Ti át szoktátok adni az idős embereknek a helyet a buszon, villamoson?
Nem, miután egyszer egy idős néni megelőzött sprintben a busz után futva.
Jó persze, ha látom, hogy valaki NAGYON öreg-beteg-sérült vagy terhes, akkor én is felajánlom.
Néha igen, néha nem. Attól függ, hogy milyen az idős ember. Ha látom rajta, hogy normális, nem tolakodó, akkor a legtöbb esetben átadom a helyem. Viszont vannak olyanok is, akik már eleve úgy szállnak fel a buszra, hogy panaszkodnak, hogy mert a fiatalok biztos nagyon fáradtak, egész nap csak ülnek az iskolában blabla. Persze, az iskolában sokat ülünk, ettől függetlenül azonban lehetünk fáradtak. Én pl. minden nap 5-kor kelek, és amikor 4 óra után megyek még hazafelé, akkor engedtessék már meg, hogy leüljek.
Tegnap is volt egy hasonló szituáció. A nénike nagyon mondta a magáét, hogy egy fiatal sem adná át a helyét, pedig egész nap ülünk stb. Nem volt szimpatikus a néni, ráadásul nagyon rosszul voltam én is. A barátnőm, aki mellettem ült, felállt és átengedte a helyét a néninek. Mondta, hogy én inkább üljek, mert tényleg nagyon rosszul voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!