Az normális, hogy nekem kell égőt venni a szobámba, mert a szüleimnek nincsen pénze?
Kiégett az összes égő, szép lassan már egy ideje. Az utolsó is kiégett. Szinte én veszek ablaktisztítót, portörlőt, meg miegymást. Nekem kell égőt venni, ami egy energiatakarékos az 800-1000 Ft. Úgy vélem nem olyan sok néha ez a pénz.
De nekem az már sokK, hogy mindig nekem kell kölcsön adnom a rokonaimnak, szüleimnek pénzt, mert nekem van(95.000 Ft). Hónap végére anyukámnak 200 Ft-ja marad. Nekem kell megvenni mindent. Ez normális? Mit tehetek ez ügyben?
14/F
14 évesen miért van neked ennyi pénzed?: O
amúgy nem dolgoznak?..mert akkor inkább nem mondok semmit.
Az olyan szülő aki nem dolgozik és a 14 éves fiától veszi el a pénzt nem normális és hagy ne mondjak már semmit. 13/L
Kicsi 13/L.
Hallottál-e olyanokról, hogy válság, munkanélküliség??? Ne ítélkezz, és valóban ne mondj/írj semmit!
Kedves Kérdező!
Egyáltalán nem normális, de sajnos néha ez van. Nem ismerjük a háttered, de ha a szüleid nem elisszák/eldrogozzák/elgépezik a pénzt, hanem alig van miből gazdálkodni, akkor kénytelen vagy beletörődni, és reménykedni, hogy egyszer majd jobb lesz!
Meg: ballagás (20.000Ft), névnap, szülinap, bolhapiac iskolában (pár ezer ft), versenyt nyertem (10 ezer forint).
1 Ajánld fel hogy nem kérsz havi zsebpénzt hogy jobban ki tudjatok jönni.
2 Fel nem fogom hogy ha olyan szintű szegénység van hogy egy rohadás villanykörtét nem tudnak a szüleid megvenni, akkor a nagyszüleid miért téged nyomnak pénzel...
Egy rövid kalkuláció:
Ugye ballagás: 20k
név nap, szülinap mondjuk 5-5k (bár ha tényleg szegény családról lenne szó, ott általában ennyit sem tudnak adni)
Ez eddig 30E ft
Minden évben kapsz zsebpénznek körülbelül: 1000Ft szülőtől
2000Ft nagyszülőtől. (ezek csak tippek)
akkor az legyen évi 36 ezer
Ez 66 ezer ehhez hozzá számítunk innen onnan +10000FT-t.
Ez még mindig csak 76e ft
A fennmaradó 19 ezer honnan van. (ami szerintem még több mert nagyon felfele kerekített összegekkel számoltam.)
Egy évig nem költöttél magadra semmit?
Akkor valszeg a szüleid fizetik az:
étkezésed
ruházkodásod
buszbérlet
osztálypénz (ha van)
Tehát ezek után szerintem meg se szólalj. Eleve a leírás is nagyon zavaros, de ahogy látom a szüleid nagyon nem tudnak bánni a pénzel.
Fel nem tudom fogni hogy eleve egy szegény családban a gyerek hogy tud felhalmozni majdnem 100ezer forintot...
tegnapelőtt 20:35
én meg azt nem tudom felfogni, hogy itt játszod az eszed, és tételesen kezdesz vájkálni más zsebében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!