Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Mit tennél, ha kiderülne a 14...

Mit tennél, ha kiderülne a 14 éves lányodról, hogy terhes?

Figyelt kérdés

Abortusz, örökbe adás vagy megtartanátok?

A 2. és a 3. variáció mellett is ki kéne hagynia egy évet(minimum) az iskolából.

2013. aug. 3. 16:14
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
42%
Nyílt örökbefogadással egy kedves párnak örökbe adást gondolom jó megoldásnak, a lányomnak meg megkeresném az ország legszigorúbb bentlakásos iskoláját.
2013. aug. 3. 16:39
 12/23 anonim ***** válasza:
57%

Nekem missed ab műtétem volt nemrég, és felnőtt vagyok + akartuk a babát. (Mielőtt valaki elkezdene anyázni tudatlanságában, a missed ab azt jelenti, hogy elhal a baba és ki kell tisztítani a méhet, techikailag viszont ugyanaz az eljárás, mint az abortusz.)

Az utat végigjárva, ha az én lányom meg akarná tartani, hát felnevelném én magam azt a gyereket. Nem döntenék az abortusz mellett. (Esetleg akkor, ha erőszakból lett, vagy akkor, ha az orvos szerint veszélyeztetné az egészségét.)

1 év nem a világ, lehetne addig magántanuló. Megoldanánk.

Az abortusz nem veszélytelen beavatkozás, bár manapság sajnos rutinműtétnek számít. Mi 10-en voltunk aznapra. De a lelki része sokkal bonyolultabb. És még úgy is, hogy én nem élő magzatról döntöttem, hanem sajna ezt dobta a gép.

Hozzátenném, hogy általánosságban nem vagyok sem az abortusz ellen, sem mellette, azt gondolom, hogy az anyának van joga dönteni, és a döntésért nem lehet elítélni, bárhogy dönt.

De nyilván egy 14 éves még nem tudja felmérni a helyzetét, ezért sokat kellene beszélgetni a dologról.

De én azt remélem, ha születik gyerekünk, lesz módom időben nődokihoz vinni, hogy ne essen teherbe 14 évesen.

2013. aug. 3. 16:41
 13/23 anonim ***** válasza:
15%

Végigolvastam a válaszokat. Hogy mondhatnak le ennyien (még ha csak elméletben is) az unokájukról????!!! NEm értem. Az a gyerek nemcsak a 14 éves lányom "életének tönkretevője" lenne, hanem az én unokám is!!!!

Most komolyan képesek lennétek örökbe adni, ahelyett, hogy felnevelnétek? És... nem féltek, hogy a gyerek felnőttként a szemetekre hányja, hogy elvettétek tőle a gyerekét???

2013. aug. 3. 16:45
 14/23 anonim ***** válasza:
45%
Inkább örökbe adom,mint megöletem.Nyílt örökbefogadás,14 éves kislánynak nem való gyerek.Én vagyok a szívtelen és aki megölteti az nem az???
2013. aug. 3. 16:47
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem egyrészt miért mondaná? Feltudja nevelni? Egyértelműen nem, akkor ?

Ha benne lennék lehet máshogy látnám, de most így gondolom jónak.

2013. aug. 3. 16:48
 16/23 anonim ***** válasza:
57%
A másik most 38-40 évesen miért lenne kötelességem babázni? Van 1-2 tini gyerekem,nem véletlenül nem akartam közel 40 évesen babázni,mégis miért kéne mert a lányom terhes lett,még lenn egy pár akinek nem lehet gyereke nagy szeretettel felnevelnék és a lányom később találkozhatna vele,és nem az lenne,hogy tulajdonképpen a gyerek a saját anyjával nő fel,mint a testvére.
2013. aug. 3. 16:51
 17/23 anonim ***** válasza:
57%
Abortusz. Ez nem vállalható életkor az anyaság terén, még segítséggel sem. Aztán utána mérlegelném, hogy hol voltam, mint szülő, amikor ez történt?
2013. aug. 3. 17:48
 18/23 anonim ***** válasza:
100%

Először is iszonyatosan csalódnék MAGAMBAN.

Szeretném tisztességesen nevelni a gyermekemet úgy, hogy 14 évesen ne essen teherbe. Felvilágosítás, őszinteség, stb.

A szülő hibája is, ha egy tini teherbe esik...

Utána pedig leülnék, és az összes lehetőséget átbeszélném vele. Az anyja vagyok, az a dolgom, hogy mindenben támogassam. Ha abortuszt akar, akkor abban, ha meg szeretné tartani, akkor pedig abban.

Minden lehetőséget szépen végigzongoráznánk egyesével. Mérlegelnénk az előnyöket és a hátrányokat. A végső döntést pedig a kezébe adnám.

2013. aug. 3. 18:46
 19/23 anonim ***** válasza:
75%
Ha szigorúan a kérdéshez mérten felelek, és nem megyek bele abba, hogy biztos nem így nevelném a lányom, azt mondom abortusz. Tizennégy évesen a szülés biztosan tönkretenné fizikailag. Legalábbis kétlem, hogy egy ennyi idős gyerek gond nélkül ki tud hordani, majd meg tud szülni egy gyereket. Bár voltak rá példák az idők során, nem is kevés, de inkább az abortusz mellett döntenék, még ha vérző szívvel is.
2013. aug. 3. 21:14
 20/23 anonim ***** válasza:
81%

Abortusz egyértelműen!

hogy miért? Mert ez nem egy ember ez egy apró,szinte láthatatlan dolog! Miért egy csirkének elvágni a nyakát jobb mint egy meg nem született valami életét elvenni mikor teher?

Védekezés mellett is becsúszhat és semmiképp se hagynám,hogy a 14 éves gyermekemnek a gyereket,mivel kétlem,hogy akármelyik tizenéves fel lenne készülve rá,hogy anya legyen! Plusz azért a fájdalom sem semmi.

2013. aug. 3. 22:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!