Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Vannak itt kamaszok, akiknek...

Vannak itt kamaszok, akiknek van iPad-jük?

Figyelt kérdés

Szülők és kamaszok válaszát is várom.

Kamaszoknak:

- Mire használod?

- Nehéz kezelni?

- Neked hányas széria van meg?

- Jól működik? (Nem fagy le stb.?)

- Szereted,vagy megbántad,hogy megvetted/megkaptad?

Szülőknek:

- Miért vetted meg kamasz gyerekednek?

- Megbántad,hogy megvetted neki?

- Te is használod néha?

- Szerinted van értelme venni egyet?

És ami mindenkinek szól:

- Szerinted hány éves kortól van értelme az iPad-nek kb.?

Bocsánat a sok kérdésért,csak a minap megkérdeztem 14 éves lányomtól mit szeretne karácsonyra,és azt mondta,hogy iPad-et.

Tényleg bocsánat,csak biztosra akarok menni!

Köszönöm előre is a válaszokat!

2013. szept. 28. 09:19
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szülőként válaszolok :)

-Miért vetted meg kamasz gyerekednek?

15 éves a lányom vagy is lesz, most kapott egy hónapja. Megbeszéltük, hogy csak úgy kaphat ilyen dolgokat, ha az árának a felét saját pénzből fizeti. Születésnap, névnap, karácsony, zsebpénz, segít a házi munkában stb. nem költi el amit ezekre kap, felesleges dolgokra akkor sikerül Neki, a rávalót összegyűjtögetni :) Nagyon örül Neki így is, sőt azt veszem észre, hogy borzasztóan becsüli a saját "munkájának" gyümölcsét, nagyon vigyáz is rá :) Próbálunk megadni Neki mindent, de muszáj határokat szabni, mi sem fáról szedjük a pénzt :) Ő meg ahogy, fogalmaz, nagyon büszke magára, hogy ennyi idősen is el tudja már érni a céljait :)

-Megbántad,hogy megvetted neki?

Nem! Az első válaszban leírtam miért kapta. Megérdemelte, hisz ezt a saját kitartásának köszönheti.

- Te is használod néha?

Nem :)

- Szerinted van értelme venni egyet?

Is is :) Ha van a lányodnak felelősség érzete, akkor igen, ha nem tudna rá vigyázni (Te ismered) akkor még nem :) Elhiszem, hogy a mai fiatalok a technika világát nem tudják mellőzni, de elég nehéz az ilyen (számunkra legalább is) luxus dolgokra kiadni, ha meg ellopják, tönkre teszi, elhagyja stb akkor, ezt havonta pótolni például, igen csak nagy anyagi megterhelés lenne.

- Szerinted hány éves kortól van értelme az iPad-nek kb.?

Amikor már érett rá egy gyerkőc :) Ha van benne a dolgai iránt felelősség érzet.

Bocs, ha kicsit elfogult vagyok :D És nem ilyen válaszokra számítottál.Értem én, hogy mindenkinek ilyen van, ezzel lehet "menőzni" meg ez nélkül nincs értelme az életnek, de pl. iskolába a lánykám nem viszi (nem nem viheti) csak nem akarja. 14 évig elvolt tökéletesen nélküle, most sem annyira fontos, Neki. Fölöslegese azt nyomkodnia, pláne óra alatt, könnyen is kárt tehet benne, pláne a lurkók körében, ahol kézről kézre adják :D De, vegyél neki bátran, ezt meg Te tudod eldönteni, Te ismered a leányzót, hogy megérdemli/érett e már rá :)

2013. szept. 29. 12:45
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

-Facebook, internet, játékok, számológép, szótár, filmnézés, fényképezés és olvasás:)

-Egyáltalán nem nehéz kezelni

- iPad 2-es:)

- Sokkal gyorsabb, mint egy átlagos lapotop vagy számítógép, ha valamire rászeretnék keresni csak előveszem és bepötyögöm, ezért is szeretem jobban.

- 2 éve karácsonyra kaptam mivel, hogy a testvérem egy laptopot kért, és, hogy ne legyen belőle gond énis kapjak valamit. Amikor megláttam, hogy egy ipadot kaptam nagyon nem örültem neki, mivel az első gondolatom a bűntudat volt, hogy Úristen a szüleim mért vettek nekem ilyen drága ajndékot másrészt foglmam sem volt, hogy tudnám kihasználni. Persze azóta más a helyzet mindennap hasznalom (most is) de ha tehetném lehet, hogy visszafordítanám, mert hasznos ez a ketyere meg minden de attól tartok túl sokat lógok rajta.

14/L

2013. szept. 29. 13:19
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem vagyok kamasz, de válaszolok. :) 22L.

- Jegyzetelés, mail, fényképezés, videózás, fényképezőgépről képeket az iPadra rakom inkább, mert gyorsabban átveszi, mint a gép, Facebook, netezés, néha játék, repülőjegyek foglalása (sokat utazom), ébresztés, határidőnapló, naptár.

- Nem, nagyon könnyű.

- 4-es azt hiszem, idén tavasszal vettem a legújabbat Amerikában.

- Nagyon elégedett vagyok vele. Gyors, eddig talán egyszer fagyott le. Néha a Facebook szokott lefagyni, de ennyi is.

- Nagyon szeretem.

Nekem anyukám beleadott az árba, de a legtöbbet én fizettem. Laptop helyett vettem és nem bántam meg, minden igényem kielégíti. Szerintem egy tinédzser nem használja igazán ki, de feleslegesnek nem mondanám. :)

2013. szept. 30. 22:08
 14/14 anonim ***** válasza:

játékra meg tanulásra.

nem nehéz

2 széria

nem fagy le kivállóan működik

nem imádom nem bántam meg megháláltam a papómnak hogy megvette :) 16/L

2013. okt. 10. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!