Miért baj az, hogy szüleimmel egyáltalán nem beszélgetek, és ha kérdeznek is valamit, a lehető legrövidebb válasszal reagálok?
nem szeretek velük beszélni, főleg nem személyes dolgokról, pl. lányokról, vagy hogy mit csinálok, amikor szórakozni vagyok
és a legidegesítőbb, hogy amikor elmegyek vhova, kérdezik, hogy hova meg mit csinálok ott, én mondom, hogy a szokásos, de mindig utána el kell mondanom, h mit takar az h szokásos
nem igaz h nem jegyzik meg, mikor már vagy ötször elmondtam, h mi az a szokásos hely és mit csinálok ott
a másik meg, hogy mondom, hogy biciklizni megyek, erre kérdezik hogy hova. mondom: azt még nem tudjuk a haverokkal, majd kiderül
erre szüleim: jó de hol?
mondom: az utcákon, nem egy helyben tekerünk
szüleim: de melyik utcákon?
ilyenkor már szétb@sz az ideg, és rávágom csak úgy: bérkert u. 32 és 51 között és ezután meg lecsesznek, h miért nem válaszok normálisan
vajon dikerekt idegesítenek ilyenkor, vagy ennyire ostobák, h nem képesek megérteni, hogy csak úgy random járjuk az utcákat?
akàrhányszor elmegyek, mindig el kell mondanom ugyanazokat a részleteket, ez olyan idétlenség
mit tegyek?
köszönöm az értelmes válaszokat
nem haragszok rájuk, csak egyszerűen nem szeretek magyarázkodni nekik
ha valamiben nem értünk egyet, én nem szoktam győzködni őket a magam igazáról, nem is várom el tőluk, hogy megértsenek
jó de hol? értetlenkedésre nem kell válaszolni, idegeskedni pláne nem.
kedvesen rámosolgosz, szeretlek anya, adsz neki egy puszit, és na mentem! felkiálltással, mész tekerni
egy nőnek/anyának fontosak az érzelmek
ne hanyagold el érzelmileg, és akkor nem fog piszkálni
Nem kell magyarázkodnod, ha előre megmondod, hogy hová mész.
Nem kell részletezned.
Pl.: Megyek fiúkkal focizni majd 4re jövök.
Ha tudják hol vagy és hogy kb. mikorra várjanak kevesebbet fognak aggódni. És mikor haza jössz, mondj nekik 1-2 mondatot abba te sem halsz bele és ők is megnyugszanak.
Mond neki, hogy tök jó volt a foci, 4-1re nyertünk. Ilyen egyszerűen ellehet őket intézni. Sokkal egyszerűbb és gyorsabban túl vagy rajta, minthogy neki fogj vitázni, hogy mért zaklatnak már megint ilyen hülyeségekkel...
Szerintem ez a legjobb megoldás és ezt sok év tapasztalat mondatja velem. Ha te tudsz jobbat, kérjek oszd meg velem is, még később hasznát vehetem :)
előző folytatása:D
Ha a szüleid nem tudják felfogni, hogy még te magad sem tudod, hogy pontosan hol leszel, akkor ne is fáraszd őket (se magad) ilyenekkel.
Inkább mond azt hogy "Gézánál leszek", még ha nem is. Ha nem tudják, nem fáj nekik. De arra ügyelj, hogy valaki akiben megbízol mindig tudja hol is vagy valójában, ha esetleg valami baj történne.
sokan írjátok, hogy azért kérdezik, hol leszek, hogy ha vmi bajom esik, tudják, hol vagyok
tegyük fel: valami rossz történik velem, és anyámék tudják, hol vagyok
ez tulajdonképpen miért is jó?
(ha bajom esik, értesítem őket, ígyis-úgyis kérdeznék, hogy pontosan hol vagyok, nem? akkor meg minek tudniuk előre?)
meg azt is mondja apám, hogy azért kell tudnia, hol leszek, mert felelősséggel tartozik értem
de a felelősség és a hollét közt hol a logika, ez a kettő hogy függ össze?
ohh b*meg
vázolom egy példán keresztül:
Petike (ez vagy te) szombat reggel 8kor megmondja kedves szüleinek h elmegyek Feriékhez számítógépezni, várhatólag délután 4 körül jön haza. (tegyük fel a szülők tudják Feri kicsoda, hol lakik stb) Petike elmegy és a szülők megnyugodnak h fiacskájuk jó helyen van, és ha aggódnak bármikor elenőrizhetik h jól van-e egyszem gyermekük. Mondjuk hogy Petike este 11 kor még sehol sincs. Ekkor a szülők mivel tudják hol keressék elindulnak és meg is lesz Petike. Viszont ha Petike pattogni kezd otthon ahelyett h normálisan kinyögni két mondatot aggódó szüleinek h hova megy és meddig, akkor a szülők attól a pillanattól kezdve sík idegek h Petike kitette csülkét az ajtón, és ha nem kerül elő este 11ig akkor se tudják h most elütötte egy teherautó és az agyveleje szanaszét hever az aszfalton, esetleg egy sorozatgyilkos szatír épp eme percekben vezeti be a tutiba a gyereket egy sikátorban, vagy ne adjisten egy szervkereskedő épp a veséjét cincálja ki egy elhagyatott raktárépületben h jó pénzért eladja. Mivel nem tudják mikorra várjanak túl későn kezdenek el keresni. Persze legtöbb esetben pusztán csak arról van szó, h alapból úgy tervezte Petike h 11ig lóg a haverjaival, de ezt luxus volt közölni drága őseivel.
Na ezért kell h anyád tudja hol vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!