Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért hiszi sok kamasz magáról...

Miért hiszi sok kamasz magáról, hogy Ő "különleges és más mint a többi"?

Figyelt kérdés

Holott, úgy vettem észre, hogy ez nagy részükre nem is igaz.

Értem , itt most a gondolkodást, a viselkedést, a hozzáállást, sőt a külsőt is.

Leginkább a 13-16 éves korosztálynál figyeltem ezt meg.

2013. aug. 27. 10:27
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanazért, amiért te is azt hitted magadról ennyi idősen, amiért próbáltál valamit kihozni magadból, amiért próbáltad esetleg felhívni magadra a figyelmet, és az önbizalmadat erősíteni.

Másrészről úgy gondolom, hogy minden egyes ember különleges, és más mint a többi. ;)

2013. aug. 27. 10:29
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

mindenki különleges a maga módján.. csak rá kell jönni, hogy mi az, ami különlegessé teszi..

amúgy ha arra célzol, hogy azt hajtják, hogy milyen nagyon szép, sokkal szebb mint a többiek vagy milyen nagyon ügyes, akkor az azért lehet, mert a szülők (mármint a normális szülők) elfogultak a gyerekükkel szemben és megdícsérik minden munkáját, a rajzokat, festményeket, írásokat stb. A gyerek kinézetét is.. és ezért lehet.. Annyit mondogatják nekik a szülők és a barátok, akik nem akarják őket megbántani, hogy már elhiszik és teljesen beleélik magukat.. De persze van, akinek igaza van és tényleg kivételes tehetsége van valamihez vagy feltűnően szép, de ez ritka..

15L (nálunk is van pár ilyen az osztályban.. és nagyon de nagyon el vannak szállva maguktól és nagyon utálom őket.. pláne hogy csak azért semmibe veszik az embert, mert nem kap heti 15-20.000 forint zsebpénzt...)

2013. aug. 27. 10:32
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert te is így gondoltad, és fogadok hogy most is így gondolod. És tudod szerintem nincs igazad. Mindenki különleges, és más mint a többi. Vagyunk sokmilliárdan ezen a földön, de mindenkinek más a története, a gondolkodása, a külseje. Nem szabad ennyire elítélni valakit, csak mert kamaszkorában még másokra akar hasonlítani. Be akar illeszkedni, barátokat szerezni - akik egy életre szólóak lesznek - és jól érezni magát együtt, más emberekkel. Ha valaki a különcségében egyedül akar üldögélni, és magába fordulva ismételgetni, hogy dehát én különleges vagyok, akkor sok sikert. Nem azt mondom hogy mindenkinek ugyanolyannak kell lenni, véletlenül se gondold, de sokkal hamarabb érzel szimpatikusnak egy hozzád hasonló embert. Kamaszkorban főleg.
2013. aug. 27. 11:10
 4/19 anonim ***** válasza:
ennyi idősen én is így gondoltam.
2013. aug. 27. 11:21
 5/19 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenki így gondolja, hogy ő milyen menő vagy ha nem az akkor meg a menők gyökerek és ők majd megváltják a világot meg a kettő közepe. Bár szerintem a 85%-unk sík hülye.. :D

14/f

2013. aug. 27. 12:13
 6/19 A kérdező kommentje:
Nem éreztem sosem így. Egyébként sem hinném, hogy minden ember egyedülálló és kivételes. Sőt pont az ellenkezője, annyira egyformák vagyunk.
2013. aug. 27. 12:19
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj kérdező, de ez nagyon buta kijelentés volt! Egyáltalán nem vagyunk egyformák, mi emberek. Ha ez így lenne irtó nagy sz@rba lenne mindenki, hiszen 7 milliárd ember ugyanazt a dolgot akarná, szeretné, csinálná. Kipusztulnánk.. Gondolj bele, pl. mindenki orvos akarna lenni. Ergo nem lenne oktatás, közbiztonság, stb. Mindenki ugyanazt a fiút/lányt akarná stb. Gondolkodj azért ezen kicsit. Az eltérések , eltérő ízlések, kultúrák, személyiségek teszik a világot ilyen változatossá. 16l
2013. aug. 27. 13:15
 8/19 anonim ***** válasza:
100%
Azért, amiért sok felnőtt is ugyanezt hiszi magáról. Látszik, hogy kevés embert ismersz (jól), mert akkor nem jelentenél ki ilyen badarságokat.
2013. aug. 27. 13:43
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Mert keresik önmagukat.

Amúgy meg hülyeség,hogy egyformák vagyunk.

Külsőre talán,hisz vannak birkák,akik egymást követik és nem önmagukat,de attól még belül teljesen eltérnek.

Kérdezz meg 10 embert egy sokrétű témával kapcsolatban,meg fogod látni,ahány ember,annyi válasz.

2013. aug. 27. 14:46
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Mert különleges időszak a kamaszkor: az ember keresi önmagát és közben rengeteget változik, amit akkor nem is igazán vesz észre, csak ha összehasonlítja magát a többiekkel. És na lám mennyi ilyen , mennyi olyan , aki teljesen különbözik tőlem, meg mennyi hozzám hasonló van közöttük...Aztán kiben ez, kiben az jut túlsúlyra,(meg mikor ez, mikor az) gondolja magát egyedülállóan különlegesnek, vagy egy jó kis átlagembernek.
2013. aug. 27. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!