Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Ez csak engem idegesít?

Ez csak engem idegesít?

Figyelt kérdés

Dühít, hogy az iskolában az összes tanár külső alapján ítél. Egy személyes példa: A francia tanárom megvet, és lenéz, csak azért, mert nem értékelem a harmatgyenge beszólásait, és vicceit, és mivel amúgyis rossz a nyelvérzékem, az csak tetőzi a dolgot. Bár 5-ös vagyok belőle, de az órai munkám nem mindig aktív, idő kell hogy felfogjak új dolgokat. Ellenben van egy lány, aki jó franciából, jópofizik a tanárral, és "tökéletes". De azt nem látja a tanár, hogy egyébként hétvégéenként buliban a sárga földig issza magát, és részegen összehány mindent. Nem tudom akkor mi lenne a véleménye a tanárnak róla, ha ezeket megtudná..

Akkor, pl. nagyon jó vagyok irodalomból, de az ofő tanítja és ő nem szeret engem. Túl határozott véleményem van dolgokról, és nem tudom miért, de azt nézi ki belőlem hogy egy pasifaló vagyok. (Bár nem, soha nem volt még barátom.) Bezzeg akit kedvel és szeret, arról nem tudja hogy minden héten füvezik, és rendszeresen dohányzik...

Szóval ezek zavarnak. Az, hogy külsőre ítélnek, meg esetleg egy-egy tulajdonságunk alapján alkotnak véleményt. Más is tapasztal ilyet?

16L

2013. szept. 13. 15:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan tanár, aki nem utál téged saját érzéseid szerint?

Szerintem kisebbségi érzésed van másokkal szemben és ezt látod meg ezekben az eseményekben. Nem a tanárokkal és a bezzegatöbbiekkel van gond, hanem a saját önértékeléseddel, mint mindenkinek ebben az életkorban. Erre gyúrj és ne arra pocsékold az energiáid, hogy másokat szidsz, legyen az tanár vagy osztálytárs.

2013. szept. 13. 15:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Az alapján alkot véleményt, amit lát... Ez ilyen, az élet többi területén is így lesz majd, a munkahelyeden is. Legalábbis egy ideig. 2 dolgot tudsz csinálni, vagy alkalmazkodsz a tanárok (később főnök) igényeihez, és akkor nagyon sokmindent el lehet érni, vagy úgy viselkedsz, mint most. Ezzel is lehet eredményt elérni, csak több időbe kerül.

27/N

2013. szept. 13. 15:42
 3/11 A kérdező kommentje:

Lehet rossz példákat hoztam fel, mert nem arról van szó, hogy beképzelem magamnak hogy az összes tanár utál. Hanem hogy külső alapján ítélnek.

Van olyan tanár, akinél akármit csinálok, én vagyok a kedvence. Úghogy nem erről van szó :)

2013. szept. 13. 15:50
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Az életben majd eldől ki viszi többre és az, hogy egy általános iskolás tanárnak ne lenéz miatt de mi a véleménye semmit sem jelent pár év múlva.
2013. szept. 13. 15:58
 5/11 anonim ***** válasza:
Valószínűleg azért kedveli őket jobban, mert aktívabbak az adott órán, mint te. A tanárokat (tapasztalatom szerint) az érdekli, hogy az órájukon figyelj, dolgozz, és nem az, hogy a hétvégéken/esténként/stb mit csinálsz. 16L
2013. szept. 13. 17:21
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem külsőre ítélés hanem teljesítményre, azért bírja a franciás csajt mert jó a tárgyából mert valakit tényleg érdekel amit mondd.

Az iskolának pedig pont az lenne a lényege,hogy a teljesítményt nézzék és ne aszerint ítélkezzenek a tanárok,hogy ki mit vagy kit csinál szabadidejében.

Más is tapasztalt ilyet? Igen,mindenki még szép hogy jobban fogja bírni azt a diákot aki érdeklődést mutat és látja rajta az igyekezetet. (De a fogalomzavarban élsz. A külsőre való ítélkezés akkor él ha egy lány jobb jegyet kap mert szépen kitölti a melltartóját. Vagy ha egy érdekesebb külsejű diák rosszabb jegyeket kap mondván úgy sem viszi semmire.)

Az a gáz amikor valaki kivételezik egy diákkal csak azért mert az magánórákat vesz(tt) nála. (ez nálunk előfordult, ott tényleg erkölcstelen,hogy a különbérét és a kiemelt figyelmet behozza az iskola területére is)

2013. szept. 13. 19:42
 7/11 A kérdező kommentje:

Nézd, élek-halok a franciáért, de rossz a nyelvérzékem, így nem tudok az adott pillanatban gyorsan reagálni, az a szerencsétlen meg bekiabálja a válaszokat...

És van egy emó osztálytársam, de ő pl. nem vagdossa magát, csak kicsit különc. Más zenéket hallgat, más a stílusa.. De látszik, és a tanárok tudatosan érzékeltetik vele, hogy nem az iskolába való. Holott nála jobb embert nem ismerek. Kedves és vicces, lehet rá számítani. És ő is jól tanul ráadásul... Na mindegy

2013. szept. 13. 21:04
 8/11 anonim ***** válasza:
Az egyetlen gond, hogy van saját véleményed. Ezt egyes tanárok sosem tűrték, és nem is fogják. Pár éve év végén, mikor választhattunk, hogy mit nézzünk óra helyett, és a drága jó osztály a NyalóVilágot szavazta meg, én megmondtam, hogy nem fogom nézni, mert csak alkoholistákról, prostikról és bűnözőkről szól. Elkezdték nézni, kimentem a teremből. Azóta sok tanár támad és az osztálytársak is, akik gyávák ehhez. De hozzá kell szokni, sajnos.
2013. szept. 13. 23:21
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem lehet hogy túl makacs vagy, és mások véleményét nem fogadod el?

Én nem vagyok minta gyerek, de mindig is jó tanuló voltam, és a tanárok többsége csípett annak ellenére, hogy nem osztottam a véleményüket, legyen szó politikáról, történelemről, zenéről, vagy a legtöbb művészetről.

Érvelni kell a saját véleményed mellett, megpróbálni meggyőzni a vitapartnert sértegetés, személyeskedés nélkül, ha pedig nem meggyőzhető az "ellenfél", elmagyarázni te miért gondolod úgy azt a bizonyos dolgot.

Varázsmondat: "Nem értek önnel egyet, de elfogadom a véleményét, és értem miért gondolja úgy, ahogy."

Néhány tanárom még szeretett is velem "vitatkozni", és mindig kedves volt velem, pedig tudtak arról, hogy én is iszogatok, néha pedig dohányzok.

Te is előítéletes vagy mellesleg. Sose tudni, mi okból menekül az alkoholba, a dohányzásba, vagy a fűbe valaki.

Elismerem, hogy rengetegen menőzésből csinálják ezeket, de általánosítani -ha sokszor meg is állja a helyét az általánosítás- itt tényleg nem lehet.

A rossz szokásoktól függetlenül lehet valaki intelligens, és/vagy jó ember.

2013. szept. 17. 14:59
 10/11 A kérdező kommentje:
#9: Köszi a tanácsot! Amúgy akikre értettem a cigizést és a füvet, ivászatot, pont ismerem őket személyesen és ők a "menőségből" csoportot erősítik...
2013. szept. 17. 19:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!