Trehány vagyok, hogyan változtathatnék?
Vannak olyan időszakaim, hogy egész nap takarítani, pakolgatni van kedvem, máskor meg csak döglök a gép előtt.
Mostanában sok olyan dolgot megcsináltam, amit már hónapok, esetleg évek óta tervezek. Pl. rendberaktam a szekrényem, a legtöbb ruha csak be volt gyűrve már, de rengeteg szemét oda nem illő dolog is volt bent, pl. csokipapír, papírfecnik, ráadásul most vettem észre, hogy az osztálykirándulás után sem pakoltam ki a táskám, és 4 hónapos zsemle volt benne, és valami be is penészedett. :S
Sajnos sokszor előfordulnak ilyenek, hogy lerakok valamit, mert nincs kedvem a helyére rakni, aztán elfelejtkezem róla. Anya is mindig megjegyzi, hogy egyre trehányabb vagyok. A szobámban is most próbálok rendet rakni, de akkora a káosz, hogy napokig eltart...
Egyszer kell nekivágni és rendbe rakni az egészet, utána a rend fent tartható ha minden nap egy-egy apróságot megcsinálsz.
Erre majd te is rájössz, pl egy táskát kipakolni kb 5-10 perc, penészt súrolni a szekrényből ennél időigényesebb.
Ha nincs kedved pakolni akkor is esténként szánj rá két műsor között egy reklámszünetet. Vidd le a szennyest, szedd össze amit csak tudsz, hétvégente pedig porszívózz ki. Máris látványos a változás :)
És vegyél egy kis kukát a szobádba (100Ft-os boltokban nagyon helyes,színes szemeteseket lehet venni), akkor remélhetőleg a szemét nem a szekrényben fog kikötni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!