Kezdenek elfajulni a dolgok a húgommal kapcsolatban. Mit csináljak?
Szerintem is szólja a szüleidnek.
Én is hasonló voltam 13 évesen, bár pasim nem volt. De állandóan elloptam a nővérem ruháit. Bár vissza is adtam neki, ráadásul kimosva. :D Én is loptam piát, kipróbáltam a cigit. Volt akkor egy barátnőm, vele csináltam mindezeket, és bevitt egy "rosszabb társaságba" Engem nem a nővérem leplezett le, hanem én saját magamat. Így legalább nem tudtam senkire haragudni és senkit se hibáztatni. De jobban jártam így, szólj az ő érdekében. :)
16/L
Beszélj a szüleiddel, de azért ne áruld be teljesen a húgodat. Lehet, hogy (a filmes történetből gondolom) gyerekes gondolkodása van még ennyi idősen, és akkor ha te lebuktatod, majd ő is visszavág valamivel. A ruhalopkodást pedig értelmesen beszéld meg vele, hogy nem kéne (13 évesen fel tudja fogni), de ha valami kell neki, kölcsönadod.
Én 14 évesen kezdtem el inni "járni" a haverjaimmal, cigizgettünk is. Első pár alkalomkor vicces volt, meg nagyon menőnek éreztük magunkat, de aztán leszoktunk róla, mert már nem volt jó szórakozás. Ezt szerintem ne említsd meg a szüleidnek lehetőleg.
Pasiügyről nem tudok nyilatkozni, ennyi idősen, nekem nem ez járt az eszembe, de másfél éves kapcsolat elég hosszú. Az, hogy mit kéne, meg mit nem kéne a fiúval, ezt maximum elmagyarázni lehet neki, de hiába tiltanak meg a szüleid neki bármit, ő pont azt fogja csinálni.
Te vagy a nővére, rád mindig is jobban fog hallgatni. Próbáld a jó úton terelgetni, elmagyarázni neki a kamasz élet szabályait és erősítsd meg, hogy rád számíthat mindig. (Erre pedig az árulkodás nem jó módszer.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!