Hogyan pótoljam be a korábban kihagyott ún. kötelező olvasmányokat felnőttként?
Most voltam magyar szakon elsős, levelezőn, 30+ évesen.
Középiskolában próbáltam megkerülni a kötelező olvasmányok elolvasását. Sikerült is.
Viszont most érzem a hiányát. Ettől függetlenül túl vagyok az első BA évemen magyar szakon.
De szeretném, ha ismerném az úgynevezett kötelező olvasmányok szövegét, és nemcsak a rövidített változatokat.
Mi alapján és hogyan kezdjem el bepótolni?
Pl. vegyem elő a gimnáziumi irodalmi könyv tartalomjegyzékét, olvasmánylistáját? Majd az alapján lássak neki az olvasásnak?
első: az nem a te dolgod.
kérdező: igen, de neten is biztos van jegyzék erről, és olvass el mindent :) jót fog tenni amúgy is, jó könyvek.
Tudod, késő jöttem rá, hogy milyen érték van abban, ha ismerem a nemzeti szépirodalmat, és a világirodalom is szükséges, mert ezek ugye kölcsönösen hatnak egymásra.
Továbbá, a nyelvészet mindig is érdekelt.
Ezért döntöttem úgy, már érett, felnőtt fejjel, hogy belevágok.
Ezért is akarom bepótolni a korábban érdektelenségből/hanyagságból kihagyott olvasmányokat.
Amint mondtam, első éves voltam most BA-n.
Itt a nyár, szeretnék annyit pótolni, amennyit csak bírok.
A hogyan tekintetében írtam ki a kérdést. :)
Köszönöm szépen a második választ!
Linket tudnátok adni egy listához?
Természetesen nem bántásból írtam, csak ezen egy kicsit fenn akadtam.
Egyébként a Mohácsy-féle tankönyvekben minden fejezet elején van egy lista az emelt - és középszintű ajánlott és kötelező olvasmányokról.
Köszi szépen!
Mindenképpen utánanézek.
Remélem, a válaszom után már "elnézhető" és érthető, hogy miért is vettem a bátorságot, hogy ilyen háttérrel belevágjak a magyar szakba. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!