Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Nem tudok leülni tanulni, mi...

Nem tudok leülni tanulni, mi segíthetne?

Figyelt kérdés
Már pár napja az megy, hogy délután egy csomó dolgot el akarok intézni, sürgök-forgok, estére halasztom a tanulást, de akkor meg már olyan fáradt vagyok, hogy inkább alszok, és iskolába menet van egy órám, hogy út közben megtanuljak mindent, rendszerint nem sikerül. Már becsúszott egy rossz jegy emiatt, nem akarom, hogy tovább süllyedjek, hogyan állítsam meg?
2013. okt. 8. 20:02
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Akaraterő kell hozzá. Kezd hozzá délután, a többi dolgot halaszd estére. találj ki valami ösztönzőt, jutalmat ha befejezted a tanulást. Pl. addig nem gépezhetsz vagy ilyesmi.
2013. okt. 8. 20:07
 2/2 anonim ***** válasza:

Állíts fel egy fontossági sorrendet a teendőid között. Nem tudom, miket akarsz elintézni, de biztos, hogy nem mindegyik életbevágóan fontos. Oszd meg a teendőket, ami tényleg fontos, azt csináld meg, utána ülj le tanulni. Ha végeztél a tanulással, jöhet a többi dolog, ha még van erőd hozzá.

Úgy értem, az pl. fontos, hogyha anyukád számít rá, akkor segítesz neki a háztartásban. Ez azért valamilyen szinten férjen bele a délutánodba, de az, hogy elmenj pizzázni a barátaiddal, már nem feltétlenül létfontosságú. Majd elmentek hétvégén.

2013. okt. 8. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!