

Hiába töröltetitek a válaszom, az egyes feladat olyan nevetségesen könnyű, hogy arra egyszerűen nem indok az "ideges voltam".. Egy sima összeadás, akinek ez nem megy, az inkább szégyellje magát, mert ez ötödikes tananyag. Tényleg voltak benne nehezebb feladatok, pl a 10-es nem volt annyira könnyű, de azért azt is meg lehetett csinálni. A 6. feladat az elsőhöz hasonló, akinek ez megy, az nézzen jó mélyen magába. A teljes 2. feladat és a 4. feladat a-b része sima összeadás, a 4. feladat c-f része szorzás, osztás. Az 5. feladat nehéznek tűnik első ránézésre, de pár kivonás az egész. A 7. feladat egy kicsit trükkösebb, mert lehet, hogy nem látni elsőre hol is vannak a paralelogrammák, ezt aláírom. 8. feladat sima egyváltozós egyenlet, megszámoltam, 1 összeadás, két szorzás és egy osztás van benne. 9. feladatnál ismét összeszámoltam, az én megoldásom szerint 4 szorzás (ebből kettő egyforma), egy kivonás, egy osztás és egy összeadás van benne, testdarabolással csináltam. A 10. tényleg nem olyan könnyű. A 3.-hoz kell egy kis logika, ha az valakinek nincs, úgy tényleg nehéz.

Teljesen alap kompetenciával össze lehet szedni 34 pontot, ahogy nézem ez a legtöbbeknek sikerült is. Minimális logikával a 3. feladat is megoldható, +5 pont, az már 39. Ha valaki a 7. feladatnál random módon összeköti a három pontot, akkor nem nehéz rájönni, hogy hol a 4. csúcs, az +2 pont. Ez így már 41 pont... Őszintén szólva nem tudom megmondani, hogy 14 évesen milyennek ítéltem volna ezt a feladatsort, de amennyire felnőtt tudásúnak képzelik magukat a 14 évesek, hát simán meg kellett volna tudni oldani. Alapszintű műveletekre, szövegértésre és matematikai összefüggésekre (pl a háromszög belső szögeinek összege 180) épít ez a feladatsor, és aki bejárt matekórára az elmúlt 7,5 évben, és nem csak testben volt ott, de oda is figyelt, annak egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ez a feladatsor komoly kihívást okozott volna.

Lehet töröltetni megint, de ez van. A matek valamiért mindenkinek mumus, pedig iszonyat egyszerű, csak figyelni kellene és készülni rá egy kicsit, mert az alapok ismerete nélkül nem fog menni.

