Cigis kamaszok, ti hány évesen szoktatok rá? Miért? Le akartok szokni?
13 évesen, stresszes voltam (meg egy csomó mentális nyavalyám volt még, aminek a tüneteit ezzel akartam leplezni), rögtön 0.8as nikotintartalmúval kezdtem, és napi fél-egy doboz elment, ezért viszonylag gyorsan rá is szoktam. 10 hónapig cigiztem, most szoktam le a legjobb barátom miatt.
14/l
Nem vagyok rászokva.
Bulikban 14 évesen kezdtem, hétköznap/suli közben 15 évesen.
Azért mert szeretek (mit szeretek? szinte imádok) dohányozni. Élvezet.
Hát hétköznap nem nagyon szeretnék már rágyújtani, max ritkán. Szeretném, hogy újra egy hétvégi dolog legyen ez.
Mostanában próbálkozom erre újra áttérni, egyelőre megyeget. :)
16L
15 évesen szoktam rá. Elszívtam bulikban 1-2 szálat, aztán rászoktam, ahogy az lenni szokott.
Most vagyok leszokóban, eddig egész jól megy :))
18/L
14 évesen próbáltam ki először, utána csak néha-néha szívtam el egy szálát. Én születésem óta passzív dohányos vagyok mivel apum állandóan cigizett ha ott voltam ha nem és elég sokat is. Aztán amikor 15 éves lettem leszokott róla és elkezdett hiányozni a szag na meg persze a nikotin. Szóval egyre többet fogadtam el amikor kínáltak és egyre többször is kértem. Aztán most már ott tartok hogy napi fél doboz elmegy...
Kedves 08:08-as, csak hogy a te kérdésedre is válaszoljak igen, az 'ostoba' szüleim pénzéből veszem persze erről ők nyilván nem tudnak de nem hiszem hogy nagyon mérgesek lennének ha kiderülne.
Rászokás túlzás, ámde szívtam már cigit. Maradjunk annyiban, hogy csak ha megkínálnak, ami ilyen árak mellett ritka.:D
Viszont egy világi spanom 13 éves kora óta szívja, próbált leállni vele, már magának tekeri, meg ecigizik. Hegyilevegő szintű minimális nikotintartalmút szív, de néha kell neki a rendes, de próbál max nikotinmentes ecigiig eljutni - a szokás nagyon hiányzik neki, meg a társasága is mind bagózik. (Volt napi 1 doboz feketemarbis korszaka.) Most 16. Rájött, hogy nem jó dolog - nem tudott lefutni egy coopert, még kocogva se tudott semmit teljesíteni, mert megfulladt kb.
Én nagyjából 12-13 éves voltam, amikor próbáltam legjobb barátnőmmel elszívni egy szál cigit, csupán kíváncsiságból, de persze köhültünk tőle, valamint bátyám barátai megláttak, és beköptek anyunak. Mivel ez volt a legelső eset, nem csesztek le (nagyon), csak elmagyarázták, hogy miért ne. Nem is nyúltam sokáig hozzá. A legközelebbi alkalomkor 15-16 éves lehettem, volt párom dohányzott, néha megkínált. A néhából sajnos mindig lett, így sikerült rászoknom, most 23 éves vagyok. Azt megbántam, hogy rászoktam, viszont leszokni nem szeretnék. Egyrészt nehéz, és elhatározás kérdése. Amíg csak úgy gondolom, hogy kéne-kéne, addig úgysem fog menni. Azt tervezem, hogyha babát szeretnénk vállalni a párommal, előtte már mindenképp letenném a cigit. Ez lenne a legmegfelelőbb motiváció számomra.
23/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!