Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nem adják rá az oviban a...

Nem adják rá az oviban a gyerekre a (tavaszi) kabit és a sapit? Ez csak engem idegesít?

Figyelt kérdés

Beszokóban vagyunk(3.hét), és mondja a kislány, hogy kint nem volt rajt kabát se meg sapi se! Engem ez nagyon idegesít, én mindig adok rá valamit ha kimegyünk, amíg szeles az idő vagy nincs igazán jó meleg..

Mért nem adják rá amit odateszek neki? Máshol ez, hogy van? Vagy mást ez nem zavar?

2013. ápr. 17. 14:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha is olyan meleg van mint itt, akkor sapkában, kabátban megfőne a gyerek.

Nálunk időjárásnak megfelelően öltöztetik a gyereket az óvónők. Hiába van ott egy kabát, ha meleg van, nem adják rá és ez így helyes.

2013. ápr. 17. 14:34
 2/15 anonim ***** válasza:

Nálunk is az időjárásnak megfelelően öltöztetik.

Hála Istennek az én kisfiamra sem adtak tegnap kabátot :-)

2013. ápr. 17. 14:37
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ja, azt elfelejtettem: ha annyira ragasztkodsz hozzá, akkor nyugodtan szólj nekik, hogy te így szeretnéd. Nálunk legalábbis megkérdezte az óvónő, hogy baj-e ha nem adnak rá sapkát pl.
2013. ápr. 17. 14:38
 4/15 anonim ***** válasza:
nem ragaszTkodsz - csak ragaszkodsz :-)) bocsi
2013. ápr. 17. 14:39
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

huhh, nálunk is nagyon meleg volt ma, szél pedig nulla. Többnyire rövidujjúban rohangáltak a kölkök a bölcsi meg az oviudvaron is. A lányom ovis, fázósabb neki ugye eleve volt alatta trikó, de láttam ,hogy amikor leült az árnyékba homokozni, beküldték hogy vegye fel a hosszú ujjú pólóját.

Nálunk figyelnek a gyerekekre az óvónénik, és bízom bennük annyira, hogy ne kifogásoljam az ítéletüket az időjárás vs ruha tekintetében.

A fiamról egy szál pólóban is szakadt a víz ma délelőtt, amúgy is mindig eggyel kevesebb réteg ruha kell rá mint a lányomra pl, ezt a bölcsis gondozónénik is figyelembe szokták venni, rájuk sincs panaszom, sőt. Még arra is figyelnek, hogy kenjék őket már most naptejjel és aki nem hozott napsapkát ,arra adna kegy kincstárit, mert náluk nincs árnyék az udvaron sajna.

2013. ápr. 17. 14:42
 6/15 anonim ***** válasza:
Hát szerintem ne aggódj, nálunk tegnap is nagyon jó idő volt, én a másfél évesemre se adtam se sapkát se kabátot. De ha fázna a kislányod biztos szólna az óvónéniknek, nem?
2013. ápr. 17. 14:44
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez szerintem lustaság! :(

Kisfiam 2 éves - bölcsibe jár. A csoportszobában 24 fok van, ezért egy hosszú ujjú bodiban + rövid ujjú pólóban hagyom őt ott. 3 hete még overállban (+ pulcsiban) vittem, hisz reggel és nap közben is 3-5 fok volt kint. Ha kivitték őket az udvarra, nem adták rá a pulcsit, csak az overállt. Bent dög meleg, kint elég hideg volt. Pár napra rá meg is fázott a fiam (még mindig itthon vagyunk).

Szóval: engem rettentően zavar!!!! (és a te eseted is zavarna, mert nem véletlenül készíted oda)

2013. ápr. 17. 14:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, örülj neki!

nem akkor lesz beteg a gyerek ha időhöz megfelelően öltöztetik fel, hanem ha túlöltöztetik!

kabát, sapka? a héten nem volt a 3 évesemen!

tegnap az udvarra ráadták a pulcsiját és szóltam nekik, hogy ma ne tegyék, volt alatta egy atléta meg egy hu. póló, bőven elég lett volna, totál leizzadva hoztam haza a gyereket, játszóterezés előtt át kellett öltöztetni.

nem tudom nálatok hány fok van, hogy 3 évesre kabát és sapka kell, nálunk konkrétan kimaradt a tavasz, meleg nyári idő van!

2013. ápr. 17. 15:17
 9/15 anonim ***** válasza:

7-es vagyok.

Én ma egész délelőtt a városban mászkáltam a kisfiammal, de minden gyereken volt kabát... Még felnőtteket sem láttam rövid ujjúkban .(

Árnyékos részen azonnal -5-6 fok különbség (ami kb. 14-15 fok)

Lehet, hogy rossz helyen lakunk :(

2013. ápr. 17. 15:23
 10/15 anonim ***** válasza:
teljesen jól tették, ilyen időben már nem kell kabát meg sapka.
2013. ápr. 17. 15:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!