Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kamaszok » Szülők! Kamaszok! Miért...

Szülők! Kamaszok! Miért ítélitek el az olyan embereket, akik az átlagnál előbb kezdenek mondjuk inni cigizni és szexelni, vagy éppen extrém stílusuk van akár fiatalon is?

Figyelt kérdés
Én pl mindent korán kezdtem, viszonylag extrém stílusom van, nálam legalább 4-5 évvel idősebbekkel lógok és sokan ki nem állhatnak, hülyének néznek, pedig nem is ismernek. És amikor beszélek egyszer velük rájönnek, hogy érzelmileg például sokkal érettebb vagyok náluk. A felnőttek rájönnek, hogy lehet velem beszélgetni és segítőkész vagyok. A hosszú hajú rocker fiúk is el vannak ítélve meg a punkok is, pedig akiket én ismerek mind illedelmes, tisztelettudó, persze ők is isznak, cigiznek, akár csak én, de mindenki tisztában van vele, hogy nem menő. Senki se csinálja azért. Miért ítéli el a szülők és a kamaszok jelentős része a számukra furcsa embereket, ha nem ismeri őket? Miért gondolják, hogy érzelmileg nyomorékok, ha közben nagyon sok mindent éltek meg?
2013. júl. 21. 21:12
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
22%

Kedves kérdező!

Én teljes mértékben megértelek. 15 évesen bekerültem egy rocker társaságba, ittam, cigiztem, és buliztam féktelenül. Sokan ítéltek el, buta, világtalan csitrinek gondoltak, aztán mikor elbeszélgettem velük, döbbenten konstatálták, milyen hasznos tanácsokkal látom el őket, és hogy logikus rálátásom van igen sok dologra. Sajnos vagy nem sajnos, az első benyomás az emberek nagy részénél mérvadó. Én sosem éreztem magam sértve, hogy butának gondolnak, ha meglátnak teszem azt egy üveg kannással a kezemben az utcán. Megpróbáltam inkább bizonyítani, hogy ez nem minden, és sikerült is az esetek túlnyomó részében, és sokszor olyanok kedveltek meg, és tartottak "koraérettnek", akik amikor először megláttak, legszívesebben leköptek volna, hogy milyen szánalmas vagyok. Ez egy ilyen dolog :))

2013. júl. 22. 22:39
 22/35 A kérdező kommentje:
Utolsó, kb ez van velem is:) Van egy barátnőm, nagyon nem voltam neki szimpi. Az utóbbi időben rengeteget beszélgettünk én adok neki szerelmi tanácsot, meg úgy minden féle dologban, mondta, hogy valami ülye csitrinek hitt először és én is őt :)
2013. júl. 22. 23:05
 23/35 anonim ***** válasza:
22%

Hát látod, tessék, nemrég írtam a kommentet, és le is lettem pontozva jól :D

Pedig valójában egy 20 éves, tanulás mellett dolgozó, önmagát fenttartó lány vagyok :D Csak hát sosem volt unalmas életem, és szórakozni vágytam :))

