Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Más kamasz lány is ilyen...

Más kamasz lány is ilyen szerencsétlen mensi ügyben, mint én?

Figyelt kérdés
11 évesen jött meg a havibajom, soha nem maradt ki, mindig rendszeres volt, amíg szűz voltam 13-15 napig véreztem, kb a 9. napig erősen, utána a 1-2 napig közepesen, majd enyhén, az egyetlen jó az volt benne, hogy nem volt semmilyen fájdalmam. Mióta nem vagyok szűz 7-8 napra csökkent le a történet, közepesen vérzek, de nagyon hirtelen és erős görcseim szoktak lenni és rettenetes érzelmi viharaim vannak mensi előtt, teljesen elborul az agyam, már-már betegesen, pl dühös leszek, széttörök valamit, aztán szomorú leszek, mert bántottam a tárgyat!!! és hasonlók. Mintha be lennék drogozva. Van még valaki hasonló helyzetben? Ti hogy viselitek el? Milyen gyógyszereket használtok? Én természetes nyugtató hatású étrendkiegészítőket tömök magamba, vagyis inkább anya teszi ezt.
2014. jan. 7. 20:38
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

nekem is 11 évesen jött meg, és én is ilyen sokáig véreztem

többször, több nőgyógyásznál is voltam, mondták, hogy semmi baj, minden oké, egyszerűen ilyen, ha 16 éves koromig nem áll be akkor keressek fel újra orvost

kb 14-15 éves voltam amikor megjelentek a görcsök, először csak néhány hónapban, de azóta szinte minden hónapbak görcsölök

de én 18 évesen vesztettem el a szüzességem, szóval biztos nem azért kezdtem el görcsölni

20/L

2014. jan. 8. 01:15
 12/23 anonim ***** válasza:
ja és nekem is lerövidült 7 napra
2014. jan. 8. 01:16
 13/23 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szexre érett vagy, akkor ahhoz is legyél érett, hogy elmenj nőgyógyászhoz. A nemi élet megkezdése után amúgy is el kell menni évente egyszer!
2014. jan. 8. 08:55
 14/23 anonim ***** válasza:

Én is mindig rosszul vagyok, hányok, érzelmi hullámok, görcsök, fejfájás, minden ilyen finomság, szóval én otthon is szoktam maradni 1-2 napot...

És szerintem is el kéne menned orvoshoz!

2014. jan. 8. 09:32
 15/23 anonim ***** válasza:
Nekem kb 13,5 évesen jött meg, ezt azért mondom így ,hogy hozzátehessem ,hogy 8. elején volt már... Kb. 4 hónap alatt megvolt 3-szor, azután 8,5 hónapot kimaradt, most meg azóta megint 3 hónap eltelt és még nem volt semmi. Amikor meg szokott lenni , akkor se volt erős és semmi bajom nem volt és csak azért voltam ideges ,mert féltem ,hogy átázok vagy túl sok jön egyszerre és kifolyik. Szerintem jobb ,hogy minden hónapban normálisan megjön neked, én inkább azt választanám minthogy egyfolytában várakozok és arra gondolok ,hogy lehet valami bajom van. Amúgy meg szokott lenni olyan 4-5 napig rendesen és volt amikor a barnázás tartott 4-5 napot is. Nekem nem egyből jön meg , hanem fokozatosan megjön és erősödik 1 napig , utána elkezd csökkeni. Remélem nekm is hamarosan megjön, mert ezek a hosszú kimaradások is idegtépőek. 14L
2014. jan. 8. 14:50
 16/23 A kérdező kommentje:
10 éves korom óta nem voltam semmilyen orvosnál, nem is tervezek. Ha lesz valami betegségem így járok, nem szeretem az orvosokat, és igazából, ha halálos beteg leszek, akkor nem véletlen leszek az, egy jel arra, hogy ideje itt hagynom ezt a helyet. Viszont ennek ellenére volt eddig kétszer torokgyulladásom, télen nátha, néha egy kis vírusos dolog, ennyi, de a 2012-2013-as tanévben egyszer sem voltam beteg, nem olyanok a panaszaim, hogy orvoshoz kéne mennem vele.
2014. jan. 8. 15:59
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is 11 évesen jött meg, elsőnek 8 napig volt, nem fájt, csak ideges voltam, hogy átázok :D Mostanra (16) már 3-4 nap (utolsó már nagyon gyenge, de az utolsó előtti a legrosszabb és legerősebb, egyszer minden szünetben vécére rohangáltam)

Én se élek még nemi életet, de anyukámmal beszéltem, hogy amint lesz egy komoly kapcsolatom, azonnal elvisz nőgyógyászhoz, még mielőtt akármi történne, csak, hogy minden oké-e. Aztán a nemi élet megkezdése után tényleg ajánlott időnként elmenni, akár szereted az orvosokat, akár nem, akár makkegészséges vagy, akár nem. Nem jelenti azt, hogy bajod van, de fogorvoshoz se akkor jársz csak, ha már nem bírsz létezni a fájdalomtól.

Én Algopyrint szedek, ha nagyon görcsöl a hasam, első és harmadik nap általában, de sokszor elég egy meleg tea meg egy pihi. Szédülni is szédültem már, és elég erősen szoktam görcsölni, a hangulatingadozások is megvannak, bár nem ilyen extrémen, mint neked.

Szóval szerintem minimum a háziorvosod keresd fel.

2014. jan. 8. 18:07
 18/23 anonim válasza:
100%

Hát ez durva..

Nekem 3 hónapja jött meg először 16 évesen.

Az 1. 10 napig volt, a 2. 3 napig, és egyelőre szerencsére nem görcsölt a hasam

2014. jan. 8. 18:34
 19/23 anonim ***** válasza:
Elég bután gondolkozol....
2014. jan. 8. 18:37
 20/23 A kérdező kommentje:
Nem szeretem őket, de amúgy akkor megyek fogorvoshoz is csak, amikor fáj már nagyon a fogam. Nemibetegségtől meg nem félek, mivel csak a barátommal feküdtem le, ha lenne valami hüvelygombám mennék csak, de ilyen panaszaim sincsenek, semmi fertőzésre utaló jel, ezért meg feleslegesnek találom, hogy elmenjek, hogy turkáljanak bennem. Nem tudok megbékélni ezzel a gondolattal, tényleg csak szükség esetén mennék el, rákszűrésre se fogok majd menni később, mert nem féltem az életem ennyire, és régen is megvoltak nőgyógyász meg rákszűrés meg stb nélkül. Nem félek az ilyenektől, de ha lehet inkább nem megyek. Anya sem kényszerít oda. De nem kell azt mondani, hogy félek ettől, mert ha úgy érezném, hogy szükséges elmennék, pl ha szeretnék majd gyereket vállalni (biztosan szeretnék majd így 24-25 éves korom körül), akkor majd megyek, addig meg ha panaszmentes vagyok felesleges erre áldozni az időt. Ha még mindig 13-15 naposak lennének a vérzéseim akkor is mennék már, de most minek menjek? Azért, mert nemi életet élek nem megyek, az nekem nem ok. Akkor miért?
2014. jan. 8. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!