Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Elengednétek a 16 éves lányoto...

Elengednétek a 16 éves lányotokat Balatonra 2-3 napra?

Figyelt kérdés

Az ötlet úgy hangzik hogy nyári szünetben 2-3 napra lemennénk Balatonra(családi nyaralóba talán, de lehet hogy hotel).

3 16 éves és egy 17 éves làny, de a többiek is majdnem 17 évesek.

Ez az ötlet csak úgy felmerült bennünk, egyfajta szárny próbálgatásnak is mondhatjuk... ^^

Arra gondoltunk jó lenne egy ilyen közös kis kiruccanás akár egy osztálykirándulás, csak itt nem lennének piások.

És nem ilyen "reggelig disco party" kirándulás lenne, hanem ilyen kis "családias" nyaralás, úszkálás, túra, séta, főzőcske stb... ^^

2014. jan. 8. 01:16
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!^^

A nyaraló az egyik lány családjáé, és egy kis városban van a parthoz nagyon közel, mivel egész nyarakat tölt ott elég jól ismeri a környéket, és egyszer már én is voltam.

Bár lehet hogy ez csak az én meglátásom, de egy ilyen kiruccanással szemben mindig vannak fenntartástok, egyedül vagyunk veszélyes stb... Míg egy osztálykirándulásra ugye vígan elengednek pedig ott sem más a helyzet, sőt!

Lehet hogy amiatt, hogy ott van "felügyelet"... de valójában nincs

Miután a kötelező múzeum látogatás le van tudva, mindenki megy a szélrózsa minden irányába, egy tényleg ismeretlen városban és általában több kilóméteres távolsàgokban.

De ez csupán csak a kezdet.

Miután a szállásara érkezünk és leszáll az éjj előkerül a Tesco éves forgalmának megfeleő mennyiségű ital, plusz egy nemzeti dohány bolt teljes árukészlete. ( egy kis költői túlzás, nem kell véresen komolyan venni ;) de azért nem kevés mennyiség)

2014. jan. 8. 19:32
 12/21 A kérdező kommentje:

A fent szerepelteknek a hatása is meglátszik, csak hogy ne ragozzam tovább a dolgokat szerintem semmivel sem másabb a két kirándulás, kivètel hogy mi nem iszunk se ezen se azon. :)

Gondoltam leírom észrevételeimet, hogy ezeket tekintve változik-e a vélemény a konkrét Nem-eknél.^^

Csupán a "csomagolás" teszi szebbé az osztálykirándulást.

2014. jan. 8. 19:54
 13/21 anonim ***** válasza:
Részemről nem változik,csak ha lenne felnőtt veletek akkor változna
2014. jan. 8. 19:55
 14/21 A kérdező kommentje:

Utolsó valászoló:

Amúgy van hogy a felelősségteljes tanárbácsit a diákoknak elrángatni a kocsmapulttól.

2014. jan. 8. 20:07
 15/21 anonim ***** válasza:

16 évesen engem elengedtek barátnőimmel, ismerős nyaralójába (ismerőseink is lent voltak, ugyan tőlünk teljesen külön, de látták hogy megvagyunk, meg stb, ha gáz lett volna segítenek...)

semmi baj nem volt belőle.

19/L

2014. jan. 8. 22:07
 16/21 anonim ***** válasza:
Elég szomorú,hogy vannak ilyen tanárok,de ebből is látszik mennyire gyerek vagy,tipikus "anya de hát az osztálytársaim is megbuknak" kategória.Szerintem igenis nem árt ha van a közelben felelősségteljes felnőtt aki rátok néz,akihez fordulhattok,mert hiába hiszitek még nem vagytok felnőttek,sem tapasztaltak.
2014. jan. 9. 08:26
 17/21 anonim ***** válasza:
Nem mindegy milyen a "gyermek". Ha ilyen "jo", mint amilEnnek a sorokbol kitunsz (no pia, no drog), es az eszed is megvan hozza, akkor el. Mitol feltjuk a gyereket? Ezektol: 1. alkohol/drog hatasa alatt elkovetett orultseg/baleset. Ilyenkor jo otletnek tunhet valami, ami nem az, vagy rosszul meri fel az illeto a kepessegeit. 2. Alkoholmergezes/drogtuladagolas. 3. Eroszak aldozataul eses. Szoval ezeket kell atbeszelni es latni, hogy megvan-e a felelosseg tudat, a mertektartas kepessege es az erettseg, h tudnak-e magukra es egymasra vigyazni. Ennek fuggvenyeben kell donteni. Ha a szuleid elutasitoan reagalnak. Ulj le veluk beszelgetni, kerdezd meg mitol feltenek, igy meg tudod oket gyozni arrol, h ki tudod kuszobolni a veszelyt. Ha ok nem mondjak ki az aggodalmukat, akkor te mondd el, miert nem kell felniuk a fentiektol.
2014. jan. 9. 13:05
 18/21 anonim válasza:

