Mit tennél, ha kiderülne a 14 éves lányodról, hogy terhes?
Abortusz, örökbe adás vagy megtartanátok?
A 2. és a 3. variáció mellett is ki kéne hagynia egy évet(minimum) az iskolából.
Nekem missed ab műtétem volt nemrég, és felnőtt vagyok + akartuk a babát. (Mielőtt valaki elkezdene anyázni tudatlanságában, a missed ab azt jelenti, hogy elhal a baba és ki kell tisztítani a méhet, techikailag viszont ugyanaz az eljárás, mint az abortusz.)
Az utat végigjárva, ha az én lányom meg akarná tartani, hát felnevelném én magam azt a gyereket. Nem döntenék az abortusz mellett. (Esetleg akkor, ha erőszakból lett, vagy akkor, ha az orvos szerint veszélyeztetné az egészségét.)
1 év nem a világ, lehetne addig magántanuló. Megoldanánk.
Az abortusz nem veszélytelen beavatkozás, bár manapság sajnos rutinműtétnek számít. Mi 10-en voltunk aznapra. De a lelki része sokkal bonyolultabb. És még úgy is, hogy én nem élő magzatról döntöttem, hanem sajna ezt dobta a gép.
Hozzátenném, hogy általánosságban nem vagyok sem az abortusz ellen, sem mellette, azt gondolom, hogy az anyának van joga dönteni, és a döntésért nem lehet elítélni, bárhogy dönt.
De nyilván egy 14 éves még nem tudja felmérni a helyzetét, ezért sokat kellene beszélgetni a dologról.
De én azt remélem, ha születik gyerekünk, lesz módom időben nődokihoz vinni, hogy ne essen teherbe 14 évesen.
Végigolvastam a válaszokat. Hogy mondhatnak le ennyien (még ha csak elméletben is) az unokájukról????!!! NEm értem. Az a gyerek nemcsak a 14 éves lányom "életének tönkretevője" lenne, hanem az én unokám is!!!!
Most komolyan képesek lennétek örökbe adni, ahelyett, hogy felnevelnétek? És... nem féltek, hogy a gyerek felnőttként a szemetekre hányja, hogy elvettétek tőle a gyerekét???
Nem egyrészt miért mondaná? Feltudja nevelni? Egyértelműen nem, akkor ?
Ha benne lennék lehet máshogy látnám, de most így gondolom jónak.
Először is iszonyatosan csalódnék MAGAMBAN.
Szeretném tisztességesen nevelni a gyermekemet úgy, hogy 14 évesen ne essen teherbe. Felvilágosítás, őszinteség, stb.
A szülő hibája is, ha egy tini teherbe esik...
Utána pedig leülnék, és az összes lehetőséget átbeszélném vele. Az anyja vagyok, az a dolgom, hogy mindenben támogassam. Ha abortuszt akar, akkor abban, ha meg szeretné tartani, akkor pedig abban.
Minden lehetőséget szépen végigzongoráznánk egyesével. Mérlegelnénk az előnyöket és a hátrányokat. A végső döntést pedig a kezébe adnám.
Abortusz egyértelműen!
hogy miért? Mert ez nem egy ember ez egy apró,szinte láthatatlan dolog! Miért egy csirkének elvágni a nyakát jobb mint egy meg nem született valami életét elvenni mikor teher?
Védekezés mellett is becsúszhat és semmiképp se hagynám,hogy a 14 éves gyermekemnek a gyereket,mivel kétlem,hogy akármelyik tizenéves fel lenne készülve rá,hogy anya legyen! Plusz azért a fájdalom sem semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!