Szülők, ti mennyi idő után mondjátok, hogy a gyereketeknek "komoly" kapcsolata van?
Ilyen esetekben:
a) 13-14 éves kamasz 13-14 éves kamasszal szex nélkül.
b) 13-14 éves kamasz 13-14 éves kamasszal szex-el.
c) 13-14 éves kamasz 15-16 éves kamasszal szex nélkül.
d) 13-14 éves kamasz 15-16 éves kamasszal szex-el.
e) 13-14 éves kamasz 17-18 éves kamasszal szex nélkül.
f) 13-14 éves kamasz 17-18 éves kamasszal szex-el.
g)15-16 éves kamasz 15-16 éves kamasszal szex nélkül.
h) 15-16 éves kamasz 15-16 éves kamasszal szex-el.
i) 15-16 éves kamasz 17-18 éves kamasszal szex nélkül.
j) 15-16 éves kamasz 17-18 éves kamasszal szex-el.
k) 17-18 éves kamasz 17-18 éves kamasszal szex nélkül.
l) 17-18 éves kamasz 17-18 éves kamasszal szex-el.
Tudom, hogy néhány kategória nem reális annyira, de ez csak egyfajta közvélemény kutatás.
anya kb. 7-9 hónap után tartotta komolynak a kapcsolatomat, 17L vagyok, már több mint 1,5 éve vagyunk együtt. ő 22F.
unokatestvérem anyuja viszont teljesen oda meg vissza van hogy a majdnem 19 éves fiának fél éves kapcsolata van. szerintem változó és szülőfüggő.
Én is azt mondom, 17 év alatt azért nem nagyon lehet "komoly" kapcsolatról beszélni, tekintve hogy a kamaszok sem komolyak még, akkor sem, ha éppenséggel kicsit érettebbek a társaiknál, mert egy kicsit több értelmi képesség még nem ad tapasztalatot sem az igazi életről, sem az igazi kapcsolatokról, tulajdonképpen semmiről.
17-18 évesen azért már kezd az ember kicsit komolyabban gondolkodni, egyrészt mert "felnő" lassan, másrészt azért, mert a környezete és feladatai is elkezdenek változni, tehát rákényszerül arra, hogy változtasson a gondolkodásmódján.
Az, hogy 13-15 éves gyerekek járnak, netalántán szexelnek, nálam a nevetség netovábbja. Nem kell agszűznek maradni, de azért nehogy felelőtlen, életképtelen gyerekek dugjanak már... mindennek megvan a határa.
szerintem 15-16 éves korban lehet "komolyról" beszélni (legalábbis ahogy én látom a baráti társaságomban)
17-18 éves korban meg úgy 10hónap- 1 évtől.Bár nem hiszem,hogy ezt így meglehetne konkrétan mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!