Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennél, ha rájönnél, hogy...

Mit tennél, ha rájönnél, hogy a lányod ezek közül csinál valamit?

Figyelt kérdés
Cizigés, ivás, drogozás, önvagdosás, liskolából való lógás. Megbüntetnéd érte? Haragudnál rá? Mit tennél?

2013. aug. 30. 21:06
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
68%

Cigizés: attól függ, hogy hány éves. Ha mondjuk 15, akkor megbüntetném és megpróbálnám meggyőzni, hogy mennyire árt magának ezzel.

Ivás: mivel 16 éves koráig nem engedném bulizni, ezért a probléma csak később várható. Persze napközben is kínálhatják alkohollal vagy egy szimpla pizsamabulin is, de azért ez a ritkább, évi pár alkalomért még nem akadnék ki. Később, figyelve persze, hogy ésszerűen, de hagynám, had élje ki magát.

Drogozás: ez a legveszéjesebb, de két fajtája van. Ha mondjuk kipróbálta a füves cigit, akkor még arra azt mondom, hogy belefér a "fiatalság bolondság" kategóriába. Ha keményebb droghoz jutna, akkor megvonnék tőle minden zsebpénzt és nem engedném a barátaival sem talákozni. Ez az, amikor a gyerek már tényleg veszélyben van.

Önvagdosás: ez azt jelenti, hogy valami lelki baja van. Próbánám vele megbeszélni hogy miért. Ha velem nem szeretné, akkor egy pszichológusnak fizetnék.

Iskolából való lógás: egy-két nap belefér egy évben, én is voltam fiatal. Ha több alkalomról van szó, akkor megbeszélném vele, hogy miért. Ha az osztálytársaival van a probléma, akkor esetleg másik iskolát keresünk.

2013. aug. 31. 03:27
 12/16 anonim ***** válasza:
77%
Az attól függ, hogy ezek közül melyiket. És persze, hogy milyen gyakran. Őszintén ezek közül anno én is majdnem mindet kipróbáltam (az önvagdosás kivételével). Szóval egy bizonyos fokig még beleférnek ezek a dolgok sztem.
2013. aug. 31. 16:12
 13/16 anonim ***** válasza:
Kivancsi lennek ki az a b u z i aki mindenkit lepontozott!?
2013. aug. 31. 17:33
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Én gyerek vagyok, és szoktam csinálni az önvagdosást...ez még nem derült ki, pedig már jó ideje csinálom, és (legalábbis nekem) nem nagy izé, hogy ezt csinálom!
2013. aug. 31. 20:39
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Én 16 éves lány vagyok és a felsoroltak közül mindegyikhez volt már szerencsém. A cigi pia drog kíváncsiságból, a vagdosás nyilván nem. Az egy ördögi kör amit jobb nem elkezdeni. Egyik sem a szüleim hibája tehát nem értem azokat a válaszolókat, akik azt írják hogy magukban keresnék a hibát, hogy mit ronthattak el.
2013. szept. 1. 13:53
 16/16 anonim ***** válasza:

Én speciel az ivásért (na ésszel csinálja), nem haragudnék.

Lehet, le leszek pontozva, de rám sem haragudtak a szüleim, ha 16 éves koromtól elmentem a barátokkal kocsmázni, vagy házibulizni, és iszogattunk, vagy ha elszívtam pár szál cigit. Mindent elmondtam nekik, tudták, hogy nem fogom egy árokban összehányni magam.

Önvagdosásért én biztos hogy pszichológushoz fordulnék a gyerekkel, mert gondolom nem jókedvében csinálja.

Lógásért természetesen leszidnám, megkérdezném miért csinálta. Ha többször is előfordult, akkor ha időm engedi, én vinném be a suliba, és hoznám.

2013. okt. 30. 11:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!