Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Kamaszkorban jobb egy kistestv...

Kamaszkorban jobb egy kistestvér, vagy kisebb korban? Nekem sajnos nem lehetett.

Figyelt kérdés

Nekem nem lehetett kistestvérem,pedig annyira szerettem volna!És itt volt egy 32 éves anyuka,akinek 14 éves a lánya,és az anyuka azt kérdezte,hogy örülni fog-e a lánya,vagy féltékeny lesz-e a kistestvérre..és akkor majdnem megszakadt a szívem!És sírtam.És odaírtam a válaszomba,hogy én körbecsókolgatnám az anyukát a lány helyében.Meg írtam privátot is az anyukának,amire még nem válaszolt.Mindenesetre most véleményeket szeretnék kérni,hogy mikor jobb szerintetek egy kistestvér?Kamaszkorban vagy kisebb korban?

(A saját véleményem szerint kamaszkorban sokkal jobb,mert akkor már tudsz segíteni jóval többet,és felelősségteljesebb is vagy.)

17/L

2013. aug. 11. 13:36
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
92%

Ez szerintem nagyon egyén függő, hogy kinél mennyi. Nálunk 3,5 év van és hiába nőttünk fel együtt egyfolytába öltük egymást. És hiába nőttünk már fel /18 a kisebb/ de még mindig tartanak a rivalizások.

Viszont vannak ismerősök körébe olyanok, hogy a kicsi 8 éves a középső 18 a nagy 20 és imádják egymást attól független attól, hogy nagy a korkülönbség. És ők is mesélték, hogy amíg nem lett nagy a távolság addig ölték egymást. /nálunk ez nem működik/

2013. aug. 12. 14:55
 12/16 anonim ***** válasza:

Szerintem mindkettőnek megvan a maga varázsa, de kisebb korkülönbség mindenképpen jobb. A gyerekeknek van állandó játszótársuk, tudnak szövetkezni, szinte egymás értelmi szintjén vannak, és sokkal több közös kalandot élhetnek át mind gyerekként, mind fiatalként. 10-20 év múlva pedig rengeteget tudnak nosztalgiázni, hiszen sokmindent együtt éltek meg...

Egy (kis)kamasz és egy baba pedig két teljesen külön világ, a kamasz már nagyrészt a saját gondjaival van elfoglalva (barátok, szerelem, tanulás), a kicsi pedig az egészből fel sem fog semmit. De egy ilyen kapcsolat is kiváló lehet, ha a szülők nem rontják el azzal, hogy ingyen bébiszitternek és-vagy takarítónak nézik a nagyot, vagy folyton ráerőszakolják a kicsit. Illetve az is fontos, hogy ha a szülők újabb gyereket terveznek, kérdezzék meg a kamaszt is, hiszen van már saját véleménye, és ha a háta közepére sem kívánna egy kistesót, biztos nem ő lesz, aki éjjel-nappal ölelgeti. A nagyobbnak is nagyon jó az ilyen testvéri kapcsolat abból a szempontból, hogy megtanulja, milyen valakiről gondoskodni, és ez kiválóan jön bármikor, amikor valaki érdekeit előbbre helyezi a sajátjánál. Illetve önállóbb is lesz, mert egy 14 éves el tud látni alapvetőbb feladatokat, és ha a szülők többször megkérik, hogy pl. teregessen ki, mosson el, mert ők a pici mellett virrasztanak, rutinossá válhat benne. A kicsinek meg lesz, akire felnézhet, lesz valaki, aki példát mutat neki, akitől bármikor kérhet tanácsokat, mert már többet megélt, mint ő. Illetve kitapossák előtte az utat, mert a szülőknek már van tapasztalata arról, hogy a gyerek nem porcelántárgy, amit a széltől is óvni kell.

2013. aug. 13. 23:05
 13/16 anonim ***** válasza:
A kis korkülönbség (előttem elmondták a legjobb érv melette az állandó társ) a legjobb ezt én olyan max 3 év körül helyezném el,én 6 éves voltam mikor tesóm megszületett én is azt mondtam hogy nem kell meghogy csinálják vissza mikor még szó volt róla hogy lesz nemtudom miért de nem vonzott a dolog hogy ottlesz,megszületett a szüleim az összes létező dolgot elrontották amit egy ilyen helyzetben ellehet(teljesen hanyagoltak mindíg a kicsi volt az első,meg őt semmiért nem büntették asszem 3 éves volt mikor már tudott járni és csak ugy poénból egy követ vágott a fejemhez apám meg 2 haverja nevettek egy jót és apám megjegyezte hogy a kicsi milyen belevaló a nagy megg mennyire nem de nem egyedüli eset volt)szóval útáltam a tesómat. Ez a korkülönbség most üt ki legalábbis számomra 16/F vagyok és mivel apám nem egy nagy példakép (elváltak volt is rá ok) ezért úgy veszem észre hogy néhány hónapja engem tekint annak de én egyáltalán nem vagyok alkalmas arra hogy a pótapja legyek akire felnézhet (cigi,pia,haverok megugye egy 10 éves tefonjából kicsit furcsább Rammstein-t hallani mint egy 16 éveséből) és leginkább anyámékat hibáztatom szerintem (elméleti szinten) már most jobban értek a gyerekneveléshez mint ők.Tehát vagy nagyon kicsi korkülönbség (>3év) vagy nagy gondoljunk bele ha 14 éves koromban születik mire 10 éves lesz már 24 éves leszek és sokkalinkább felnőtt(lehet példaképnek is alkalmasabb mint most) de ha nem egy 24 évesre máshogyan tekint egy 10 éves mint egy 16 évesre.És ha olyan a családi helyzet hogy anyukám 14 éves koromban gyereket vállal akkor valószínűleg még segítettem is volna körülötte.Vagy kis korkülönbsék vagy nagy a középút itt nem jó választás viszont a túl nagy akkor valószínűleg nem lesznek a legszorosabb testvéri viszonyban szóval a kicsi a legjobb és ha az akkor minnél kisebb!Köszönöm a figyelmet!
2013. aug. 14. 01:08
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

sztem minél kisebb a korkülönbség annál jobb, mert akkor megértik egymást. a különböző korosztályoknak más a gondolkodásmódja

15f

2013. aug. 15. 22:08
 15/16 anonim válasza:
100%
Nekem kis hugom van vagy is már nem is olyan kicsi, 6 éves. 10 éves voltam mikor megszületett. van két bátyám is 19 és 22 évesek. Mikor kisebb volt akkor jobban elvoltunk vele, szerettünk vele foglalkozni, de ahogy egyre nagyobb lett egyre több lett a gond is vele. Most már igényli hogy beszélgessek vele, játszak vele, és nem szeret egyedül lenni ( most is velem van). Őszintén néha nagyon felbosszant hogy jön utánam mindig(a legidősebb tesóm elköltözött a másik meg nem foglalkozik vele tanul haverok stb) szóval velem van a legtöbbet, jól elvagyok vele kivéve ha rossz napom van akkor a hátám közepére sem kivánom :D 16 vagyok és fiú :)
2013. aug. 16. 09:34
 16/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,mindenkinek ment a pozitív értékelés!:)
2013. aug. 20. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!