Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Hogyan tudnám az anyámmal...

Hogyan tudnám az anyámmal megértetni, hogy üvöltözéssel meg fenyegetéssel nem ér el semmit, úgyhogy be is fejezheti ezt az egészet?

Figyelt kérdés

Az utóbbi 2 évben eléggé megváltoztam és elkezdtem bulizgatni.Nem bírom,ha unalmas a hangulat,ezért mindig feldobom valahogy és bárkivel megtalálom a közös hangot,ha jó fej.

Csak anya nem annyira szereti,ha jól érzem magam.

Mindig veszekszik velem,hogy miért iszom (csak jó szokott lenni a hangulatom,nem a sárgaföldig megyek),miért tűnök el itthonról,miért nem segítek neki,miért öltözök úgy,mint valami ribi (hát bocsánat,hogy 40 fokba nem garbóba mászkálok),honnan van pénzem,stb.De ezeket nem úgy mondja,mint a normális emberek,hanem úgy,hogy zeng az egész ház.

Meg fenyeget,hogy elküld vidékre a nagyanyámékhoz,mehetek intézetbe,ha ilyen vagyok és hasonlók,de tudom,hogy úgyse tenne semmi ilyesmit.Ha meg dicsekedni kell másoknak,akkor én vagyok a szeme fénye,aki versnyekere jár,nyelvvizsgákra készül.

Elegem van már,hogy mindig ezeket kell hallgatnom,amikor itthon vagyok.Hogy értessem meg vele,hogy álljon le,mert ennek semmi értelmes és csak magát fárasztja vele?

2013. aug. 16. 16:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"Ő mondta,hogy nem ad pénzt arra,hogy szórakozzak és drága dolgokat vegyek.Hát megteremtem ezekre én a pénzt,ő mondta,hogy oldjam meg. "

De mégis miből teremted meg? Van munkahelyed?

2013. aug. 16. 23:24
 12/23 anonim ***** válasza:

No és te mikor fogod megérteni, hogy ahogy egyre nagyobb leszel, nem csak a jogaid szaporodnak, hanem a kötelességeid is? Hm? Erre ugye nem tetszett gondolni, nagyságos kisasszony, mi?

NÉHA lehetne azért vigyázni a kistesókra, hogy Édesanyád is egy kicsit kiszakadhasson a mindennapokból, nem? Hidd el kevesebbet ordibálna veled is, ha kiereszthetné a "fáradt gőzt". Gondolj bele, hogy milyen lehet egész nap kisgyerekkel lenni! Érted, csak gügyögni lehet velük, semmi értelmes felnőtt beszélgetés.

Ahogy már írták. jelöljetek ki egy-két napot a héten, amikor vigyázol rájuk. Így te is tudsz tervezni, és ő is.

Kicsit több megértés és empátia kellene részedről. Persze 17 évesen azt gondolod, hogy már mindent tudsz a világról, meg különben is az a hülye szüleid semmibe se szóljanak bele...

Így voltam én is, aztán huszas éveim elején jöttem rá, mennyi mindent köszönhetek nekik, és sosem voltak az ellenségeim, pedig sokszor azt hittem :)

2013. aug. 17. 00:33
 13/23 A kérdező kommentje:

Alig vagyok otthon,ha meg ott vagyok,nem azzal akarom eltölteni az időmet,hogy a visítozó,hisztiző testvéreimmel foglalkozzak.Ők akarták a gyerekeket a mostohaapámmal,akkor ne én szenvedjek már velük.Megmondták,hogy semmi gondom nem lesz velük,mert kérdeztem,hogy anyámnak miért kell még 40 felett egy harmadik gyerek,amikor amúgy is idegbeteg volt.

Sosem jött el velem sehova,15 éves korom óta egyedül vásárolok,járok el körmöshöz,fodrászhoz,kozmetikushoz,mert "neki nincs ilyenekre ideje",de azért tud egész délután a telefonon lógni...

Az a baj,hogy a testvéreimmel nincs közöttünk az a bizonyos testvéri kapcsolat,csak idegesítenek és zavarnak.

Olyan,mintha ők négyen egy külön család lennének,rajtam meg levezethetik a veszkót.

Nem dolgozom,együtt vagyok valakivel,aki megteheti,hogy anyagilag támogasson.De ezt anya nem tudja és nem is kell még megtudnia.

2013. aug. 17. 11:41
 14/23 anonim ***** válasza:
Mekkora egy sznob,elkényeztetett,buta pi**a vagy.
2013. aug. 17. 11:51
 15/23 A kérdező kommentje:

Miért is?

Mert jól akarom magam érezni,amíg fiatal vagyok?

2013. aug. 17. 12:03
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért,mert önző vagy,mert eltartatod magad a pasiddal,mert nagyban tojsz az anyádra és a testvéreidre,semmit sem segítesz,duzzogsz,mint egy kisgyerek,éretlen vagy,és meg vagy sértődve,hogy egyedül jársz körmöshöz stb.Minek jár körmöshöz egy 15 éves??Talán ha nem lennél ilyen anyád se kiabálna veled.
2013. aug. 17. 12:28
 17/23 A kérdező kommentje:

Nem vagyok önző,ők mondták régen,hogy nem kell majd vigyáznom a gyerekekre,ha nem akarok.Akkor meg?!

Hidd el,a barátomnak nem hiányzik az a pénz,amit nekem ad.

Miért foglalkozzak anyáékkal,amikor csak vezsekszünk?

Általában ahogy felkelek,elmegyek otthonról.Szóval miért én mosogassak és pakoljak utánuk,amikor van,hogy hajnalban érek haza vagy csak másnap?

Nem szokásom duzzogni,csak nem bírom,ha anya olyanokba szól bele,amikhez nem ért és semmi köze hozzá.Ráadásul ezt nem is túl kulturált módon teszi.

Nem vagyok megsértődve,mert egyedül kell körmöshöz járjak (hogy ezt honnan sikerült kigondolnod...).Azt arra írtam,hogy sosem töltöttünk el együtt csajos délutánokat és mindent egyedül intéztem már akkor is.

Azért jártam már akkor is körmöshöz,hogy ne legyenek katasztrófák a körmeim és ez segített leszokni a körömrágásról is.

Mert akkor tuti hogy megváltozok,ha üvöltözik velem.Tényleg,biztos igazad van.

2013. aug. 17. 12:43
 18/23 anonim ***** válasza:
63%

Áhá, értem. Szóval kvázi luxusprostituáltként éldegélsz valakivel, és még te szólod le Édesanyádat.

Akkor ehhez nincs is több hozzáfűznivalóm :D

2013. aug. 17. 12:47
 19/23 A kérdező kommentje:
Van különbség köztem és azok a lányok/nők között.
2013. aug. 17. 12:52
 20/23 anonim ***** válasza:
Szemellenzős vagy,még mindig nem vetted észre magad,de figyeld meg néhány év és hatalmasat fogsz pofára esni,és bánni fogod,hogy ennyire,önző,beképzelt csitri voltál hidd el nekem.Anyád lehetett volna veled keményebb,mert nem ártott volna neked egy kis szigor.Amúgy a helyedben nem jártatnám a számat,tulajdonképpen a pasid pénzel,mert vele vagy és szexelsz vele,ez nagyon gáz.Marhára elfoglalt lehet egy 16 éves aki mindjárt 17,hogy nincs ideje otthon besegíteni,mert sosincs otthon...
2013. aug. 17. 14:01
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!