A beteg embereknek nem etikus gyengíteni a társadalmat?
Figyelt kérdés
nekem is genetikai betegségem van, egyre inkább úgy érzem, hogy nem szeretnék soha gyereket vállalni, mert azzal megkockáztatnám, hogy a gyerekem is beteg lesz (amire elég nagy esélye lenne). mit szóltok ahhoz az elmélethez, miszerint az lenen a normális, hogy egy íratlan szabály lenne, hogy nem számít etikusnak, ha egy súlyosan beteg ember szaporodik. ezt komolyan kérdezem, mindenkinek joga lenne eldönteni, hogy akar-e gyereket, mint ahogy most is, csak a következő generáció úgy lenne felnevelve, hogy egyértelmű lenne számára, hogy nem akarná gyengíteni betegségekkel a rá következő generációt, én genetikai betegséggel küzdő emberként ez helyesnek és elfogadhatónak tartanám.
Nekem is genetikai betegségem van, de nagyon nagyon szeretnék gyereket! Csak emiatt nem fogok lemondani az anyaságról, az biztos.
Egy ideig én is így gondoltam mint te, de ha megnézek a gyermekeket, némelyik éhezik, verik, megalázzák otthon a szülők, meg mindenféle borzalmak....ez sokkal rosszabb, mint az hogy örökölHET valamit.
Bár az is kérdéses, hogy maga a genetikai betegség mennyire életminőség romboló... az enyémmel együtt lehet élni, bizonyos megkötésekkel.
23l
2013. szept. 1. 15:45
3/14 anonim válasza:
A ragozásért bocsi ott középen, kitöröltem egy mondatot és azért lett ilyen kusza.
2013. szept. 1. 15:46
4/14 anonim válasza:
igen de ezzel a genetikai hibás ember tönkre teszi a jövő generációit. mivel fejlődött a világ a hibás emberek már nem halnak meg segítenek rajtuk és így már eltűnt az erős tökéletes faj ahol a genetikai hibák ki peregtek és nem erősítették egymást a hibák
2013. szept. 1. 15:52
5/14 anonim válasza:
Cáfolnám azzal, hogy akkor a lelkibetegek, pedofilok, perverzek, érzelmi tuskók, agresszívek, másokat kihasználó emberek SE szaporodjanak, mert az ő utódaik ezt látják, ezt viszik tovább és ők meg ezzel mérgezik a társadalmat.
2013. szept. 1. 15:54
6/14 anonim válasza:
Pokolba minden orvosi tudással! Minden gyereket vállalónál el kell végezni a genetikai vizsgálatot. Akinél bármi eltérés van a normálistól, sterilizálni. Na, innentől a világ csupa egészséges egyedekkel lesz tele.
Amúgy ma már lehet sokféle elváltozásra vizsgálatot végezni az anyaméhben. Ha pedig beteg a magzat, el lehet vetetni.
2013. szept. 1. 15:55
7/14 anonim válasza:
Szerintem, aki így gondolkodik, az is beteg, csak nem kézzel fogható a problémája, hanem szellemi. Tényleg ne vállalj gyereket!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!