én még csak 13 vagyok, idén nyáron voltam lent unokatesóm családjával Balatonon. Az egyik haverunk(16) egyedül volt lent, anyukája megengedte neki. Naponta telefonon beszéltek, megbeszélték, hogy elég-e a pénz, kaja. Tehát szerintem ez tőled függ.^^ segíts nekik, csináld meg amit kérnek, ebből úgyis látják, hogy komolyan gondolod, és hogy nem cs*sznéd el minden baromsággal. Válaszaidból ítélve nem vagy az a fűvel-fával, egész nap füvezem,"ma este is részeg leszek" lány, tehát szerintem ha látják, hogy komolyan gondolod, és biztosak lehetnek benne, hogy bajod az biztos nem lesz, akkor elengednek^^

u.i.: ha van/lesz ismerős a közelben, szóljatok nekik is, és érvelj ezzel, mert így van kinek szólnotok ha baj van, és szüleiteknek is biztos megnyugtatóbb, hogy nem egyedül lesztek.

2014. jan. 10. 14:00
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a többi választ is!^^

Az én esetemben az engedély annyira nem is nehéz eset(legalábbis azt hiszem ^^" ),Inkább a az eltévedős, kirablós, "elsőnap ízbe fullad amilyan béna" eset áll fent.

Csak egyik barátőm részéről nehéz az ügy.

Őt nem igazán akaráják engedni, pl. karácsony előtti hetekben voltunk Pesten bevásárló központban(ajándék vásárlás miatt, +1-2 ruha saját részre ha már akciós használjuk ki a lehetőséget alapon), vonattal kb 45 perc és közvetlen a bevásárló központ"ban" áll meg.

Ide is nehezen, de lengedték, majd rákövetkező héten szombaton(közvetlen karácsony előtt, ami már tényleg az utolsó esély volt mindent beszerezni)valahogy ismét elengedték, de kapott egy olyan megjegyzést hogy, "kezd el pláza cicásodni".

Viszonyítási alapként utoljára Augusztus végén voltunk Moziban, szülinap ünneplése gyanánt.

Szóval szerintem ez egy enyhe túlzás volt, legalábbis ha sz osztálytársaimhoz viszonyítok akkor ők

Ilyen "harci" helyzetben szerintetek milyen esélyekkel indulunk?

Bár egyikük már vacilál a dologon.

2014. jan. 10. 19:06
 20/21 anonim válasza:

16 évesen nem engedném el egyedül(fiúkat talán, lányokat nem), szülővel nyilván nem akarnak menni, de valamelyik gyereknek az idősebb bátyjával meg annak egy két barátjával igen(persze ha azok normálisak). lehet ők fogják a lányokat itatni, de a báty félteni fogja őket és vigyáz rájuk, mellesleg ők már tapasztaltak mi van ha valaki túl issza magát stb. mi a teendő.

A másik és a legfontosabb, 4 ilyen fiatal lányt biztos nem engednék egyedül, több napra, messzire nem, azért mert leisszák magukat, drogoznak, pasiznak stb. hanem, mert valaki megtudja, hogy 4 fiatal lány van egyedül a házban, kifigyelik vagy a boltban, parton valakivel beszéltek(akár a cuki büfés sráccal) és egy ártatlan beszélgetés közben is elmondjátok, hogy 4 barátnők lejöttetek nyaralni kicsit és vannak férfiak akik ettől kísértésben esnek, éjjel meglátogatnak és... nem vagy 18, de nyilván tudod mit csinálnának veletek.

Azonkívül is szeretnek oda betörni az ilyen nyaralókba ahol csak néha vannak lent, mi 4-n voltunk fiúk lent ilyen házban(1 db 19 éves és 3 23 éves) és hajnalban mentünk haza buliból(igen mi rosszak vagyunk és lerészegedtünk) és épp 3 kedves úriember szedte össze az értékeinket, meglepődtek, mi is, csak nagyon rossz helyre, amúgy sem vagyunk gyenge gyerekek, kondizunk mind és 2-n foglalkozásunk által nem volt gond "összecsomagolni" a 3 srácot. Viszont egy asztalt fizethettünk ki, ami összetört a dulakodás során. De most ilyenkor mit csinálnátok?

2014. jan. 12. 01:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!