2014. jan. 18. 23:31
 52/71 anonim ***** válasza:
A stresszről meg, nyilván vannak emberek, akik leblokkolnak stresszhelyzetben, ezt én őszintén szólva nem tudom átérezni, de ha van is, aki így van vele, egyszerűen muszáj hozzászokni, mert mostantól mind a számonkérésekre szükséges tananyag mennyisége, mind a számonkérések tétje csak nőni fog.. És ha az ember az érettségin csinálja, hogy ő inkább leblokkol és nem ír egy betűt sem, az a későbbi karrierjébe kerülhet. Mondjuk ez az oktatás hibája is, hogy nem készíti fel kellően a gyerekeket a vizsgaszituációra. Én olyan gimnáziumba jártam, ahol minden év végén vizsgáznunk kellett x tárgy egész addigi anyagából, és hálás voltam érte az érettségin, mert így nem izgultam. Majd belejöttök idővel, csak több ilyen helyzet kell, és menni fog.
2014. jan. 18. 23:35
 53/71 anonim válasza:
Teljesen igazad van utolsó, én is most írtam, egyáltalán nem volt nehéz, figyelmetlenségből pár pontot buktam, 39 lett..
2014. jan. 18. 23:39
 54/71 anonim válasza:
Én is ma írtam, a magyarom nagyon jól sikerült, 25 perc alatt megírtam, kb 43-46 pontos, (mivel a fogalmazást még nem tudom.) A matekom nem lett rossz, a kilences és a 10-es feladat nem ment annyira. 14 évesen szerintem ez igen is nehezebb. Sajnos nekem itt az idővel volt gondom, ha lett volna még 15 percem,akkor simán meg lett volna a 40 pont, így kb 30-35 lesz.
2014. jan. 18. 23:44
 55/71 anonim ***** válasza:
A legelső válaszoló vagyok, emlékszem, anno 39 pontosra írtam a matekot. Felfigyeltem, mennyien panaszkodtatok az ideire - nem volt ez másképp a 2 évvel ezelőtti környezetemben sem -, így megoldottam a feladatsort kíváncsiságból, 9 pontot veszítettem összesen, ebből 4et figyelmetlenségből. A paralelogrammásnál voltam idióta, mert fejben hirtelen egyféleképp tudtam összekötni a pontokat és ahelyett, hogy agyaltam volna még rajta kicsit, eldöntöttem magamban, hogy biztosan egy becsapós példával üdvözít engem a vezetőség, és valójában egyetlen megoldása létezik. Ezzel szépen buktam 4 pontot. Illetve az utolsónál valamiért nem jutott el az agyamig, hogy a 140ből ki kéne vonni azt a 32t, pedig a 212vel megtettem. Számomra ez nem volt nehéz, és mivel annak idején sem írtam sokkal rosszabbra, nem indok rá a kor vagy az osztály. VISZONT nekem fogalmam sincs, milyen a matekot nem érteni. Egy csomó osztálytársam járt különtanárhoz, korrepetáltatta magát velem és gyakorolta ki a belét otthon, mégis végigbukdácsolta az általánost, és a központiját sem írta meg 20 pontosnál jobbra, hiába volt máskülönben értelmes. Nap mint nap találkozom a jelenséggel, nem hinném, hogy akiket érint, azokon segít annak a megmagyarázása, miért/hogyan írhattak volna jobbat. Még akkor sem, ha a szándék alapvetően jó. Van, akinek egész egyszerűen nincs erre ráállva az agya. Ettől függetlenül felpontoztam a 77%-os válaszolót, mert az én szemszögemből igaza van, de úgy éreztem, nem maradhat el az érem másik oldalának a megvilágítása.
2014. jan. 19. 00:23
 56/71 anonim ***** válasza:
Nem fikázásból,de aki tényleg bejárt matekra,van egy minimális IQ szintje,márpedig aki központit ír,annak van,volt egy közepes négyes jegye,annak 30 pontnál gyengébbet nem kellett volna írnia.Szerintem nagy többségben a figyelmetlenség miatt sikerült ilyen rosszul.;)
2014. jan. 19. 07:34
 57/71 A kérdező kommentje:
Hát lehet mondani hogy szerinted könnyű volt te biztos nagyon nagy ember lehetsz:D Nekünk nehéz volt és izgultunk ezért nem kéne b*szogatni szerintem senkit sem :D
2014. jan. 19. 13:53
 58/71 A kérdező kommentje:
De amúgy már kár ezen veszekedni már ugy is megírtuk és miután itthon néztem a feladatokat nekem is nagyon egyszerűnek tűnt de ott teljesen más volt :)
2014. jan. 19. 14:01
 59/71 anonim válasza:
68%
El sem hiszem, hogy egy felnőtt ember, aki ráadásul matematikai beállítottságú itt osztja az észt néhány halál ideges 14 éves gyereknek. Simán el tudom képzelni, hogy pedagógus, csak azok ilyen kegyetlenek a gyerekekkel.Bárki el tud szúrni egy tesztet, aki nem szokott hozzá. Inkább évről-évre ezeket a kompetencia alapú feladatokat kellene az iskolában gyakoroltatni a tanulókkal, hogy a vizsgán ne érje őket meglepetésként.
2014. jan. 19. 18:02
 60/71 anonim válasza:
Köszönjük a sok kioktatást....Úgy gondolom, hogy bármilyen okos ember lehet az ember, élesen mindig rosszabbul teljesít (legyen szó 1 vagy 20 pont veszítéséről és mindenki izgul...Az ottani stressz teljesen más, mint az itthoni izgulás. De kérdező igazad van, már sajnos semmit nem tehetünk, várjuk az eredményeket.
2014. jan. 19. 18:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!