Hogy vegyem rá anyát, hogy főzzön?
Tudom, hogy sok dolga van meg minden, de szerintem ha már anyaságin van akkor főzhetne is ránk többet, de ha itthon van akkor Ipadezik, és csak akkor főz, ha itthon van a fater. Reggel meg mondja nekem, hogy egyek kengyeret, miközben tudja, hogy érzékeny vagyok rá, nem is tart itthon semmi jó kaját, ha lenne krumpli csinálnék magamnak kaját de nem tart olyat amit meg is eszek és nagyon idegesít. Hogyan tudom rávenni, hogy főzzön ránk is? Most durciból nem eszek semmit, de betegen elég nehéz, mindjárt leszédülök a székről. Annyira irigylem a normális magy
ar családokat, ahol az anya még munka mellett is megteszi, hogy főz, de persze az enyém csak ha itthon van a fater, vagy néha ki tudok erőszakolni egy kagylófőzést, de ha anyán múlna minden nap kenyeret ennénk... Tudom h nem ez a világ legnagyobb problémája, de mit tehetek?
Főzzél magadnak akkor! Lemész a boltba, veszel ezt-azt, nem vagy hülye, hogy egy adag tészát vagy rizst ne bírj kifőzni. Tésztára mehet millió féle feltét, van egy rakás bolognai szósz, amiben darált hús is van, rá reszelt rajt, sajtos-tejfölös tészta, sima sajtos tészta, diós, mákos stb.
Rizs mellé kisüthetsz csirkehúst vagy csak megpárolod, megcsinálhatd rántva is vagy párizsi szeletnek. Ezek rém egyszerű kaják, bárki képes rá. Ha anyád nem főz, fejezd be a rinyálást, vásárolj és csinálj MAGADNAK. Ők meg egyék, amit találnak.
Utolsónak!
"Apa hetekig nem szokott itthon lenni, ilyenkor heti kétszer, háromszor van vmi leves vagy pörkölt, de ilyenkor kénytelen vagyok paradicsomon és salátán élni..."
A pörkölt és a leves olyankor szokott lenni, amikor az apja otthon van. De amikor nincs, akkor egyáltalán nem főz az anyja rájuk.
Mondd meg anyádnak, hogy hozzasson nektek menüt. Nem tudom hol laksz, de nálunk van kajálda meg étterem, ahol 7-800 forintért adnak levest plusz másodikat meg vmi desszertet.
Amugy meg sztem te is tudnál kaját csinálni magadnak, spagettit vagy ilyesmit. Nem bonyolult. Jó persze tényleg fura dolog 2 gyerek mellett nem fözni, de akkor csináld meg te.( nagy adagokat, akkor nem eszik el eloled)
Nézz meg egyszerűbb recepteket és próbáld meg elkészíteni. Amúgy anyud elég gáz. Az enyém dolgozik és ha hétköznap nem is mindig de szokott főzni és hétvégén is .
Ha meg annyira nem megy a főzés egy tejbe grízt én is megtudok csinálni (13 vagyok) . Ha pl nincs itthon semmi és egyedül vagyok akkor azt csinálok. A tesóm 18 éves (fiú) és most is valami jajj de puccos csirkét főz lent :DD
Nekem se főz anyám soha, kivéve hetente egyszer húst (de köret az nincs, kenyérrel). Én van hogy akár két hétig nem eszek főtt kaját, mert én magamnak nem főzők, max. virslit. Tesómnak meg csinál palacsintát, meg minden sz*rt reggelire de ugye tudja, hogy én olyankor nem eszek (hányingerem lesz)... Szóval totál átérzem a problémád, bár én már megszoktam :DD
Szerintem csináld azt, hogy állj elé konkrét ötlettel, vagy kérdd meg, hogy főzzetek együtt. Azt is lehet, hogy elkezded, aztán szólsz, hogy segítsen.. csak nem hagy akkor ott. Vagy jó ötlet lehet még hogy mondd a tesóidnak is, hogy szóljanak anyuddal, hátha az jobban hatna rá, hiszen nekik sem egészséges, hogy nem nagyon kapnak főtt kaját.
Nálunk a rokonságból minden nő főz a családjára 2-3 vagy akár naponta. Milyen lusta anyád van már?
Nehogy azt mondjátok, hogy önállósítani akarja, ebédet ne essen mér nehezére főzni a saját családtagjainak. 3-4 napos kaja? Ennyi erővel akár Sodexo kaját is rendelhettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!