Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szerintetek mit tegyek, hogy...

Szerintetek mit tegyek, hogy kitűnő tanuló legyek?

Figyelt kérdés
Egy eléggé híres-neves gimibe járok ráadásul az elvárások hatalmasak.Ami főleg nem megy az a matek & az irodalom.Ötletek valaki?

2013. okt. 26. 20:58
 1/8 anonim ***** válasza:
66%
Miért akarsz kitűnő lenni?
2013. okt. 26. 21:03
 2/8 anonim ***** válasza:
51%

Dr. Vekerdy Tamás:

"Szülőként szorongunk, hogyan fog a gyerekünk a rossz jegyeivel továbbtanulni. De tudnunk kell: ezer kerülőút, vargabetű van! Nem igaz, hogy minden most dől el, és az egész élete ezen múlik! A lényeg ebben az időszakban az óvó, biztonságot adó, bízó, jóhiszemű, intuitív családi háttér. Nem lehet ez a gyerek hülye, ha olyan zseniálisan barkácsol! És tényleg nem is az. A nagy Polányi Mihály óta tudjuk, hogy létezik úgynevezett tacit knowledge, azaz rejtett, személyes, néma – 'hallgató' – tudás. Ezzel a kifejezéssel adott hangot annak a meggyőződésének, hogy mi, emberek 'többet tudunk, mint amennyiről képesek vagyunk beszélni'. Totál hülyének tűnik, de amikor elkezd, mondjuk, kemencét építeni vagy autót szerelni, rádöbbenünk, hogy zseniális! A kezében van, szokták mondani régebben. És az életben az esetek 80%-ában a tacit knowledge a döntő – nem pedig az, amit fel tudsz mondani másnap leckeként! Erről azonban az iskoláink mit sem tudnak."

2013. okt. 26. 21:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Tanulj sokat!
2013. okt. 26. 21:08
 4/8 A kérdező kommentje:
Én főleg azért szeretnék kitűnő lenni mert bizonyítani szeretnék magamnak.:D
2013. okt. 26. 21:20
 5/8 anonim ***** válasza:
32%
Nagyon kevés olyan tanárral találkoztam életemben, akinél kizárólag a gyerek teljesítményén múltak a jegyek, és nem volt előre belőve egy szint... tudod a különbség a gyenge ötös és az erős négyes között. Szerintem nem magadnak bizonyítasz, amikor jó tanulóból kitűnővé akarsz válni és válsz, hanem azt bizonyítod, hogy a sulid tanárai normálisabbak, mint az átlag és tényleg azt osztályozzák, amit tudsz. Erős gimibe jártam, ha az orrom vérzett sem lettem soha kitűnő, hiába erőlködtem. Én az erős négyes voltam, sosem a gyenge ötös. Az osztályzás szubjektív.
2013. okt. 26. 21:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Arra akarsz kilyukadni hogy a tanárok nagy része szimpátia alapján osztályoz?Van benne valami szerintem,de mindenképp úgy tanulok hogy kitűnő, vagy majdnem kitűnő legyek.:D
2013. okt. 26. 21:39
 7/8 anonim ***** válasza:
60%

Sok sikert hozzá!

Lányom, igaz csak 5.-es, de ha csak 5- t kapott, nem 5*-t, már baj :-)

Jó, hogy vannak ilyen lelkiismeretes diákok :-)

2013. okt. 27. 06:24
 8/8 anonim ***** válasza:
68%
Ha nem megy, kérj segítséget korrepetálásra. Az irodalomhoz csak segg kell, ahhoz nem kell más. A matekhoz meg kérj segítséget a suliban a tanároktól, szüleidnek mond el a problémádat.
2013. okt. 27. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!