Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Tényleg nem kap a lányom...

Tényleg nem kap a lányom semmit? Nekünk semmi nem jár?

Figyelt kérdés

Nyáron elköltözött az élettársam, a lányom apja tőlünk. Elmentünk az akkor 17 éves lányommal, hogy egyedülállóként nevelem, valamit csak adjanak. Akkor azt mondták, hogy bíróságra kell menni, hogy az apa beleegyezik abba, hogy a lány nálam marad. Vagy várjuk meg, hogy betöltse a 18-at. Október 19.-én betöltötte a lány a 18-at. Nappali tagozaton, gimnáziumban tanul, ezen kívül még van egy éve. soha semmi támogatást nem kaptunk, pedig rettentő rossz az anyagi háttér. Én le vagyok százalékolva, 24 ezret kapok. A lány 20 ezer gyerektartást + 12 ezer családi pótlék, ennyi a vagyonunk. Bementünk október után az önkormányzathoz, megállapították, hogy éppen annyi segély járna a lánynak, hogy az iskolai ebédjének a felét fizetnék. Magyarul 8-9 ezer helyett, 4et kéne fizetni. Jobb mint a semmi, amúgy is soha nem volt menzás a lány, nem tehettük meg. Elintéztük. 2 hónapja vártuk a papírt, de nem jött. Ma bementem az önkormányzathoz, hogy meddig akarnak még rajta ülni? Erre közlik velem, hogy szeptemberben hoztak egy új törvényt, miszerint az aki egyedül neveli a 18-at betöltött gyermekét, nem jogosult erre. Magyarul mi soha semmit nem kapunk? + Van egy olyan ismerősöm aki az önkormányzatnál dolgozik, de ő még nem hallott erről az új törvényről. Én se olvastam sehol a neten, tv-ben se hallottam.

Mit lehet tenni? Beletörődni, hogy mi nem kapunk soha semmit? Amíg a lányomban olyan, akit 2 szülő nevel, egyedüli gyerek mégis minden segélyt megkap? Meg olyanok, akiknek 3 kocsijuk van meg kisebb palota?

2014. jan. 6. 16:05
 1/9 anonim ***** válasza:
96%

Piréznek kell lenni, és évente kettő gyereket elleni a semmire.

Azok kapnak.

2014. jan. 6. 16:12
 2/9 A kérdező kommentje:
Na igen. Szülök 56 évesen mindjárt még 6 gyereket. Mert egy gyerek az nem gyerek...
2014. jan. 6. 16:15
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Menj el a családgondozóba, ott tudnak segíteni.

Gyermek védelmi kedvezményt is lehet tudnak adni.

Szociális osztályon érdeklődj, lakbér, rezsi támogatás után.

2014. jan. 6. 16:22
 4/9 anonim ***** válasza:
51%

Figyi azért az, hogy ti elváltatók és nem családban él a gyerek nehogy már mást hibáztas. Ki tehet a válásról a két felnőtt aki elválik nem más.

18 éves kor felett nagykorú így az állam úgy veszi,hogy felnőtt önálló ember nem kiskorú. Vállaljon diák munkát legalább hétvégére vagy keres te valami munkát, más nem nagyon van.

2014. jan. 6. 16:26
 5/9 A kérdező kommentje:

Na ide figyelj édes drágám. 56 évesen szerinted hova vennének fel? szerinted lábamat lógatom? Nem, be vagyok jelentve a munkaügyibe, amit tudok felkutatok, de nincs munka. A lány nagykorú, de gimis, nappali tagozaton tanul. Járna neki valami. Nem hibáztatok mást, de nem igaz hogy van ilyen törvény. Senki nem hallott ilyenről, csak az a nő.

Meg mégis kire haragudjak, ha nem azokra akiknél megy a nagyzolás meg a minden és a gyerek, akit két tehetős, gazdag szülő nevel, mindent megkap...Ingyen könyv meg minden. Mi meg ennyi pénzzel semmi? Adjanak munkát, elvállalom. Lányom diákmunkázzon iskola mellett? Normális vagy ember? Ötre ér haza... Mégis mit vállalhat be ilyen időbeosztás mellett? Semmit.

2014. jan. 6. 17:01
 6/9 anonim ***** válasza:
Sok mindenben igazad van, de én pl. 16 éves korom óta dolgozom. Gimi mellett majd egyetem mellett. Szóval csak akarni kell. Mikor gimis voltam hétvégén diákmunka, heti két este korrepetálás.
2014. jan. 6. 17:10
 7/9 A kérdező kommentje:

Estét én nem engedem neki. Tudom milyen iskola mellett az, hogy délután 5kor hazaért, eszik végre, tanul. Reggel 4kor kel, hogy beérjen 7re.

Hétvégét próbált a közelben, bement tescoba és pennybe is, de mondták, hogy vagy úgy hogy hétvége + heti 2 alkalommal egytől hatig vagy sehogy.

2014. jan. 6. 17:29
 8/9 anonim válasza:

Vidéken ezért halnak ki a jó emberek.

A családban nem tudnak segíteni? Mennyire vagytok mobilak?

Felmerült esetleg, hogy Pestre költözzetek? Itt azért lehet jobban állást találni.

2014. jan. 6. 20:19
 9/9 A kérdező kommentje:

Nézelődtem Szeged környékén, de már ott nagyon sokért láttam csak pici lakásokat. Pesten már megnézni sem mertem.

Család nem tud segíteni. Nagylányom kint él Hollandiában, de ők csak ígérik a segítséget, de soha nem jön... Szóval már nem is várjuk tőlük. És ennyi a család.

2014. jan. 6. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!