2013. júl. 22. 23:14
 24/35 A kérdező kommentje:
Mert nem ez a társadalmilag elfogadott :) Viszont én úgy állok hozzá, hogy inkább tartalmas életet élek, amit élvezek és boldog vagyok, minthogy elfogadjanak, de halálra unjam magam. CSak érdekelt, hogy miért ilyen előítéletesek az emberek, de jól megkaptam, hogy ha nem érem akkor hülye vagyok és bizonygatom itt össze-vissza mindent.
2013. júl. 23. 00:47
 25/35 anonim ***** válasza:
52%
Tartalmasan élnii,az a cigizés és ivás??? :-) :-) :-) Egy picike kislány vagy még,világmegváltó gondolatokkal,vélt de valótlan extrémitással!A lázadó kamasz vagy,semmi több,és ez a korod miatt teljesen rendben is volna,10 év múlva körbe röhögöd magad! :-) :-) most még csak az ismeretlen "lenézők" röhögnek körbe!Majd felnősz te is egyszer,és 'lenézed" de leginkább körbe röhögöd,a hasonló gyerekeket!
2013. júl. 23. 09:17
 26/35 A kérdező kommentje:
Tudtam, hogy félre fogtok értelmezni. Nem emiatt tartalmas. Csak nem vonom meg magamtól, mivel nem féltem az életem. Nem lázadozok. Vagyis nálam a lázadás azt jelenti, hogy valamit csak azért is megtenni. Akkor teszek meg valamit, ha nekem szükséges, én érzem jól magam tőle, nem azért, hogy csak azért is megtegyem. Értelmetlen. Nem fogom körberöhögni magam. Ennyi erővel kiröhöghetném a 9 éves önmagamat mert akkor sok b aromságot elkövettem. De nem teszem, mert emlékszem, hogy akkor mit éreztem, mit miért tettem, hol hibáztam. Nem szégyenlem magam, nem is érdemes. Nem szokásom a múltamon gondolkozni.
2013. júl. 23. 10:22
 27/35 anonim ***** válasza:

"mondta, hogy valami ülye csitrinek hitt először és én is őt :)

te kerdezed miert ilyen eloiteletesek az emberek?

te se vagy kulonb naluk

olvasd el mit irtal

hulye csitrinek nezett EN IS OT

2013. júl. 25. 07:26
 28/35 A kérdező kommentje:
Ötödik osztályban :) Vagy azóta nem változik az ember személyisége? Ráadásul saját elmondása szerint az is volt. Ne keressétek már mindig a hibát a mondandómban.
2013. júl. 25. 09:00
 29/35 anonim ***** válasza:
37%

# 28

"Ne keressétek már mindig a hibát a mondandómban."

Üdv a Zinterneten kislány, nemtudom észrevetted, de itt ha egy hangyakukinyit más vagy mint a többiek, akkor ellenség vagy, és mindenki együtt van ellened, amíg nem válsz olyanná mint a többiek. Rossz helyen vagy, itt keresni fogják benned a hibát. De amúgy is keresik az emberek a hibát másokban, hogy bizonyítsák maguknak, hogy ők jobbak.(Nemtudom hogy ez ér is valamit.)

2013. júl. 25. 10:38
 30/35 anonim válasza:
100%

Bírom,amikor a hozzád hasonló emberek azt hiszik, hogy ők mások mint a többiek. Pont, hogy nem vagy más.. Nézz körbe a világba, manapság azokra néznek furán akik nem cigiznek vagy tesznek valamilyen káros dolgot,hiszen már a 12-16 évesek körébe ez (sajnos) teljesen normálisnak számít (szerintem ez siralmas..). Tudod kik számítanak különcnek? Pont azok, akik nem tesznek ilyen dolgokat és vannak céljaik az életben, őket sokkal többen elitélék és kinevetik, hogy "szürke kisegerek", miközben általában ők gondolkoznak érettebben a koruknál, és nem azok akik úgy állnak hozzá mindenhez, hogy YOLO van aztán csókolom (ahogy te is említetted egyik válaszodba.) De mindegy, ebbe a témába most nem szeretnék bővebben belemenni, mert nekem ugrik a fél fórum (nem mintha érdekelne hiszen úgy is ritkán jövök fel,csak nem akarok a kérdésedből vitát csinálni.) Egyébként mielőtt félre értenéd, én nem ítéllek el.. :) Csupán miközben a válaszaidat olvastam úgy éreztem muszáj lesz leírnom a nézőpontomat, mert kissé már kezdem unni, hogy a teljesen átlagos tinilányok marha egyedinek és érettnek képzelik magukat, miközben szinte ugyan olyanok és ugyan azokat teszik mint a többiek.

14/L

2013. júl. 29. 01:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!