Kamaszok, ti el szoktátok olvasni az iskolában feladott kötelező olvasmányokat?
Én eddig mindig kiolvastam a kötelezőket, a Kőszívű ember fiai kivételével, ami nem is hiszem, hogy egy 7. osztályosnak való, ahogyan az egyik válaszoló is mondta. Most a Tartuffe-t olvassuk, nekem kifejezetten tetszik. :)
15/L
A Pál utcai fiúkat elolvastam, nagyon tetszett. Az egri csillagokat nem bírtam befejezni, pedig filmen imádom. (Sinkovits Imre nagy kedvencem) A Kőszívű ember fiait egyből filmen néztem meg, az nem tetszett.
Aztán középiskolában egyet végigszenvedtem, kettest kaptam belőle. Onnantól kezdve jó volt a rövidített, mindig megvolt a 3-4-es belőle.
Alsóban el kellett olvasni még a Vadon szavát, de ez nem hagyott mély nyomot bennem.
Bocs, ha már öregnek számítok :)
20/F
Főbe lőném magam, ha azt az iszonyatos Alkonyatot kellene olvasnom kötelezőként.
A kötelezők nem arról szólnak, hogy olvassunk, szerintem inkább tanítószándékkal teszik őket kötelezővé. Az Alkonyatból, Harry Potterből, Szent Johanna gimiből nem tanulnának semmit a gyerekek. Ezek nem igazán elgondolkodtató művek.
Lehet, hogy kitűnő vagy, de okosnak nem mondanálak.
Persze azért azzal egyetértek, hogy 1-2 könyv nem való annak a korosztálynak, akinek kötelezővé tették az elolvasását.
(különben már válaszoltam, hogy nem olvasom a kötelezőket)
Neked bizony olvasnod kéne pedig, mert a helyesírásod borzalmas.
Az általad említett könyvek irodalmi értéke meg sem közelíti az Egri csillagok-at, a Pál Utcai fiúk-at, vagy a Rab ember fiai-t.
Kivétel ez alól a Harry Potter, ami ha nem is szeretem, elismerem, egy remekmű.
A gond nem az "agyonművelt felnőttekkel" van, hanem azokkal a butusokkal, akik azt hiszik a Szent Johanna Gimi tanulságos olvasmány.
A mi generációnk szégyen.
Képesek vagytok egy szimplán elgondolkodtató olvasmányt "Nem nekünk valónak" elkönyvelni.
Hidd el, sok kötelező olvasmány még ma is aktuális.
Az olyan könyvekről, mint Orwell 1984-e nem is beszélve.
Kicsit szakadj ki a TV és a Facebook elől, és majd rájössz, nem minden az Éjjel nappal Budapest, és vagy művelt, mert elolvastál 2 Szent Johanna Gimi könyvet, meg egy Twilight-ot.
Az első válaszoló voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!