Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintem nem normális, h...

Szerintem nem normális, h ennyire szorongok, mi kéne tennem szorongás ellen?

Figyelt kérdés

Azt hiszem úgy 4 éve vagyok ilyen szorongásos, persze valamikor jobb vagy rosszabb..

Jelenleg főleg a suliban van ilyen problémám, amint bemegyek, vagy csak belegondolok, el kezdek szédülni, összeszorul a gyomrom, amikor úgy érzem mindenki engem figyel, ez az érzet egyre jobban fokozódik.

Sajnos ez gondot jelent feleléskor, vagy amikor hangosan mindenki előtt meg kellene szólalnom, sokszor ilyen esetben nem szólalok meg.

Amikor pl baráttól szivességet kérek vagy véleményt, de valamikor más esetben is, előfordul, hogy szeretném mondani, próbálom, táltom már a számat de nem megy, nem tudom elmondani, ilyenkor nagyon nehéz, akár 3-5percig is eltarthat hogy elkezdjem vagy még sem mondom nem merem.

Idegenek előtt még nehezebben tudok megszolalni!

Ez nagy probléma, 17 vagyok és pl.: orvos, tanár (vagy akárki más) előtt lefagyok, egyszerűen harapófogóval kell kihúzni belőlem a szavakat, mondatot.

Sokszor más beszél helyettem.

Jelenleg olyan szinten szorongok, hogy a suliban folyamatosan fáj a mellkasom, szédülök, valamikor kalapál a szívem, felemelkedik a vérnyomásom, és hirtelen fáradtnak érzem magam, vmikor hányingerem van vagy gyomrom fáj, de ezek máshol is jelentkeznek, szerintem biztos a szorongás és stressz az oka.

Meg kell változnom mert később akár az egészségemre is rátelepedhet ez a probléma.

Nehéz számomra.

Hogy változzak, mit csináljak?

2013. dec. 12. 22:26
 1/2 anonim ***** válasza:
Én is ilyesmi voltam. Felvettem egy beképzelt, flegma beszédstílust és egy lesz arom tablettát is bevettem, így már olyan szintre eljutottam, hogy akár vitába szállok a szaktanárokkal egyes dolgokon. Szerintem neked túl fontos mások véleménye. Ne foglalkozz velük. Egyszerűen állhj oda a tanárhoz, vegyél egy nagy levegőt és zúdítsd rá a feleleted :)
2013. dec. 13. 06:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Jól beszél az elözö :)

Én is ilyen voltam, vagy még rosszabb. De aztán rájöttem, hogy ugyan olyan ember vagyok, mint akiktöl félek, tehát értelmetlen. Mutasd meg, hogy veled senki nem packázhat, és állj ki magadért! Tudnod kell, hogy te is ugyanolyan értékü vagy, tehát nyugodtan szólalj meg. Ha úgy érzed, kinevetnének, vagy ha ne adj' Isten meg is történik, visszaröhögsz, hogy hülye barom, azé' röhögsz me' nem érted, köcsög :D

2013. dec. 13. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!