Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogy neveled rá a lányod,...

Hogy neveled rá a lányod, hogy 11 évesen NE KIFORDÍTVA tegye a ruháit a szennyesbe?

Figyelt kérdés
Nálatok milyen büntetés válik be nagyon makacs 11 éves lánynál?

2013. nov. 14. 07:58
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Szia! Én mindig kifordítva teszem be az összes ruhámat (egyrészt így nem koszolódnak [van egy macskám]) másrészt évek alatt megtanultam kifordított állapotból felvenni a ruhákat.

Had tegye be úgy ahogy akarja, nem lesz tőle rosszabb ember

2013. nov. 15. 15:49
 22/27 anonim ***** válasza:
Haggyuk már!:Dén hazamegyek oszt' levágom a kifordított cuccaimat az ágyamra:DNem azt mondom hogy nincs időm de így 8.ban elég nehéz minden apróságra figyelnem épp elég a tanulás:D
2013. nov. 15. 19:59
 23/27 anonim ***** válasza:

Előző vagyok:D

Na at akartam mondani hogy a suli mellett épp el3g baja van és én is mindig elfelejtem berakni a szennyesbe mert egyszerűen mikor hazamegyek csak levágom magam az ágyra és ilyenkor alszok egy keveset (fél 6kor szoktam kelni).Aztán tanulás, emellett felvételi feladatsorok csinálasa meg szóbelire készülés hát ez teljesen kikészít:D

Még hétvégén is tanulok csak este van időm pihenni..huh eléggé elkalandoztam:D nem akartam rinyálni csak azt mondom hogy a lányodna épp van elég baja ne szekáld te is:D

14/l

2013. nov. 15. 20:05
 24/27 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem rigolya.

Nekünk anno anyu szépen elmondta, hogy ő szívesen kimossa a ruháinkat, 14-15 éves korunkig még össze sem kellett hajtogatnunk, mert megcsinálta azt is. De cserébe megkért minket, hogy ne nehezítsük a dolgát azzal, hogy egyrészt nem rakjuk be a szennyesbe és neki kell a szobánkban kutatnia a kimosandó ruhákat, másrészt legyünk szívesek visszafordítani.

Megértettük, megtettük amit kér.

Aztán gyorsan kialakult, hogy tényleg nem rossz az, ha nem a szobában vannak össze-vissza mindenhol a szennyes ruhák, hanem a tartóban. Nyilván még később kialakultak saját szokásaink is ezzel kapcsolatban, mert teregetés pl anyunál zoknik egy irányba állnak, páronként egymás mellett, kisimogatva. Én meg éppen egymás mellé rakom a párokat, de nem simítgatom, hanem úgy rakom, ahogy a gépből kijön :D

Szóval ne büntetéssel, mert azzal a makacsságát táplálod, hanem észérvekkel próbálkozz, és kérd meg. Ha van egy kis lekiismerete, nem akar majd direkt pluszmunkát csinálni a szüleinek, és eleinte odafigyel, később meg rutinná válik.

2013. nov. 16. 12:08
 25/27 anonim ***** válasza:
Jaj nehogy már itt szenvedjetek mert tanulnotok kell,mi lesz veletek egyetemen,főiskolán ahol mindenről magatoknak kell gondoskodni a koliba vagy albiba???Igenis akár 11 akár 14 évesen betenni a szennyesbe kifordítani illik a ruhákat,sőt szerintem 14-15 évesen teregetni és mosni is be lehet segíteni. Kérdező beszéld meg vele,hogy fordítsa ki mert,úgy lesz igazán tiszta és akkor nem lesz gyűrött,mert te csak beteszed a mosógépbe majd a szárítóra és te biztosan nem fordítod ki,ha nem teszi a szennyesbe nem mosod ki.Azért nehogy már előadjátok a hattyú halálát,hogy olyan sok dolgotok van 14 évesen,mert képetekbe röhögök....
2013. nov. 16. 12:19
 26/27 anonim ***** válasza:
Én is párom is ahogy levesszük úgy megy a gépbe, úgy mossuk ki, úgy teregetjük ki, és amikor felvesszük aki akarja visszafordítja. Nem szarozunk ilyenekkel, belegondolni is rossz mennyi idő menne el az életünkből ezzel. Ha koszos marad, hát koszos marad. Egyébként nálunk is tiszta lesz.
2013. nov. 17. 02:59
 27/27 anonim válasza:

Javaslom, hogy amikor mosáshoz pakolod be a gépet, hívd oda magadhoz hogy fordítsa vissza a ruháit rendesen. Ha nem, akkor benne marad a szennyestartóban, és nem mosod ki. Ennyi.

Amikor nem lesz már mit felvennie, akkor majd elgondolkodik...

Egyébként én sem mindig figyelek arra, hogy visszafordítsam a ruhát, mielőtt a szennyesbe teszem. Viszont a mosógépbe pakoláskor ezt muszáj megtenni.

2013. nov. 29. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!