Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Indulnátok a helyemben? Ha...

Indulnátok a helyemben? Ha igen, mivel?

Figyelt kérdés

Nagyon szeretek írni. Sokszor csak a naplómmal tudom megosztani a történeteimet, érzéseimet. Bántaomat, vagy ha épp valami örömet okozott.

Az iskolánkban most hirdettek egy versenyt. Lehet indulni verssel, novellákkal, esszékkel. Persze a lényeg hogy te alkosd meg.

Gondoltam írok egy esszét..

Csakhogy nem tudom milyen témáról írjak. :(

Elég nívós gimibe járok, nem hiszem hogy a tanárok örülnének olyan témáknak, mint amikről Jenna ír a Kínos 3. évadában. (Pl.: "A szüzzességem elvesztésének története".)

Ti miről írnátok legszívesebben? Adjatok ötleteket légyszi!

Én mindenképpen olyan dolgokban gondolkodom, ami a tinik többségét foglalkoztatja, amikben részünk van. Valami olyanról, amiről a kamaszok nem beszélnek, mégis ott motoszkál bennük, csak nem merik, vagy nem tudják kimondani ezeket a gondolatokat, érzelmeket, érzéseket.. Nem is tudom.. Tök határozatlan vagyok. :\

Sgítsetek légyszi! Te miről írnál ha lenne rá alkalmad?

2013. nov. 12. 14:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Hány éves vagy? Ezt nem írtad.

Amúgy írhatnál olyanokról, hogy a szülők miket várnak el tőletek, milyen kihívásokkal álltok szemben ennyi idősen, generációs különbségek régen és most, és hogy nem értenek meg titeket (talán fel tudnád nyitni a tanáraid szemét is a saját nézőpontjaid alapján)...

2013. nov. 12. 14:16
 2/6 A kérdező kommentje:

Bocsi ez lemaradt :) 16L

Igen, erre is gondoltam. Sőt, nem a szülő-gyerek, hanem a gyerek-tanár ellentétről is nagyon szívesen írnék.

Plusz ami még nagyon foglalkoztat, és amit kiadnék magamból az egy történet lenne a reményről.

Egy lány tehetetlenségéről szólnának.

Hogy nem csinálhatja azt amit szeret. Mert a szülei nem támogatják, és mert egyedül fél belevágni az ismeretlenbe. (Azért egyedül, mert a család támogatása nélkül még igaz barátok sem állnak mögötte. Plusz mivel zárkózott, az álmairól nem beszél senkinek.)

És ez megőrjíti, kétségbeejti. Nincs élete. Elmegy iskolába, hazajön tanulni, másnap meg kezdődik előről. Hétvégenként egy mozi vagy családi program...

Értitek nagyjából mit akarok? :S

2013. nov. 12. 14:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Jaj ne, csak ezt ne, kérlek szépen, ne égesd magad ilyen kamaszos-szenvedős ostobaságokkal! Manapság boldog-boldogtalan erről az ezerszer lejáratott témáról ír, mindenki valami elképesztő drámának látja és állítja be a saját kis "tinivagyokszenvedek" kaliberű irományát, s bár sajnos az igénytelen népnek valóban ez kell, de aki egy kicsit is felül tudott már emelkedni a tizenéves kort belengő "borzasztó sötét" ködön, az csak röhög az ilyen írásokon. Félreértés ne essék, én is írtam ám ilyeneket - akkor nagy beleéléssel ontottam magamból azokat a "szörnyen drámai" sorokat; ma pedig már igen súlyos dilemma számomra, hogy sírjak-e vagy nevessek ezen a tragikus munkáimat olvasva, és azért könyörgöm a barátnőmnek, hogy ugyan törölje már ki az ő gépén található másolatot.

"...amikről Jenna ír a Kínos 3. évadában. (Pl.: "A szüzzességem elvesztésének története".)" Ez is csak kamaszos "lázongás", egyébként a kutyát nem érdekli Jenna szüzességének története.

Amúgy teljes mértékben átérzem a kínlódásodat, nagyon kellemetlen tud ám lenni, mikor az ember csak írna és írna, de egyszerűen nincs miről. Nehéz, de ilyenkor hagyni kell az egészet a fenébe. Az ihlet mindig akkor jön, amikor nem számítasz rá (tapasztalataim szerint, aztán lehet, hogy csak én vagyok defektes).

2013. nov. 12. 16:42
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Én a család fontosságáról írnék. Arról, hogy milyen fontos, hogy összefogjon a család, és ne csak akkor, ha baj van. hogy milyen érzés az egy gyermeknek, ha szenved a család miatt stb.

Én ezt sajnos átéltem, ill. átélem a mai napig, és úgy gondolom, hogy ez egy nagyon fontos téma, amiről többet kellene beszélni. Egy ilyen témájú esszé talán felnyitná az emberek szemét és elgondolkodnának azon, hogyan lehetne ezeket a problémákat megoldani.

18/L

2013. nov. 12. 19:29
 5/6 A kérdező kommentje:

Megértelek! :\ Én is személyes dologról írnék legszívesebben, erre hívnám fel a figyelmet. Az egyik válaszolónak el is küldtem üzenetben hogy mire gondoltam. Másolom:

Szóval, a lényeg dió héjban annyi, hogy a lány valódi álmait senki nem ismeri, senki nem tudja mire is vágyik igazán, csak ő. És mivel nem állnak mögötte támogató személyek (sem a családja, sem barátok), ezért a vágyairól nem is mer beszélni, de egyedül nem mer belevágni az ismeretlenbe. Pedig minden vágya lenne, hogy végre élhessen, világot láthasson és kipróbáljon új dolgokat. Stb.. stb..

Persze mindez szépen megfogalmazva. És erről a témáról rengeteget tudnék írni. :)

Mit gondoltok?

2013. nov. 12. 19:43
 6/6 anonim ***** válasza:

De ez ugyanaz, mint amit először akartál írni. Én azt javaslom, hogyha nincs ötleted, hagyd a fenébe az egészet. Ha nem jön szívből az ihlet, akkor nincs miről beszélni.

Az esszé lényege meg egyébként: Rövid terjedelmű, témáját merítheti az irodalomból (Magyarországon ennek van a legnagyobb hagyománya), a tudomány felfedezéseiből, a politikai életből, vagy a mindennapi élet megfigyeléséből. Erősen tükrözi írója véleményét, nézőpontját, sokszor szépirodalmi igénnyel íródik.

Amiről te akarsz beszélni, az novella.

2013. nov. 15. 22:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!