Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mivel lehet a legjobban...

Mivel lehet a legjobban javítani a mozgást?

Figyelt kérdés
Gyakorlatilag sosem sportoltam semmit rendszeresen, néha voltak rövidebb időszakok amikor például úsztam, satöbbi, de nem mondható, hogy komolyan foglalkoztam volna a dologgal. Mindig is nyúlánk, vékony típus voltam, laza izomzattal, viszonylag hajlékony is vagyok, viszont a mozgásom förtelmes. Ügyetlen, csetlő-botló, szétesett, rossz még csak nézni is. Most pedig előállt egy olyan helyzet, hogy nagyon fontos lenne ezen mielőbb változtatni. Milyen sport, tánc lenne a legmegfelelőbb? Tényleg szörnyű a mozgásom, szóval olyasvalami kellene, aminek tanulása közben nem röhögnek ki. :D 14/L
2013. szept. 30. 16:00
 1/3 anonim ***** válasza:
Én elsősorban a társas táncot javasolná, ,de bármilyen tánc szerintem megfelelő arra, hogy megérzed minden egyes porcikádat és meg is tanuld őket koordinálni. A választásod függ attól is, hogy neked mihez van kedved, mert ha utálsz táncolni akkor esélytelen, hogy ez a mozgás lenne számodra az opimális választás. Gondolkodj el rajta neked mi tetszene és vágj bele, csak olyan sportot érdemes űzni amiben az ember örömét leli, hisz ez is egy fontos szempont.
2013. szept. 30. 16:16
 2/3 anonim ***** válasza:
lovaglás. nekem nagyon sokat javított a mozgásomon és imádom csinálni :) 14/L
2013. szept. 30. 16:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Igazából szinte az összes sport jó a mozgáskoordináció javítására. Mondjuk kivéve amiben ülni kell (kajak, evezés), vagy az úszás, ahol a víz tart téged.

Szerintem ezeken kívül akármit választasz, jól jársz. Az érdeklődési körödtől és a pénztárcádtól függ, mit kezdj el. Mert mondjuk táncolni lehet havi pár ezer forintért is, különösebb egyéb beruházás nélkül, de pl a lovaglás elég költséges, plusz speckó öltözékek/kiegészítők kellenek hozzá.

Jó persze a tánc ha mondjuk elkezdesz versenyezni eléggé megdrágul (ruha, különóra, cipő(k), versenyre járás)

De ha hobbi szinten akarod csinálni akkor én is a társastáncokat ajánlom. Persze elfogult vagyok, régen versenyeztem is :D

A tánc a mozgáskoordináció mellett tartást is ad, mert megszokod, hogy mindig egyenesnek kell lennie a hátadnak. Olyannyira, hogy a hétköznapokban is szép tartással fogsz majd közlekedni, nem olyan gönyén, mint a legtöbb ember :)

2013. okt. 1. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!