Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan legyek önállóbb?

Hogyan legyek önállóbb?

Figyelt kérdés
14 éves létemre nagy önállótlan vagyok és félénk. Nagyon fontos lenne ezen mielőbb változtatni, de egyszerűen hihetetlenül görcsös és béna vagyok szociális téren. Nemsokára úgyis teljesen új környezetbe kerülök (a gimnázium miatt), ott majd szeretném egy teljesen más oldalamat megmutatni, megváltozni, tudnátok ehhez néhány tippet adni?

2013. okt. 27. 16:14
 1/6 A kérdező kommentje:
*nagyon
2013. okt. 27. 16:15
 2/6 anonim ***** válasza:
Kifejtenéd kicsit részletesebben?
2013. okt. 27. 16:17
 3/6 A kérdező kommentje:

Nem vagyok talpraesett, folyamatosan kínos helyzetekbe kerülök. Elég vicces, de még a mekiben sem tudok úgy fizetni, hogy valamit ne rontanék el. Döntésképtelen, határozatlan, esetlen ember vagyok, aki akkor sem tud kiállni magáért és az igazáért, ha a szituáció komolyan megköveteli azt.

Eddig még csak-csak eléldegéltem ezekkel a tulajdonságokkal, most viszont előállt egy olyan helyzet, hogy minél előbb meg kellene változnom, van rá olyan négy vagy öt évem.

2013. okt. 27. 16:27
 4/6 anonim ***** válasza:

Hát ebben nem igazán tudunk segíteni.Minden fejben dől el.Egyszerűen el kell határoznod magad.Esetleg segíthet az is,ha direkt belemész olyan szituációkba,amelyekben nem vagy jó(pl mekibe fizesd ki a kajád :D).

De ehhez tényleg az a legfontosabb,hogy elhatározd magad.E nélkül nem fog menni,bármit teszel.

2013. okt. 27. 17:11
 5/6 anonim válasza:
Ha felkerülsz gimnáziumba ott adja magát a dolog, főleg ha mondjuk bejárós vagy. Sok új dolgot ismersz meg és új lesz a környezet, ezzel együtt te is változol majd. Mikor én kerültem gimnáziumba hasonlóan éreztem, de mire kikerültem onnan már sokat változtam. Szerintem jönnek maguktól a dolgok, és a helyzetek, és ha a szüleid nem oldanak meg mindent helyetted akkor idővel te is "fejlődsz".
2013. okt. 29. 13:06
 6/6 anonim ***** válasza:
önbizalom kérdése ezen változtass
2013. nov. 8. 23:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!