Hogyan mondjam meg anyámnak, hogy megint pszichológushoz szeretnék járni?
Nem pszichiáterek dolgoznak a lelkisegélynél. Nézz csak meg egy álláshirdetést...én nem ajánlom semmiképp.
Az egyik lehetőség, hogy elmész a háziorvosodhoz és elmondod a problémádat. Ha úgy ítéli meg, beutal majd pszichiáterhez, ez ingyen van, legalábbis a diagnózis felállításáig biztosan, ha jól tudom.
A másik lehetőség, hogy ha iskolába jársz, akkor az iskolában lehet, hogy van pszichológus, de ha nincs is, legalábbis szociális munkás kellene, hogy legyen. Ők is tanulnak pszichológiát, bár nem tudom, milyen jellegű a problémád, de ha csak egy kis segítő beszélgetésre van szükséged, érdemes megpróbálni.
A harmadik lehetőség a családgondozó, de szerintem ők értesíteni akarják majd a szüleidet, és jobban belegondolva ez lehet, hogy az iskolai pszichológusra is igaz. Végső esetben azért megéri megkérdezni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!