Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Kamaszok! Miért...

Szülők! Kamaszok! Miért ítélitek el az olyan embereket, akik az átlagnál előbb kezdenek mondjuk inni cigizni és szexelni, vagy éppen extrém stílusuk van akár fiatalon is?

Figyelt kérdés
Én pl mindent korán kezdtem, viszonylag extrém stílusom van, nálam legalább 4-5 évvel idősebbekkel lógok és sokan ki nem állhatnak, hülyének néznek, pedig nem is ismernek. És amikor beszélek egyszer velük rájönnek, hogy érzelmileg például sokkal érettebb vagyok náluk. A felnőttek rájönnek, hogy lehet velem beszélgetni és segítőkész vagyok. A hosszú hajú rocker fiúk is el vannak ítélve meg a punkok is, pedig akiket én ismerek mind illedelmes, tisztelettudó, persze ők is isznak, cigiznek, akár csak én, de mindenki tisztában van vele, hogy nem menő. Senki se csinálja azért. Miért ítéli el a szülők és a kamaszok jelentős része a számukra furcsa embereket, ha nem ismeri őket? Miért gondolják, hogy érzelmileg nyomorékok, ha közben nagyon sok mindent éltek meg?
2013. júl. 21. 21:12
1 2 3 4
 31/35 A kérdező kommentje:
Hol ugranak neki a "szürke gyerekeknek"? Mert hogy itt nem, az biztos, maximum nincs sok ismerősük, barátjuk, de azért el vannak, és ahogy észreveszem ők nem is igénylik, mivel úgy állnak hozzá a dologhoz, hogy legyen inkább néhány igaz barátjuk. Nem mondom, hogy hú de más vagyok. Azt mondtam, hogy az átlag normáktól eltérő viselkedésem és cselekedeteim miatt nekem ugranak az emberek, miközben valójában semmit sem tudnak rólam, nem ismernek, így előítéletes, negatív véleményt formálnak rólam, viszont, ha megismernek valamennyire nagyon gyakran változik a véleményük, mert például szoktam az embereknek segíteni, szerelmi tanácsokat is adok (és mivel koromhoz képest hosszú és boldog kapcsolataim vannak és tudom hogyan kell nyitni egy fiú felé a tanácsaimat sokan igénybe is veszik), vagy van olyan, akit már hetek óta nyaggatok, mert azt hiszi, hogy csúnya és a csalódásai miatt nincs önbizalma, stb. Szóval erről az oldalról, ahol nagyrészt vitatkozunk nem fogtok tudni normális véleményt alkotni rólam.
2013. júl. 29. 09:43
 32/35 anonim ***** válasza:

Húú, de jókat röhögtem a kommentjeiden kérdező. :D Leírtad, hogy mennyire más vagy, mennyivel vagy éretebb nálunk, aztán közbe kiderült, hogy hoppá mégsem vagy az. :D

Szerinted az a viselkedés érettségre utal, hogy azért iszol, meg cigizel, mert szorongsz, nyűgös vagy? Szerinted ez arra utal? Szerintem nem. Én is sokszor szorongok, nehezen barátkozok, de nem a májam, tüdőm árán akarok "jó arc" lenni. Szerintem sokkal nagyobb érettségre utal az, ha szembe nézel a problémáiddal, elviseled, hogy most piros betűs napjaid vannak.

2013. júl. 29. 10:44
 33/35 anonim ***** válasza:
100%

Véletlen küldtem el, ezért itt folytatom:

YOLO, punk ri banac- komolyan? Szerinted ezek után még komolyan fognak venni itt GyK-n?

Leoltottad azokat az embereket itt, pár hsz-el elöbb, hogy kukacoskodnak és te nem vagy előítéletes. De ha vissza olvasod a kommented, azt gondoltad valamiért a barátnődről, hogy hü lye stb.. Ugyan így gondolkodik a többi ember is. Valamit lát egy emberbe és úgy gondolja, hogy ő ilyen, olyan, szimpi, nem szimpi stb. Én pont azt látom, hogy az általad említet csoportok nézik le az átlagos embereket, mert " nem élvezik az életet" , "nem elég érettek" hozzájuk képest stb.

Az ember mondjuk probálna velük barátkozni, de olyan elutasítóak, olyan mértékbe néznek le mindenki mást, hogy az hihetetlen (nem azt mondom, hogy mindenki, csak én úgy vettem észre, hogy elég sokan közülük így állnak hozzá a dologhoz), ami miatt az ember egy idő után eleve elítéli őket.

Egyébként attól még, hogy te tanácsokat adsz az emebrekbek nem vagy jobb vagy több , szinte minden második ember ezt csinálja.

Én nem ítéltelek el elsőre, amikor olvastam a kérdést de, ahogy egyre több hsz-ed született egyre kevésbé voltál szimpatikus. Én tudok kiket ítélek el élből? Azokat, akik többnek gondolják magukat másoknál.

14L-nek pedig igaza van, mindenben.

A szürke kisegereket is kinézik a tömegből, b***ogatják, hogy miért nem csinálják azt, amit mindenki más (cigi, pia, szex stb.), miért nem a forever élet stilusban gondolkodnak, miért néznek előre a jővőbe, ami így is úgy is eljön.

15L

(bocsi a helyesírásért

2013. júl. 29. 11:01
 34/35 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem piszkálják őket. Legalább is errefelé. A zöbbihez inkább nem szólok semmit. Nem igaz, hogy mindig valami kivetnivelót kerestek az emberben. Pl nagy a pofám mert szóba hoztam, hogy a korosztályomhoz képest magasabb érzelmi intelligenciám van, ami lehet, hogy nem mutatkozik meg, de van, nem kell érte leoltani. De mindegy is iitt senki se fog egymás véleményén változtatni.
2013. júl. 29. 11:48
 35/35 anonim ***** válasza:
18%
mert a szülök sokszor se.ggfejek :D:D
2013. aug. 6. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!