Hogy mondjam meg anyámnak, hogy nem akarok nála lenni karácsonykor?
Apámnál vagyok, évek óta nem voltam karácsonykor anyámnál. Viszont én utálom az egész ünnepet az újévvel együtt, mert amióta elváltak, másról sem szól, csak a vitáról, hogy kinél legyek és a pénzről. Most is anyám győzköd, hogy kérjek neki pénzt apámtól, apámnak meg nincs egy forintja sem... Annyira meg akarok ilyenkor szökni, de azt sem tudok. Nem akarok anyámnál lenni, mert megint más sem lesz, csak a veszekedés, a nyavalygás, hogy nincs pénze, de ha meg ezt megmondom neki, akkor egy életre megutál, többé nem áll velem szóba vagy mivel hivatalosan ő a gyámom elmegy a gyámügyre hétfőn és azt fogja ott mondani, hogy apám rosszul tart, nem lehetek nála (mindig ezzel fenyeget egyszer már tett egy hasonló kis lépést, mikor nem tetszettek neki a dolgok) és akkor majd megint jönnek a viták meg a bíróság... Ezek ketten több gondot csinálnak maguknak, mint amennyit bírni tudnának, nekem meg kötelességem ezt tűrni és nem bírom. Nincs kedvem ehhez a karácsonyhoz, ünnepelni úgysem fogunk egyik helyen sem, max valamelyik féllel összeveszek ha nem nála leszek. Ilyenkor mit javasoltok?
16L
A gyámüggyel meg a bírósággal hiába fenyegetőzik, 16 évesen már megkérdeznek téged is, kivel-hogyan akarsz élni, nem hiszik el neki bemondásra. Az meg, hogy anyád ezzel zsarol, hát... inkább nem mondok rá semmit.
Te semmiképpen nem vagy köteles pénzt szerezni neki apádtól, ha annyira akar, kérjen tőle ő maga. Szerintem maradj apádnál, ha ott jobban érzed magad, anyád fenyegetőzésével meg ne törődj (tudom, könnyebb mondani, mint megtenni), de tényleg nem fog célt érni, nem 6 éves vagy már...
Ha van olyan rokonod, akinél szívesen élnél, és ő is fogadna Téged, vagy akár mégcsak nem is rokon, hanem megbízható felnőtt, akkor a gyámhatóság engedélyével megválaszthatod, hogy ott élhess inkább (tehát egyik szülőd sem tudja puszta szavával ,,megakadályozni'' a dolgot, mert a gyámhatóság dönt, aki mindenkit meghallgat, és ebben a Te szavadnak elég nagy súlya van.
Ezt csak azért írom, hogy legalább jogilag ne lehessen zsarolni Téged. De igazából - gondolom - azt is kérdezed, hogy legyen akivel lehetne ilyen rossz légkör esetén is beszélgetni. Sajnos én nem értek hozzá, hogy ilyen családi rossz légkör esetén mi az, ami jó lenne, hogy a felnőttek ne a gyereket piszkálják. Többet nem tudok, minthogy vannak ilyen ingyenes telefonvonalak (szolgálatok, email-címek), amiket direkt gyerekeknek vagy más kiszolgáltatott helyzetben élő emberek számára találtak ki, és ahol legalább meghallgatják az embert . Éppen ehhez hasonló helyzetekre kiképzett emberek fogadják a hívásokat (leveleket), és névtelen az egész, nem kell bemutatkozni sem:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!