Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Most akkor hogy is van ez?...

Most akkor hogy is van ez? Kinek a pénze?

Figyelt kérdés

A férjemmel elváltunk, de van egy 16 éves nagylányunk, aki hét közben velem, hétvégén pedig vele és a családjával van. Amikor ott van, az édesapja általában két-háromezer forint zsebpénzt szokott neki adni, de múltkor egy nagyon érdekes helyzet állt elő. Úgy jött haza a nagylányom, hogy azt mondta, amikor az apjánál volt, megvette az öccsének szánt születésnapi ajándékot (az öccse már az én második házasságomból született), de nem a saját, megtakarított pénzéből, hanem abból, amit aznap adott neki az apja zsebpénznek. Együtt mentek vásárolni, majd amikor fizettek, a volt férjem megkérdezte, hogy miből vette a játékot a testvérének. A lányom megmondta, hogy mivel a megtakarított pénze nincs nála, ezért abból a két- vagy háromezer forintból, amit aznap kapott tőle. Az apja erre kiborult, és azt mondta, nem azért adja azt a pár forintot, hogy a hülye(!) öccsének vegyen belőle idiótaságokat.

Miután a lányom ezt elmesélte itthon, nem kicsit akadtam ki, mert úgy gondolom, ha egyszer odaadja neki azt a pénzt, akkor az onnantól már a lányunké, nem az övé, tehát nem tudom, milyen alapon szól bele, hogy mire költi. Nem? De amúgy, miért zavarja, ha abból a háromezer forintból nem csokit vagy egy felsőt vesz magának, hanem az öccse születésnapjára költi el. Vagy csak én vettem nagyon komolyan a dolgot, és nem kéne vele foglalkoznom?

2013. júl. 23. 16:09
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

felesleges kiborulni

az apát úgysem fogod tudni meggyőzni

max annyit tehetsz h a nagylánnyal megbeszéled h legközelebb akkor vegyen ajándékot az öcsinek ha már itthon van és a spórolt pénzét használja - legalább nem lesz vita belőle

legközelebb mikor megy a nagylány tedd bele egy borítékba amit költött a nagylány az ajándékra és adja oda az apjának....

2013. júl. 23. 16:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is a gyerek pénze ha már odaadta neki, innentől kezdve tök mindegy, hogy fagyira vagy másra költi. Apuka csak féltékeny, ha esetleg az ő másik gyerekének (ha van neki) vett volna ajándékot a lányotok, akkor biztos nem hisztizett volna.
2013. júl. 23. 16:19
 3/16 anonim ***** válasza:
93%
Nem állok se a férjed pártjára, de nem is ítélem el, egyszerűen a férfiakba sokkal kevesebb empátia szorult- tisztelet a kivételnek - a fiaik iránt, és a lányok felé húznak; a lányod részéről viszont dícséretes, hogy inkább pontosan hogy magának nem vesz felesleges cuccokat, hanem a testvérére gondolt.
2013. júl. 23. 16:22
 4/16 anonim ***** válasza:
81%
Jah, bocs, most olvasom, nem is az ő fia, így már minden világos.
2013. júl. 23. 16:24
 5/16 anonim ***** válasza:
81%
3: A fiú nem a volt férj gyereke, ezért lehet rá féltékeny.
2013. júl. 23. 16:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha neki adta pénzt, onnantól kezdve az a lányodé, arra költi amire akarja. Tehát nem volt jogos a volt férjed kiborulása.
2013. júl. 23. 16:33
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ilyenkor azért olyan kíváncsi lennék, hogy a férfi miért akad ki! Talán még nem lépett túl ezen a házasságon, ezért zavarja a te "új" gyermeked? Vagy miért? Mitől viselkedik így egy felnőtt ember?
2013. júl. 23. 16:38
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nincs igaza az apukának, ha odaadja a lányodnak azt a pénzt azzal,hogy költse amire szeretné, akkor az a pénz a lányé. Onnantól kezdve teljesen mindegy,hogy az öcsinek, legjobb barátnőjének vesz ajándékot vagy vesz egy kosárnyi neonzöld hajcsatot.

A felháborodást még meg is érteném, ha három doboz cigivel állt volna a pénztár elé vagy számára káros dolgot vett volna. De nem ez történt.

2013. júl. 23. 17:00
 9/16 A kérdező kommentje:

Igen, én is így gondolom, csak azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi voltam, más (szülő) hogy látja a helyzetet.

Bár ismerem a stílusát, talán túl jól is, de akkor sem értem, miért tett ilyen megjegyzést. Egyébként lehet, hogy bunkóság, de úgy fogok tenni, ahogy az első válaszoló írta. Amikor legközelebb megy a nagylány hozzájuk, elküldöm vele a pénzt, nehogy ez hiányozzon a családi kasszából.

2013. júl. 23. 18:05
 10/16 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet a volt férjeddel. Odaadta a lányotoknak a pénzt, onnantól az ő dolga, hogy mire költi. Inkább büszke lenne a lányára, hogy az öccse születésnapi ajándéka fontosabb volt neki, mint más, amit magának vehetett volna. Gratulálok a lányodhoz.
2013. júl. 23. 19:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!