Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan mondjam el anyámnak?

Hogyan mondjam el anyámnak?

Figyelt kérdés

110 óra hiányzásom van és nem sokára félév, szerintem tuti fel fog neki tűnni, hogy ennyi a hiányzásom, de mind igazolt.

Nem vagyok beilleszkedve a közösségbe ahova járok, inkább eltöltök egy napot egyedül az utcán,vagy orvosnál, ma se voltam.

Nem tudok senkivel beszélgetni,

Félek emberek közé menni, rettegek a nyilvános szerepléstől, nyominak érzem magam, nem megy semmi szakmai dolog. Tudom, hogy rossz amit csinálok de egyszerűen utálom, depressziós vagyok... :(

2014. jan. 16. 14:18
 1/4 anonim ***** válasza:
Miért nem beszélgetsz el erről az anyukáddal? Ha nem beszélsz a problémáidról, akkor nem is fognak megoldódni. Nem az a megoldás, hogy lógsz. Nyilván nem fog megdicsérni a sok hiányzásért, de ha nem tud semmiről, akkor hogyan várod el hogy megértsen? Beszélj vele a gondjaidról, esetleg menjetek el pszichológushoz, aki egy kicsit rendbe rakná a lelkedet.
2014. jan. 16. 14:21
 2/4 anonim ***** válasza:
Egyszerüen csak üljetek le kettesben ,és mondd el neki amit ide is leírtál.
2014. jan. 16. 14:24
 3/4 A kérdező kommentje:

Félek, hogy nagyon lecsesz, és azt fogja mondani, hogy egyszerűen lusta vagyok, az egész a számítógép miatt van stb... meg hát ilyen még nem volt a családban, nem voltak senkinek ilyen problémái.

Aztán apám is megtudná még jobban kiabálna velem stb...

2014. jan. 16. 14:44
 4/4 anonim ***** válasza:

a lógással az a baj, hogy nagyon bele lehet jönni.. Nekem is volt olyan évem, amikor majdnem évet kellett ismételnem a hiányzások miatt, mert mindig szimuláltam, az orvos kiírt egy hétre, ezt volt - az volt újabb 1-1 hét. Rosszul oltam a gondolatától is annak, hogy be kell mennem.

De muszáj volt, és miután megint elkezdtem rendesen járni, már beleszoktam. Ez egy szükséges rossz. De messze nem olyan rossz, mint amik az utcán történhetnek veled, vagy mint az a bűntudat, amit szerintem érzel, amikor nem mégy suliba. Ez a félév most így alakult, de ez ellen még lehet tenni.

Légy őszinte, ha úgy érzed nem hallgatna meg, írd le minden érzésed egy levélbe, és kérd meg, hogy olvassa el, mielőtt leültök beszélgetni, mert úgy érzed, hogy szóban nem tudnád összefogni a gondolataidat.

Ez még nem tragédia, de ha tovább folytatódik, akkor könnyen kerülhetsz nagy bajokba is. Járj be a suliba, akkor is, ha utálod. És ne töprengj túl sokat ezen kérdésen. Ezt már nem lehet megváltoztatni, ezzel nem tudsz mit tenni, de a jövővel igen.

Légy őszinte és kérj segítséget. Fel a fejjel :)

2014. jan. 17. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!