Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért hiszi sok kamasz magáról...

Miért hiszi sok kamasz magáról, hogy Ő "különleges és más mint a többi"?

Figyelt kérdés

Holott, úgy vettem észre, hogy ez nagy részükre nem is igaz.

Értem , itt most a gondolkodást, a viselkedést, a hozzáállást, sőt a külsőt is.

Leginkább a 13-16 éves korosztálynál figyeltem ezt meg.

2013. aug. 27. 10:27
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
47%
Minden gyerek egyedi és különleges. Aztán a világ ezt kimossa belőlük, és olyan szürkék és hasonlóak lesznek, mint az egerek. Vagy mint te.
2013. aug. 27. 19:14
 12/19 A kérdező kommentje:

Nem hiszem, hogy buta kijelentés volt. A világon biztos van 1 ember aki hozzád hasonló.

Egyébként is ez olyan hülye duma, biztos vagyok benne Ti sem gondoljátok komolyan ,hogy mindenki egyedi.

2013. aug. 27. 19:20
 13/19 anonim ***** válasza:
:D sajnállak amúúgy :/ hasonló emberek lehetnek, de egyformák nem.
2013. aug. 27. 19:54
 14/19 anonim ***** válasza:
Hasonló lehet, de nem tök egyforma. Nem kéne így dobálóznod a szavakkal.
2013. aug. 27. 21:02
 15/19 anonim ***** válasza:

Ez egy hülye kérdés. Minden ember egyedi. Most persze ebbe bele lehet kötni, hogy a mexikóban élő xy-nak pont hasonlóan alakult az élete a tiédhez, sőt ugyanazokat a dolgokat szereti, de hát na...

A kamaszok azért hiszik ezt, mert önmagukat keresik. Életükben először elgondolkodnak a saját jellemükön, életcéljaikon és akkor nagy csodának tűnik hirtelen, hogy jéé, ő ebben nem úgy gondolkodik, ahogy a többiek. Aztán később rájönnek, hogy ez normális, akkor már nem mondogatják, hogy mások, mint a többiek.

A külsőt, viselkedést, hozzáállást (ami most átlagosnak számít) részben a hasonló családi körülmények (környezet), részben pedig a divat formálja. A fiatalok próbálnak beilleszkedni, hogy így jobban elfogadják őket.

Miért te mi alapján jelentheted ki, hogy nem vagy különleges?

2013. aug. 27. 22:14
 16/19 anonim ***** válasza:

ezeket hívják nárcisztikusnak elvileg

15f

2013. aug. 28. 00:59
 17/19 anonim ***** válasza:
Köszönöm a válaszokat!
2013. aug. 28. 10:15
 18/19 anonim ***** válasza:

Korral jár.

15 éves vagyok, és én is azt hiszem magamról, hogy különleges vagyok, sőt, még igazolni is tudom magamnak, hogy ez így van, de azt hiszem ez csak a kamaszkor miatt van. Valószínűleg nem vagyok annyira más, mint a többi kortársam.

Mellesleg a kamaszkorban nem ritka a "depresszió", a melankólia, a szomorúság, a semmi miatt szenvedés, és ezekkel együtt jár az "engem senki se ért meg" című monológ ismételgetése.

Erre az egyetlen logikus magyarázat egy kamasz számára az, hogy mindenki máshogy gondolkodik, mint ő, ezért nem fogják fel, mit is szeretne közölni a világgal.

Ez mind saját tapasztalat, észreveszem magamon ezeket.

2013. aug. 28. 17:46
 19/19 anonim ***** válasza:
Persze, hogy van hozzám hasonló (legalább is remélem) és ez így van rendjén, különben mindenki nagyon magányos lenne. De , hogy 2 egyforma ember éljen ezen a bolygón... Nem, az nem valószínű.
2013. aug. 28. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!