Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Miért lehet, hogy egy gyerek...

Miért lehet, hogy egy gyerek cikinek érzi, hogy a szülei idősebbek kb.10-12 évvel, mint kortársainak a szülei?

Figyelt kérdés
Egyáltalán, a szülői értekezletken hogy alakul manapság az "idősebb" szülők aránya? Most tudtam meg, hogy a családunkban az egyik kamaszlányt zavarja, hogy az anyukája 12 évvel idősebb, mint a társai anyukája. :((
2009. okt. 26. 08:57
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:
helyesbítés: a nővérem most 47 (és nem a lánya) :)
2009. okt. 28. 10:10
 22/29 anonim ***** válasza:
13:52 vicces az én anyukám 53 mostohaapám 54 és nekem is van három idősebb 30 feletti (fél)tesóm. bár én még csak 14/L vagyok. bár néha én is cikinek érzem..:S
2009. okt. 29. 17:38
 23/29 anonim ***** válasza:
Nálunk is csak általános suliban volt ez téma. Az én szüleim is 6-7 évvel idősebbek voltak a többieknél, és sokszor cikiztek azzal, hogy milyen idősek, pedig szerintem egyáltalán nem. Nem szégyelltem sosem, csak rosszul esett. Most 13.-os vagyok és persze itt is vannak fiatalabb szülők, akik 20-21 évesen szültek, de az átlag inkább a 45-7 körüli (én 19 vagyok). És több idős anyuka van, mint fiatal, célzok itt az 55 vagy a fölöttiekre... Pontosan nem tudom megmondani hány évesek, nem is nagyon téma nálunk, mindenki úgy szereti vagy nem szereti a szüleit ahogy vannak, nem számít hány évesek, eszembe se jutna ezért cikizni valakit. Én mindig azt mondtam hogy fiatal anyuka leszek, hogy minél lazábban állhassak majd a gyerekemhez, de most így el nem tudom képzelni, hogy én 1-2 éven belül szüljek! Szerintem nyugodj meg, úgy is elmúlik ez nála. Nem kérdezted miért gondolja így? Lehet őt is cikizik miatta... beszélgess vele erről!
2009. okt. 29. 18:19
 24/29 anonim ***** válasza:
14 éves lány. Ez a saját szegénységi bizonyítványod, hogy "néha cikinek érzed" a saját 53 éves édesanyádat... :((
2009. okt. 31. 10:11
 25/29 anonim ***** válasza:
velem is ez a helyzet, úgyhogy tudok erről mesélni:) 12-13 évesen még eléggé zavart, hogy mindenki szülei max. 33-35 évesek voltak, míg az én szüleim már jócskán a 45. évükben jártak... Igazából csak a beszólások zavartak, mikor pl. különféle jelentkezéseknél be kellett írni, hogy hány éves a szülőd, és valaki megszólalt, hogy "jééé, nekem a nagymamám 45". Aztán kicsit idősödtem és rájöttem, hogy ugyan, mit számít? Anyum elég fiatalos, bár meglátszik rajt a kora, azért nem betokosodott, ér annyit, mint bármelyik fiatalabb anya, sőt, meg hát én így szeretem:) most 17 vagyok, és már egyáltalán nem zavar!! 17/L
2009. okt. 31. 13:32
 26/29 anonim ***** válasza:

Szerintem semmi ciki nincs benne. Egy barátnőm anyukája is 50 éves, mégis határtalanul büszke rá, és ezt nem kérdőjelezi meg senki. =)

A másik véglet sem olyan jó, mikor az anyuka nagyon fiatal. Én 15 vagyok, anyukám 31. Ennek is vannak hátulütői, nem mondom hogy olyan nagyon nagyok, de vannak.Pl.: nem sokat számít a véleménye a szülőiken, mivel ő a legfiatalabb, a legtöbb anyuka 40 és 50 között van.

Majd húgomnál már máshogy lesz. Ő most 5 éves, és mire a gimibe kerül, már anya is 41 lesz. xD

2009. nov. 8. 18:30
 27/29 anonim ***** válasza:

Nem kell félre érteni, szeretem anyukámat! De pl. mikor angol nyelvvizsgára készültünk és mindenki mondta a családjáról a szöveget, elég gáz volt mindenki 30-40 között mondott életkort max 45 énmeg 50 felett:S de nagyon szeretem anyukámat és ugyérzem kezdek kinőni belőle h ilyen legyek :P:D

14/L

2009. nov. 10. 21:54
 28/29 anonim ***** válasza:
én 15 vagyok, és hát igenn,,, anyum 45 éves apum pedig 51...engem néha zavar, de úgy vagyok vele, senkinek semmi köze...xD úgyse látják őkt sokat xD
2010. jan. 2. 18:12
 29/29 anonim ***** válasza:
Kialakult elméletei, szokásai, zenei ízlése, világképe van az embereknek, ami a kortól is függ. Ilyen dolgok meg érződhetnek a gyerekeken is.
2010. júl. 26. 11:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!