Soha nem voltunk a szüleimmel nyaralni. Annyira szeretnél eljutni, de a szüleim hajtlatatlanok. Az annyagi része szerintem nem lenne gond! A szüleim 50 év körüliek, de ez nem hiszem, hogy akkora baj! Már arra is gondoltam, hogy nem szívesen menne apa velünk sehova! Azt is tudom, hogy mennyi idő megszervezni ezt! De én tényleg szívesen segítenék a szervezésben, pakolásban meg minden! Vagy ha ennyi éven át hiába kértem, hagyjam a francba az egészet? Ti elvinnétek a családot, ha nektek nincs sok kedvetek hozzá? Vagy csak nem szívesen hagynák itt a szüleim a házat? Mindenki azt mondja, hogy ennyi idősen már nem is akarnak a szülőkkel nyaralni, vagy tényleg velem van a baj?
2013. aug. 10. 18:13
1/7 anonim válasza:
Szerintem ezt csak a "nagy rajok" mondják 16 évesen, hogy tesznek a családi nyaralásra...Szóval nem veled va Len baj:)
Lehet, hogy te nem látod, de vannak anyagi gondok (pl. adósság törlesztés) amivel nem akarnak Téged terhelni. Az is kérdés, milyen nyaralásra vágysz. Külföld? A szüleid fiatalabb korukban se voltak nyaralósak? Lehet, hogy sose vágytak erre...
Konkrét családi nyaralásra vágysz, vagy Te akarsz eljutni valahova? Tudom, hogy ez nagyon rossz tud lenni, korodbeli vagyok, de nekünk a pénz akadály...
Mindenesetre sok sikert. Szerintem nem árt próbálkozni, de sose találkoztam ilyesmivel.
2013. aug. 10. 18:28
2/7 A kérdező kommentje:
Adósságunk nincs, de lehet, hogy tényleg nem szívesen költenének rá pénzt! Mindenképpen vízpartra mennék! Nem lenne muszáj külföldre mennünk! Én inkább a családdal mennék, még úgysem voltunk így együtt!
2013. aug. 10. 18:44
3/7 anonim válasza:
Jogos, hogy igény tartasz a családi nyaralásra. Mit mondnak a szülők miért nem mentek? Ülj le velük és mond el, hogy te ezt nagyon szeretnéd. Még akkor is ha csak 1 napra lemennétek a Balatonra, akár vonattal és ott töltenétek egy családi napot, ez igazán nem kerül sokba. Ha a szüleid hajthatatlanok akkor esetleg valami vidéki rokonhoz nem tudnál leutazni nyaralni. Kicsit segítenél a rokonnak a ház körül, cserébe ő vendégül látna. Esetleg barátnőkkel össze állhatnátok és velük 1-3 napra leutazni a Balatonhoz. Balatonszárszón ott áll meg a strandon a vonat, a strand ingyenes és kulturált, lassan mélyülő nem veszélyes szakasz. Kaját pedig vagy ott vesztek vagy visztek magatokkal, akkor arra sem kell költeni. Sátorozni is lehet az sem drága, de gondolom azt főleg nem kedvelnék a szüleid. Mond, meg, hogy te nagyon szeretnél velük eljutni nyaralni, mert ma holnap felnőlsz és kirepülsz.
2013. aug. 10. 18:57
4/7 anonim válasza:
Szerintem próbálkozz meggyőzésükkel, már az is jólenne ha egy hétvégére elmennétek valahova.
Esetleg keress akciós szálláslehetőséget, ha nem is az ország másikfelében, de mondjuk a másik megyében és mutasd meg nekik, számold ki mennyibe kerülne összesen.
2013. aug. 10. 19:12
5/7 A kérdező kommentje:
Most már nagyok vagyunk a tesómmal, tehát nem kell kisgyerekkel nyaralni. (bár egyszer mikor kicsik voltunk, mentünk a tengerre, de erre én nem is emlékszem) Tudom, hogy nem egy olcsó dolog nyaralás! De nem én dolgoztam meg ezért a penzért, sok beleszólásom nincs. Apa minden évben kijelenti, hogy nem megyünk, az idén is ez van!
2013. aug. 11. 10:21
6/7 anonim válasza:
És akkor ilyen egy napos kirándulás,ahova nem kell annyit menni?Vagy biciklizés?Az aztán tényleg semmibe sem kerül.Vagy ezt már te sem szeretnéd?
Mert amúgy megkérhetnéd a szüleidet nyugodtan,szépen,hogy akkor legalább töltsetek több időt együtt.
2013. aug. 11. 13:41
7/7 A kérdező kommentje:
Apát még egynapos kirándulásra sem lehet rábeszélni. Régen mikor kicsik voltunk szoktunk menni az erdőbe is kirándulni, ha most ilyeneket kérnék megkérdezné hogy normális vagyok-e! Talán hagynom kellene az egészet, és leszakadni a szüleimtől. Állandóan ezen agyalok!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!